TTNET fiber altyapı süreci

İşe gitmeden önce, bakacağım. Kablolar doğalgaz borusunun yanından geçiyor. ordan'da direk duvarı delip evin içine alıcaklar diye biliyorum. İşin kötü tarafı, 2 hafta yakın önce cat6 kablo + ttnet'den 0 modem aldık, gelen arkadaş dediğine göre siyah modem'den lazımmış. 1.5k küsürat'da modeme vermiştim :D En azından fiber gelirse TürkNet'de desteklerse fiber'e geçeriz. 50mbit anlamı kalmıyor artık.
 
İç tesisata çektiğiniz CAT-6'yı söküp, evini içinde de kullanabilirsiniz. Yalnız ankastre tarafından çekmeniz lazım yoksa gelmez 😀

Aldığınız modem muhtemelen verilen routerdan iyidir. WAN girişi veya LAN portundan biri WAN destekliyorsa onu kurup kullanırsınız.

Modem kısmı dert değil.
 
En azından fiber gelirse TürkNet de desteklerse fibere geçeriz. 50Mbps anlamı kalmıyor artık.
Hocam o altyapı TT'ye aitse TurkNet en fazla 100Mbps destekler. 1000'i Türk Telekom'dan alabiliyorsunuz.

Hatırlamıyorum ama farklı bir marka daha vardı Millenicom tarzı. O 200 ve 500 hızlarını sağlıyordu. Ona da bakabilirsiniz. İsminde + mı ne vardı.
 
20231102_103229.jpg

Alttaki beyaz kabloyu, bütun dairelere çektiler. Üstteki hafif koyu eski kablo. Gpon olur mu bilmiyorum bundan. 10 apartman yanımızda yeni bina yapılıyor, belkide o yüzden fiber getiriyor olabilirler.
 
Orada bulunan gri veya beyaz kablo OBK kablodur hocam. GPON ise FTTH/GPON kurulumu ifade eden terim oluyor. Tabii sizin kullanıcı olduğunuzdan ötürü bunlarla işiniz yok.

Hayırlı olsun. Kanlı canlı fiber.

Gri kablonun tek farkı plastik veya demirle desteklenmiş olup, dış koşullara dayanaklı olmasıdır. Özel bir esprisi yok. Bir miktar daha kesit farkı oluyor ama sırada kullanıcılar için pek önem arz etmiyor.
 
Kutu geldi arkadaşlar. DSL'den fibere Türk Telekom mu geçirecek yoksa, paket değişikliğimi yapmak lazım?

20231124_124611.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani? Türk Telekom'u arayıp paket yükseltmek istiyorum...
Hocam, mevcut paketiniz burada olduğu gibi VDSL olduğunu düşünelim. Paket değişim yapmazsanız, mevcut VDSL hizmetiniz devam edecektir.

FTTH aktif olduktan sonra paket yükseltme yaparsanız direkt FTTH'ye geçersiniz. Hızınızın ne olduğu fark etmez.

Siz 500Mbps talep ederseniz haliyle geçirirler. Benim burada kast ettiğim şey, mevcut VDSL kullanıcısını ve mevcut paket dahilinde fibere geçirmedikleri.
 
Siz 500Mbps talep ederseniz haliyle geçirirler. Benim burada kast ettiğim şey, mevcut VDSL kullanıcısını ve mevcut paket dahilinde fibere geçirmedikleri.
Hâlâ anlayamadım. Zaten onu demiyor musunuz?
FTTH aktif olduktan sonra paket yükseltme yaparsanız direkt FTTH'ye geçersiniz. Hızınızın ne olduğu fark etmez.

Fiberin henüz aktif olmamasından ötürü geçirmeyeceklerini mi diyorsunuz?
 

Geri
Yukarı