Tor Browser Güvenli ve Yasal mı?

iron man

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2015
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tor Browser kullamak güvenli mi? Örneğin facebook, gmail vb sitelere girdiğimiz şifreler günde olur mu ve türkiye'de yasal mı?
 
Adını ilk defa duyuyorum. Virüs programımın eklentisi kendi sitesini X işaretiyle kötü olarak algıladı. Ayriyeten bu tür programlara gerek yok. Google Chrome kullanın. Eğer giremediğiniz site varsa dns değiştirin.
 
Tor browser deeb web gibi yasal olmayan uygunsuz içerikle dolu sitelere girmenin anahtarıdır. Güvenli değildir. O sitelere girdiğinizde siz anlamıyorsunuz ancak bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım yükleniyor. Zombi oluyor yani.
 
Tor ağını (neredelse tamamen) şifrelenmiş bir internet erişim yolu olarak düşünebilirsin. Yasal, çünkü kâr amacı gütmeyen bir topluluk geliştiriyor (Ağı ilk kuran da Amerikan Donanması). "Güvenli", çünkü ağın (çıkış noktası hariç bütün) bağlantı noktaları sadece veriyi hangi noktaya yönlendireceği bilgisini alıyor, kalan bütün veriler şifreli.

Ama tabii ki Dark Web'e de erişilebilir (hani şu .onion uzantılı siteler), ancak bu sitelerden uzak durursan evet Tor güvenli ve yasal.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı