Trojan virüs bulaştı

Sadece C ye format ile temiz kurulum yapacağım o zaman.
D veya diğer bir diske kopyalanmış olması muhtemel (sanmıyorum ama yine de bir ihtimal)

Ancak virüsle alakalı dosyayı o diskten manuel olarak çalıştırmadığın sürece tekrardan etkilenmezsin. Rapora göre executable’ları değiştiren etkisi yok. (Windows’u temiz kurduktan sonra başlangıçta çalıştırılacak dosyalar arasında virüs bulunmayacak ve AutoRun yeni Windows sürümlerinde çalışmıyor, güvendesin.)
 
D veya diğer bir diske kopyalanmış olması muhtemel (sanmıyorum ama yine de bir ihtimal)

Ancak virüsle alakalı dosyayı o diskten manuel olarak çalıştırmadığın sürece tekrardan etkilenmezsin. (Windows’u temiz kurduktan sonra başlangıçta çalıştırılacak dosyalar arasında virüs bulunmayacak ve AutoRun yeni Windows sürümlerinde çalışmıyor, güvendesin.)
Tamam şimdi yapacağım tek şey tamamen format atmak mı? Emin olmak için soruyorum.

Klasik bir "gen" host virüs'ü o kadar aman aman bir zararı yok erken fark etmeniz sizin için iyi olmuş olabilir. host dosyalarını sıfırlayın.
Direk format atacağım.Nolur nolmaz.

1675255101014.png

4 nesne algılandı.
 
Daha iyi olacaksa öyle yapacağım o zaman.

1 SSD ve 1 hard disk var ama SSD: C hard disk: E ve F

Yani bence de formatı atmışken tüm disklerinizide silin hocam kalıntı kalmasın. Crack kullanmak istiyorsanız bu site orijinal FitGirl virüs bulaşacağını sanmam. Oyunlarda kurulumda her şeyi tiklemeyin. Şu an olduğu gibi hosts dosyasına müdahale ediliyor. Crack tabii ki önermiyorum fakat indirecekseniz adamakıllı yerden indirin hocam.
Repacks. Site sonlu olan orijinal.
 
Şimdi raporu biraz daha inceledim ama ciddi bir şey gözükmüyor. False positive virüslerden olabilir. C:/Windows/system32/drivers/etc içerisindeki host dosyasını not defteri ile açıp içeriğini buradan gönderebilir misin? Oyunun online servislerini engellemek için dosyayı değiştirince virüs olarak algılanmış olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı