Tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır?

O konuda bir şey diyemem. Şimdi açarsın ama bilirkişi kıllık yapar sen bunu açmışsın der ona göre sana muamele yapar veya hiçbir şey yapmaz. Ne olacağı bilinmez.

O konuda bir şey diyemem. Şimdi açarsın amabilirkişi kıllık yapar sen bunu açmışsın der ona göre sana muamele yapar veya hiçbir şey yapmaz. Ne olacağı bilinmez.

Açıp açmadığımı nasıl anlayacak? Laptopa tarafımdan hard disk takılmadığını da nasıl kanıtlayabilirim onu da bilmiyorum.

Normal bir kullanıcının cihazı açıp açmadığı genelde anlaşılıyor. Mesela vida gözleri zorlanmış oluyor veya boyası atmış oluyor. HHD zaten sen cihazı aldığında olduğundan onu ispatlamana gerek yok ki bariz şekilde satın alırken de oradaymış.

Normal bir kullanıcının cihazı açıp açmadığı genelde anlaşılıyor. Mesela vida gözleri zorlanmış oluyor veya boyası atmış oluyor. HDD zaten sen cihazı aldığında olduğundan onu ispatlamana gerek yok ki bariz şekilde satın alırken de oradaymış.

Kullanıcı tarafından takıldığını iddia ediyorlar ya ondan söyledim. Takılı olan hard diskin farklı marka olduğunu ve arızalı olduğunu söylüyorlar. Laptop vidalarında en ufak bir zorlama, boya atma gibi durum söz konusu değil. Ama laptopta hard disk var mı yok mu sorunu ne nasıl öğreneceğim?

Bios ekranından kontrol edebilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam modeline kadar HDD'nin bilgisi yazıyor olması gerekiyor. Sonra satıcıya "cihazdaki HDD modeli nedir?" diye sorarsan karşılaştırma yapabilirsin. Cihazdaki ve satıcının dediği uyuşuyorsa al sana delil.

Bios ekranından kontrol edebilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam modeline kadar HDD'nin bilgisi yazıyor olması gerekiyor. Sonra satıcıya "cihazdaki HDD modeli nedir?" diye sorarsan karşılaştırma yapabilirsin. Cihazdaki ve satıcının dediği uyuşuyorsa al sana delil.
Bios ekranından nasıl kontrol edebilirim video atar mısın sana zahmet? Kusura bakma can sıkan olay olunca kafada soru bitmiyor.Satıcı hepsiburadaydı,internetten harddisk modelini öğrenme şansım var mı?

Bu bağlantıdan veya Kılavuzdan okuduğum kadarıyla "BIOS programını etkinleştirmek için bilgisayar logosu gösterilirken F2'ye basın" yaparak işini görebilirsin. Satıcıya ulaşabilirsen istediğin bilgiyi alabileceğini umuyorum. Bunun haricinde attığın bağlantıdan HDD model bilgisini göremedim.

Öncelikle @mühendis52 aynı bilgisayar aynı servis aynı süreç.
Benim heyetim bugün sonuçlandı. Bu bilgisayarda o pikselleşme dediğin sorun sürücü kaynaklıdır. Droplarda kroniktir. Ben de hepsiburadadan aldım tüketici hakem heyeti değişimi onayladı bakalım bende başvurdum hepsiburadaya neler olacak seni bilgilendiririm.
Bu bağlantıdan veya Kılavuzdan okuduğum kadarıyla "BIOS programını etkinleştirmek için bilgisayar logosu gösterilirken F2'ye basın" yaparak işini görebilirsin. Satıcıya ulaşabilirsen istediğin bilgiyi alabileceğini umuyorum. Bunun haricinde attığın bağlantıdan HDD model bilgisini göremedim.
Cihazda WD Blue 1 TB var bende de var. Sen direkt başvur THH'ye benimki 4 ay sonra sonuçlandı ama sonuçlanıyor.

Öncelikle @mühendis52 aynı bilgisayar aynı servis aynı süreç.
Benim heyetim bugün sonuçlandı. Bu bilgisayarda o pikselleşme dediğin sorun sürücü kaynaklıdır. Droplarda kroniktir. Ben de hepsiburadadan aldım tüketici hakem heyeti değişimi onayladı bakalım bende başvurdum hepsiburadaya neler olacak seni bilgilendiririm.

Cihazda WD Blue 1 TB var bende de var. Sen direkt başvur THH'ye benimki 4 ay sonra sonuçlandı ama sonuçlanıyor.
Hocam senin bilgisayarın arıza tespiti için ne söylemişlerdi?
Bu bağlantıdan veya kılavuzdan okuduğum kadarıyla "BIOS programını etkinleştirmek için bilgisayar logosu gösterilirken F2'ye basın" yaparak işini görebilirsin. Satıcıya ulaşabilirsen istediğin bilgiyi alabileceğini umuyorum. Bunun haricinde attığın bağlantıdan HDD model bilgisini göremedim.

BIOS'a girişi biliyorum fakat hard diski nasıl BIOS'ta bulacağım onu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı