Tüketici hakem heyeti misli ile değişim işlemi nasıl oluyor?

Hocam servis dönüş yaptı cihazı göndermemi ardından RMA raporu vereceğini belirtti.

Merhaba,

Lütfen ürünü bu mail çıktısı ile birlikte, full kutulu ve aksesuarlarıyla beraber incelenmek üzere yetkili servisimize iletmenizi rica ederiz

Gerekli incelemelerin ardından RMA rapor hazırlanarak tarafınıza gönderimi sağlanacaktır. Ulaşan RMA raporu sonrası ürünü satın almış olduğunuz yerden iade sürecini gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca, ürünü gönderirken üzerindeki donanımların (RAM, HDD, SSD vs) eksiksiz ve Acer'a ait olması, ek olarak ürün kutu içeriğinde bulunan muhteviyatların eksiksiz olması gerekmektedir.

Aksi halde, ürün üzerinde tespit edilen eksik donanımların ücretlendirilmesi, tarafınıza rücu edilecektir.

Saygılarımızla
Acer Hukuk İşleri

Hocam servise göndermek için arayıp gönderi kodu istediğimde kod vermediler ücreti benim ödeyip göndermem gerektiğinin söylediler. Bende garantili ürün neden ücret ödeyeyim diye sorguladım. Tüketici hakem heyeti kararı olduğu içinmiş :) Tamam deyip kargoya gittim daha önceden gönderdiğim servise tekrar göndereceğimi kodu unuttuğumu söyledim. Şu an kargoya verdim tekrar her şeyin resmini çektim. Hocam ben Acer markasının servisi kadar lanetli bir servis görmedim. Markaya yazık oluyor. Bakalım oraya ulaşınca ne olacak.
RMA raporu satıcıya ispat amaçlı verilerek seçimlik hakkınızı uygulatabileceğiniz bir rapor. Üzerinde iade işlemi için onay vb. yazmasına aldanmayın. Bu raporu satıcıya iletirken mutlaka iade istemediğinizi ve THH kararı doğrultusunda değişim seçimlik hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtin. Bu seçimlik hakkınız dışında bir işlem uygulanırsa da kesinleşmiş THH kararının icrası ile bu kararı işleme alacağınızı eklemeyi unutmayın.

Ayrıca tekrar söylediğim gibi bu işlemi yapmanıza gerek yok. Kararı direkt olarak satıcıya iletip uygulamamaları dahilinde uyarıda bulunarak icra yolu ile zorla uygulatabilirsiniz. Bu konuda üzerlerine giderek hakkınızı savunmanız ve hayır cevabını kabul etmemeniz gerekiyor. Size gönderilen yanıt çerçevesinde de işlemi devam ettirebilirsiniz tabii ki bu size kalmış.

RMA raporu satıcıya ispat amaçlı verilerek seçimlik hakkınızı uygulatabileceğiniz bir rapor. Üzerinde iade işlemi için onay vb. yazmasına aldanmayın. Bu raporu satıcıya iletirken mutlaka iade istemediğinizi ve THH kararı doğrultusunda değişim seçimlik hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtin. Bu seçimlik hakkınız dışında bir işlem uygulanırsa da kesinleşmiş THH kararının icrası ile bu kararı işleme alacağınızı eklemeyi unutmayın.

Ayrıca tekrar söylediğim gibi bu işlemi yapmanıza gerek yok. Kararı direkt olarak satıcıya iletip uygulamamaları dahilinde uyarıda bulunarak icra yolu ile zorla uygulatabilirsiniz. Bu konuda üzerlerine giderek hakkınızı savunmanız ve hayır cevabını kabul etmemeniz gerekiyor. Size gönderilen yanıt çerçevesinde de işlemi devam ettirebilirsiniz tabii ki bu size kalmış.

Kargo ulaşmış kabul etmemişler ücreti ödenmedi diye bende şimdi icra yoluna başvuracağım.

Kargo firmasından bunu gönderdiğinize dair ıslak imzalı belge almayı unutmamanız gerekiyor. Bu belge icra dosyasına gönderdiğinize ispat olarak ekleniyor.
Hocam gönderim yaptığım evrak elimde. Karşı tarafa şöyle bir mail attım.
IMG_0079.jpeg

Benim anladığım kadarıyla servis tamamen keyifi hareket ediyor keşke dediğiniz gibi hiç muhatap olmayıp icra yoluna başvursaydım.

@trustright hocam peki icra işlemini nasıl başlatacağım ben onların peşinde koşacağıma onlar benim peşimde koşsun.

Son düzenleme:
Hocam gönderim yaptığım evrak elimde. Karşı tarafa şöyle bir mail attım.Eki Görüntüle 2572754

Benim anladığım kadarıyla servis tamamen keyifi hareket ediyor keşke dediğiniz gibi hiç muhatap olmayıp icra yoluna başvursaydım.

@trustright hocam peki icra işlemini nasıl başlatacağım ben onların peşinde koşacağıma onlar benim peşimde koşsun.
Adliyeye kimlik fotokopisi, THH kararı ıslak imzalı kopyası ve elinizdeki kargoya verildiğine dair ispat ile gidip bu dosyalarınızı sisteme yükletip icra dairesinden THH kararının icrasını yapmak istediğinizi ve özellikle bunun muadili ile değişim kararı olduğunu belirtmeniz gerekiyor. Oradaki memurlara sorarak daha fazla bilgi alabilirsiniz. Size verilen icra formunu eksiksiz ve tam bir şekilde doldurmanız lazım. Bu form üzerinde cihazınızın adı kısmına tam bir şekilde fabrika çıkış model adını harf ve sayı kodlamaları ile yazmanız lazım ki muadili için öneri istendiğinde yanlış karar verilmesin. İcra başlatırken bir miktar para ödemeniz gerekiyor (700 TL civarıydı geçen yıl), bunu sonradan neredeyse hepsini geri alıyorsunuz. Bu ödeme EFT ile orada gerçekleştirilebiliyor, nakit kullanılmıyor.

Kargo ulaşmış kabul etmemişler ücreti ödenmedi diye bende şimdi icra yoluna başvuracağım.

Madem öyle, ürünü ödemeli gönderip, firmadan kargo makbuzunuz ile birlikte ödeme talep edin.

Şu an direk icra takibi başlatamayabilirsiniz. Öncelikle onlar için beklenen yasal itiraz süresini beklemeniz gerekiyor. Eğer karara itiraz ederlerse tüketici mahkemesine dava açacaklar. Eğer öyle yaparlarsa ( Umarım yapmazlar) bu durumda 2 yıl sürer o iş...

Madem öyle, ürünü ödemeli gönderip, firmadan kargo makbuzunuz ile birlikte ödeme talep edin.

Şu an direk icra takibi başlatamayabilirsiniz. Öncelikle onlar için beklenen yasal itiraz süresini beklemeniz gerekiyor. Eğer karara itiraz ederlerse tüketici mahkemesine dava açacaklar. Eğer öyle yaparlarsa ( Umarım yapmazlar) bu durumda 2 yıl sürer o iş...

Hocam isterse 5 sene sürsün üründe değilim gider alırım bir tane olur biter ben bana yapılan haksızlığa tahammül edemiyorum. Gerekirse ben mahkeme açacağım sonuçta bu işler insanı yoruyor. En azından elimden geleni yaptım derim.

Hocam isterse 5 sene sürsün üründe değilim gider alırım bir tane olur biter ben bana yapılan haksızlığa tahammül edemiyorum. Gerekirse ben mahkeme açacağım sonuçta bu işler insanı yoruyor. En azından elimden geleni yaptım derim.
Gerekirse mahkeme açmak ile değil usulüne göre hareket etmeniz gerekiyor. Burada usulü öncelikle 14 günlük size kararın tebliğinden sonraki süreyi beklemeniz. Bu süre geçtikten sonra THH kararı mahkeme kararı niteliği zaten kazanmış olacak. Bu niteliği kazandıktan sonra icra işlemlerini başlatmanız gerekiyor. İcra işlemlerine gidecek olursanız bunu bir avukat ile de çözümleyebilirsiniz. İcra aşamasında avukata dosya vermek demek eline bedavadan vekalet ücreti alabileceği dosya vermek demek oluyor. Bu yüzden avukatla görüşürken eğer o avukatta vekaletiniz yoksa eline en az eforla dosya sunacağınızdan dolayı vekaletinizin bir kısmını veya tamamının masrafını kendisinden isteyerek anlaşma yapabilirsiniz. Sonucunda da hem sizin yerinize işlemi uzaktan çözümler hem de karşı taraftan avkat ücreti almış olarak onları ek zarara uğratır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı