Rehber TPM'siz anakartlara Insider üzerinden Windows 11 kurmak

Öncelikle herkese merhaba normalde böyle bir makale yapmayacaktım fakat forumda halen TPM'i olmayanlar için düzenlenmiş ISO indirmelerini söylüyorlar oysaki Insider üzerinden birkaç hamleyle kurulabiliyor. Lafı uzatmadan kuruluma geçelim.

1.Insider geliştirici kanalına geçiş :
Benim gibi birçok kişi Insider'da sadece beta veya sürüm önizleme kanalını görüyorlar. Fakat Windows 11 sadece developer (geliştirici) kanalında bulunuyor.

Adsız.png


Şimdi developer kanalına geçelim. Masaüstüne gelip bir not belgesi oluşturalım. Daha sonra içine altta bulunan metni kopyalayıp yapıştıralım. Yapıştırdıktan sonra farklı kaydete basıp dosyamızı .reg uzantısıyla kaydedip, çalıştıralım. Bu sayede tek tıkla geliştirici kanalına girmiş oluyoruz.

Adsız.png



Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\UI\Selection]
"UIContentType"="Mainline"
"UIBranch"="Dev"
"UIRing"="External"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsSelfHost\Applicability]
"BranchName"="Dev"
"Ring"="External"
"ContentType"="Mainline"

2. TPM 2.0 hatası almadan yükleme :
Evet az önce geliştirici kanalına geçtik fakat bir sorunumuz var. Evet Windows 11 artık Windows Update kısmında gözüküyor ve indirmeye başlıyor. Fakat indirmenin başlarında Windows 11 uyumluluk aracı çalışıyor ve bizlere Windows 11'i yükleyemeyeceğimizi resimdeki gibi belirtiyor.

Adsız.png


Şimdi bu hatayı almadan nasıl geçeceğimize bir bakalım öncelikle bu hatayı geçmek için bu hatayı almamız lazım. Windows 11'i Update üzerinden indirip bu hatayı alıyoruz ve daha sonra kapat butonuna basıyoruz. Şimdi verdiğim GitHub linkindeki appraiserres.dll dosyasını C:\$WINDOWS.~BT\Sources konumundaki dosyayla değiştiriyoruz. Şimdi tekrar Windows Update'a giriyoruz ve sorunu düzelt butonuna basıyoruz ve bu sefer sorunsuz bir şekilde Windows 11 indirme işlemine TPM 2.0 hatası vermeden devam edebiliyoruz.
Bu makalede TPM desteği olmayan anakartlara nasıl Windows Insider programı üzerinden Windows 11 güncellemesini alabileceğimizi gösterdim.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar arkadaşlar. Şu anda bilgisayarımda işlemci uyumluluğunun soru işareti olması haricinde geriye kalan hepsi yeşil olarak görünüyor. Bu şekilde sorun ve sıkıntı yaşamadan Windows 11 yükleyebilir miyim?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-08-07 111724.png
    Ekran görüntüsü 2021-08-07 111724.png
    58,3 KB · Görüntüleme: 43
Merhabalar arkadaşlar. Şu anda bilgisayarımda işlemci uyumluluğunun soru işareti olması haricinde geriye kalan hepsi yeşil olarak görünüyor. Bu şekilde sorun ve sıkıntı yaşamadan Windows 11 yükleyebilir miyim?
Yüklersiniz hocam. Sorun çıkmaz.
Ben kendisi kapanmadan kapattım. Sıkıntı çıkmadı.
Hocam aslında doğru bir şey değil çünkü biraz indirme yapması gerekiyor.
 
Evet uzun zaman oldu. Bir kaç kişi daha denediğinde hata alıyormuş. Microsoft 1,5 ay içinde fixledi. Benim işletim sistemimde daha fazla güncelleme almayacakmış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı