Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

İnsan bekledikçe hakkını alıp alamayacağı konusunda paranoyalara kapılıyor anlıyorum seni Yalnızca; kullanıcı yeni bir ürün almış, para vermiş ancak o üründen yeterli faydayı sağlayamamışsa; arıza durumlarında servis gerekli onarımı yapamamışsa ve kullanıcının mağduriyetinin devam etmesi üzerine dosya açılmışsa; üründeki hasar net bir şekilde kullanıcıdan kaynaklanmadığı müddetçe dosya davacının lehine sonuçlanır.

Sonuçlanan dosyanın posta yoluyla evinize gelmesi bile fazladan 3-4 gününüzü alıyor, süreci uzatıyor ancak kanunlar bunu gerektiriyor belli ki.

Oluşturduğun rehberi kullanarak başvurumu yaptım ve dediğin gibi servise gönderdim ve memnuniyetsizliğim devam etti ve bunu şikayetimde belirttim. Tek eksiğim, bana servisten verilen raporu dosyaya eklemeyi unutmam. 7247 TL gibi bir para olduğu için, bana 60 km. uzaklıkta olan, İl Tüketici Hakem Heyeti'ne taşındı, konu. Servis raporunu yollamamam bir sorun oluşturur mu sizce? Fatura, laptopun sorun olarak gördüğüm fotoğraflarını pdf. olarak attım. Sorunumu net bir şekilde yazdım. Belki bilirkişiye dahi gerek kalmadan halledecekler. Aradığımda, onuncu ayın ilk haftası benim konunun görüşüleceğini belirttiler. Beklemekten başka çarem yok. Kazanırsam, Vatan Bilgisayar da anlayışlı davranırsa, icra takibi -nedir onu da bilmiyorum pek- başlatmadan konuyu çözeceğim. Allah kimseyi bu firmaların eline bırakmasın. Tüketici, bizim ülkede, firmalar için sadece satış yapılan insancıklar olarak görülüyor. Bu çok acı.

çok teşekkür ederim. beklemedeyim.

@BilgisayarKurdu Dostum, 2 ay sonunda güncelleme girildi. Fotoğraf olarak bırakıyorum. Ne olacak sence? Savunması geldi denilmeden, bilirkişi raporu istenmiş. Nedendir acaba? Ne yapmam gerekiyor? Kaybedersem ağlarım, inanın. Bilirkişilerin, tabiri caizse "yavşak" olduğunu söylemişti bir arkadaşım. Şüpheliyim.

15 gün içinde beni arayacakmış, bilirkişi. Gebze'de yaşıyormuş. Ben de oralardayım zaten. İkna edebilirsem, ben kazanacağım. Vatan sorun çıkarmazsa yeni bilgisayarıma kavuşacağım. Umarım onda bir sorun çıkmaz. Cidden çok sıkıntılı bu işler.

Son düzenleme:
Yaklaşık yarım saat önce MNG adlı sözde kargo şirketi ardrese gelip orada olmadığımı, not bıraktığını istersek şubeden alabileceğimi internetteki kargo takip sitesinden ve SMS olarak belirtti. Yine belirtilen adresteydim ne biri geldi ne de not kağıdı bıraktı. Bina girişi kamera kayıtları da var. Tüketici hakem heyetine başvursam ne olabilir?

@BilgisayarKurdu 7 gün oldu, bilirkişi görüşü isteneli. Kendisi benim belgeyi teslim alacakmış. 15 gün süre içinde bize raporunu yollamak zorunda, dediler. Teslim aldığı gün mü başlıyor bu süre yoksa bana bildirildiği gün mü başlıyor? Bir bilgin varsa, yardımcı olursan sevinirim. Heyetteki arkadaşlardan net bir bilgi alamıyorum genellikle.

Bu konuda net bir bilgim yok ancak mantıken "Teslim aldığı gün" olsa gerek. İnşallah haklılığın doğrulanır.
Bu tip durumlarda kargo şirketini değiştirmeniz önerilir. Alışveriş yaptığın sayfa MNG ile çalışıyorsa ve evde olduğun halde getirmediyse iade işlemi başlatabilirsin.

THH mağduriyetleri giderir, senin mağduriyetin ise "kargonun eve gelmemesi". Bu mağduriyeti gidermek için onca saatlik kamera görüntüsünü aktarıp aylarca beklemek yerine şubeye gidip ürünü almak daha kolay bir çözüm olabilir

Ben hiç yaşamadım böyle bir durum, gerçekten evdeysem kargom her daim gelmiştir.

Son düzenleme:
Bu konuda net bir bilgim yok ancak mantıken "Teslim aldığı gün" olsa gerek. İnşallah haklılığın doğrulanır.
İnsaflı bir bilirkişi ise benim haklı olduğumu anlar. Neredeyse her konuda bilirkişiye danışıyormuş zaten bu heyet. Bu kadar para verip bu kadar komik duruma düşeceğimi hiç düşünmezdim. Beklediğimle kalmak istemiyorum. Teşekkür ederim.

Peki başvuru ne zaman yapılmalı?
Mesela ben TT aboneliğimi kapattım, 2 yıl taahhütüm olduğu için ay başında 600 TL gibi bir cayma bedeli gelecek. Baya araştırdım kanunsuz bir cezaymış bu nedenle hakem heyetine başvuracağım.

Faturanın gelmesini mi beklemem lazım yoksa hemen başvurayım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…