Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Şikayet metninde talep ettiğin şeyi net bir dille ifade etmemişsin. Talep kısmında yan haklardan dem vurulmuş ancak şikayet metninde net bir istek yok.

Ben heyet görevlisi olsam bu kişi iade istiyor diye düşünürdüm. Nitekim karar kısmında 1088TL'lik ürünün iadesine karar verilmiş görünüyor. Seçimlik haklarını kullanıp kullanamayacağına dair Gemlik THH'yi arayıp bilgi almanı tavsiye ederim.

İadesi kısa süre içerisinde, hediye çekler ile birlikte yapıldı tabi öbür taraftan.
Ben direkt olarak, şikayetin söz konusu olduğu gün itibariyle indirimsiz fiyat üzerinden iadenin gerçekleştirilmesi veya hizmetin görülmesi talebinde bulunmuştum, hala sürüyor

Sen THH'yi arayıp seçimlik hakkı kullanabilir miyim şeklinde sormalısın. Müsait olup da ararsan, cevabı bana da iletmenden mutluluk duyarım. Son olarak iadeni ve hediye kuponlarını almıştın değil mi?

Son düzenleme:
@BilgisayarKurdu Gökhan hocam merhabalar, başta emekleriniz adına çok teşekkür ederim. Yakın zamanda yaşadığım bir problemden ötürü THH başvurusu yapmak istiyordum. Başvuru metni ve detaylarını size mail olarak attım. Zahmet olmazsa kontrol edip, gerekliyse eğer düzeltmem açısından yardımcı olabilir misiniz? Sağolun

Ölü pixel ayıplı ürün kapsamına girmektedir. 1 pixel veya 10 pixel hiç fark etmez.
Ürünü satın aldıktan 5 buçuk ay sonra bile ölü pixel kusuru ortaya çıkarsa iade hakkına kavuşabilirsin.
Seçimlik hakları tanınır bu durumda, ister hizmetin yeniden karşılanmasını ister para iadesini tercih edersin. Hem satıcı hem de tüketici açısından ürünün yeniden temin edilmesi ortak en iyi seçenek olur.

Şikayet metninde "X günlük kullanım sonra karartı meydana geldi" şeklinde ifade belirtme. Ölü piksel olduğunu fark ettim şeklinde belirt.
Hemen fark edilmiyor zaten bu detaylar, bir iki gün sonra gözünüze denk geliyor hele ki köşede kıyıdaysa.

Ek olarak metnini buraya çekiyorum, yalnızca forum üzerinden destek sağlayabilirim. Diğer arkadaş ile aynı zamanda satın aldığımız bir üründen ötürü topluca mağdur olduk O sebeple THH kararını aktarmış, kişisel bilgileri bulunduğundan ötürü yani.

Ek olarak mail üzerinden yazarken de Türkçe kurallarına dikkat ettiğin için tebrik ederim

@BilgisayarKurdu Piksel kısmını hemen düzeltiyorum, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyelim. 4 tane ayrı pdf hazırladım, sistem onları ayrı ayrı yüklememe izin veriyor mu yoksa birleştirmem mi gerekiyor?

Böyle bir problemi hayatımda ilk defa yaşıyorum. 1 yıldır araştırdığım, onca para verip uzun yıllarca kullanmak istediğim ürünü burnumdan getirdiler. Kutudan çıkarmaya korkar oldum. Göz göre göre yasal hakkımızı kullanamıyoruz. Gönül isterdi ki forumdaki ilk mesajım yasal haklarımızı kullandırtmayan firmalar üzerinden olmasın ama ne yaparsın. Gökhan hocam senin de zamanını aldım, zahmet verdiysem affola. Umut ediyorum bu süreç stressiz ve olabildiğince kısa sürede çözülür.

Birleştirip yollaman güzel olur. Offfice Word dosyasının içerisine koy ekleri, sonra PDF dönüştür tek seferde. Ek olarak servis raporunu, özel bilgilerin varsa kapatarak burada da paylaşır mısın? Servis raporunda tam olarak ne yazıyor görmek lazım.

Sen 14 gün içerisinde mağazaya konu hakkında başvurmuşsun, 14 gün dolmadan servise bile danışmışsın. En hızlı şekilde aksiyon almışsın, bu daha da kuvvetlendirir elini.

Başvurunu yap bir an evvel, belki bilir kişi görevlendirilerek belki görevlendirilmeyerek para iade edilir ortalama maxsimum 4 ay içerisinde. Bu süreçte ürünün yenisi ile değişim teklifine açık olmak veya yalnızca iade talep etmen tamamen senin seçimlik hakların. Yine de değişimi kabul etmen her iki tarafın da yararına olur.

Müşteri şikayeti bölümünde "Ölü" kelimesini bile eklememişler Tamamdır bahsettiğim detaya dikkat ederek başvurunu oluşturabilirsin.

Servisin, müşterinin şikayetinden veya talebinden bile haberi olmadığını da ilet. Müşteri şikayeti bölümüne "Piksel var" yazmışlar, şaka gibi.

Türkiyede ki firmaların çoğu kanunu bilmeyen, hakkını aramayan tüketicilere ne kadar red verirsek iyi olur kafasında çalışıyor. Hakkınız olduğu bariz ama uğraştırıyorlar.
@BilgisayarKurdu hocam, Thh sürecinde firma savunma yapmazsa Thh bilirkişiye hiç başvurmadan direkt tüketici lehine karar veriyor mu?

Hocam çok teşekkürler cevaplarınız için. İleriye taşımayı düşünmüyorum çünkü DAICO firması yeterince olumsuz eleştiri aldı ve sanırım Trendyol'da dükkanı kapattı. İade ve hediye kuponu da aldım zaten. Zorlamam artık

@BilgisayarKurdu Gökhan hocam bugün başvuruyu yapacağım ama bir hususta emin olamadım. Firma bilgilerini girerken Vatan bilgisayarın genel merkez bilgilerini mi, ürünü aldığım şubenin bilgilerini mi girmeliyim? Her şey eksiksiz ve hatasız olsun istiyorum, riske etmek istemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…