Tostu nasıl hazırlıyorsunuz?

@kino 1 dilim cheddar benim bütün tostun maliyetini aşıyor. :D

O cheddar değil tosta koymalık güzel eriyenlerden burger peyniri diye de geçer. BİM'de satılan Aknaz var ya o. Bu peynir bir tostta bir de yumurtada çok güzel gider.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Manuel tost ızgarası kullanıyorum ve kesinlikle yağ kullanmıyorum. Az miktar salça ile tatlandırıp, beyaz peynir ilave ediyor veya kaşar peyniri rendeliyorum. Daha da kalorisiz ve lezzetli olacağını sanmıyorum.
IMG_20220524_144302.jpg
 
Direkt tarif yazacağım.
1. Ekmeğimizi ortadan ikiye bölüyoruz ve tost makinesine koyuyoruz.
2. Sucuklarımızı ısınan ekmeklerimizin üzerine koyuyoruz ve kapağı kapatıyoruz.
3. Sucuğun hem ön hem arka yüzünüde çevirerek pişiriyoruz (önce önü pişirip ardından çeviriyoruz sucuklu yumurtadaki gibi)
4. Sucuk piştikten sonra isteğe bağlı olarak salam ve sosis gibi şeyleride ekliyoruz ve sucukların olduğu ekmeğin üzerine kaşarımızı koyuyoruz.
5. Ekmeğin sucuk olmayan tarafına ketçap (ben barbekü sosu ve mayonezde ekliyorum güzel bir tadı oluyor) sürüyoruz ve diğer ekmeğimizin üzerine kapatıyoruz.
6. Kızaran ekmeğimizin üzerine tereyağı sürüyoruz ve kaşar eriyene kadar bekliyoruz.
7. Ve artık tostumuz hazır. Ek olarak birde herkesin bilmesi gereken ayran tarifi vereyim.

1. Bardağımızın yarısından fazlasını yoğurt ile dolduruyoruz ve üzerine su ilave ediyoruz.(isteğe bağlı olarak tuz eklenebilir) ve bir çay kaşığı yardımıyla iyice karıştırıyoruz ve ayranımızda hazır. Afiyet olsun. Kaynak tamamen kendim internet üzerinen aldığım hiçbirşey yok
 

Geri
Yukarı