Trojan yedim

Ben içim rahat etsin istiyorum hocam çünkü önemli veriler var onlara bir klasör oluşturdum yedeklemek için bilgisayarı kapadım. Bizim arkadaş akşam gelecek 3 diskim var hepsini kökten sileceğim. Bilgisayar kapalıyken karşı taraf veri aktarımı yapabilir mi?

İnternet kapalıyken cache'de tutabilir verileri, yani sen interneti açtığında her türlü çekecektir.
Yalnız Kaspersky yükleme offline kullanacaksan. Offline iken algılama oranı diğer AV'lere göre epey düşük. Bu açıda Bitdefender öneriyorum, çünkü offline algılama oranı diğer AV'lere göre yüksek, bildiğim ve güvendiğim bir AV.

Eminim duruyordur kardeşim 😂 sistemine 50 bin₺ verebilirim satıyorsan. Hiç değilse bilgisayar kapalıyken mining yaparız. Elektrik kesilse bile uygulamalar çalışır vaziyette duruyorlarsa bunu değerlendir derim 🤣

Komik bir durum yok bende bilgisayara reset atınca en son yazdığım kelimeye kadar tekrar Word dosyanın açıldığına şahit oldum. Bütün uygulamalar ve internet siteleri de açıldı.

Sana ne yalan borcum var? Biraz saygılı konuşur musun? Bilgisayar açıldığında uygulamalar hala çalışır vaziyette duruyordu. Lütfen konuyu değiştirmeyi bırakır mısın?

Benim bildiğim kadarıyla öyle bir teknoloji yok. Sanırım sen bir şekilde keşfetmişsin bunu. Ciddiyim 50 bin ₺ verebilirim o sisteme 😂

Bilgisayarı kapatmanıza gerek yok. İnternet bağlantınızı keserseniz bir sorun olmaz. Bu kadar endişelenmeye gerek yok. Bir antivirüs yazılımı kurup tarama yapmanız yeterli. Ama herhangi bir kayıp durumunda sorumluluk kabul etmiyorum. Tespit edilen zararlının adı ve aktif olarak kullandığınız güvenlik yazılımı nedir?
Win32/Occamy.C Virüsü Bu vardı Keylogger vardı galiba bir de. Güvenlik yazılımım yoktu Windows aktifti. En net çözüm format mıdır ? Benim için uygun format atmak eğer öyleyse yapacağım.
İnternet kapalıyken cache'de tutabilir verileri, yani sen interneti açtığında her türlü çekecektir.
Yalnız Kaspersky yükleme offline kullanacaksan. Offline iken algılama oranı diğer AV'lere göre epey düşük. Bu açıda Bitdefender öneriyorum, çünkü offline algılama oranı diğer AV'lere göre yüksek, bildiğim ve güvendiğim bir AV.
Bilgisayarı kapadım.

Win32/Occamy.C Virüsü Bu vardı Keylogger vardı galiba bir de. Güvenlik yazılımım yoktu Windows aktifti. En net çözüm format mıdır ? Benim için uygun format atmak eğer öyleyse yapacağım.

Bilgisayarı kapadım.

Keylogger sıkıntı, algılanmama olasılığı var. Dediğim gibi başka bir bilgisayardan USB getirip Bitdefender setup'unu kurun. Ama USB'yi geçici olarak başka hiç bir yere takmayın.
İnternettende indirebilirsiniz bilgisayarda. Ama bilgilerinizi girmemeye dikkat edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı