Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

@BilgisayarKurdu Evet hocam, birkaç şikayetim sonucu 8 ay sonra ilk servise vermiştim, sadece batarya değişimi yapmışlardı. Daha sonraları başka arızalar çıkınca bu konuyu görünce THH ye başvurmuştum. 2 arıza yetiyormuş. Burda sorunum yok. Bir arkadaşım yine sorunlardan dolayı değişim isteği için servisi şikayet etmiş, THH ona satıcıyı şikayet etmeye yönlendirmiş.

Satıcı kapanmış olmasa bile bu laptop şu anda üretilmiyor, para iadesi için diretecekti. Üretici veya distribütör yoluyla tüketici görüşünce değişimi mecburen üst modelle sağlıyorlar biliyorum. Distribütörle iletişim kurup değiştirenler olmuş.

Ben sadece şunu merak ediyorum, kazanmam halinde o karar müteselsil olayından dolayı üretici veya distribütörü de ilgilendiriyor di mi?

Arkadaşlar merhaba.

2 sene önce şubat ayında hepsiburadanın kendisinden ithalatçı garantili (Delta Servis) Galaxy Note8 aldım. Cihazımı hızlı şarj olmama, kalem arızası, 4K video çekerken donma ve sanal tuşların orada amoled yanığı olmasından dolayı servise verdim. Hızlı şarj olmama ve kalem sorununu giderdiler, video çekerken donma sorunu ile ilgili sadece sözel olarak hafıza kartı kullanıyorsanız olabilir dediler fakat kart kullanmıyorum. Ekran yanığı ile ilgili de benden 1410 lira ücret istediler. Sebep ise çok az bile olsa WhatsApp, İnstagram gibi 3. parti uygulamaların belli olmasıymış. Yurt dışında hemen ekran vs değişiyorlar bizim memlekette eğer Samsungun kendi uygulamalarına ait görüntü varsa yapıyorlar ama 3. parti uygulamalar yapışırsa para istiyorlar.
Baktım ekranı yapmıyorlar gittim 1 ay önce online tüketici hakları başvurusu yaptım hepsiburadayı şikâyet ettim (şu an savunması geldi yazıyor).

Geçenlerde kamera için deneme yapayım dedim 4K video çekerken hafif zoom yaptım ama görüntü nasıl kasıyor anlatamam, resmen 30 değil 15 fps ve bazen de görüntü tamamen donuyor. Video çekerken elimde titreşim hissettim bir baktım lens zangır zangır titriyor o da videoda cızırtı yapıyor. Serviste benimle ilgilenen biri vardı. Kendisine hem çektiğim videoları hem de arkadaşımın telefonuyla kendi lensimin titremesini çektiğim videoyu attım dedim bakın kamera böyle. O da dedi ki tüketici hakları davanız olduğu için cihazı servise alamayız. Dedim e davayı kaybedersem bu arada da garanti biterse ne olacak. Ücretli onarım yaparız dedi sinirlendim. Kaymakamlığa gittim görevli kişi başvuru yaptığınız an garanti süresi de donar dedi. Bu doğrudur değil mi? Aksi halde kaybedersem telefonu servise de veremem.

Tüketici haklarına başvururken para iadesi mi olsun cihaz değişimi mi olsun tamir mi olsun diye seçenekler var. Ben cihaz değişimini seçtim. Şimdi bu firma derse ki bizde Note8 yok (site üzerinde farklı satıcılarda var) ille para iadesi vereceğiz o zaman ne yapacağım çünkü fatura bedeli 3370 lira. O paraya Note5 anca alınıyor. Fakat kendilerinde üst modeli var o da Note 10... Note 10 vereceklerini sanmam, parayı verelim deseler bu telefonun yanına yaklaşamam. (ALO 175 tüketici danışma hattı kazanırsanız ürün piyasada varsa temin etmek zorundalar dedi)

Teşekkür ederim şimdiden.

Dostum bu olay 6 aylık süreçten sonra batarya değişimi sağlandığından ötürü hiçbir şekilde satıcıyı bağlamaz. Satıcı ile bir işin yok senin. Olay artık garantisinden sorumlu servisi ve ürünün tedarik edicisini sağlar.

Üretici ve distribütör farklı olabilir, haliyle sen distribütör garantili bir ürün aldıysan Türkiye distribütörünü bağlamaz bu olay. Türkiye distribütörünün temin ettiği ve Türkiye distribütörünün servislerinin; ürün garantisinden sorumlu olduğu bir durum söz konusuyla elbette Türkiye distribütörü sorumluluk altına girer; eğer ki doğru hedefe nişan alıp doğru şirketi şikayet edersen.
Garantisinden kim sorumlu ise onu alakalar ediyor anlayacağın o ki. Distribütör garantili ise distribütörden hak talep edebilirsin doğrudur.

Tamam hocam. Anladım. İlginiz için çok teşekkürler. Bekleyeceğim.

Ben teşekkür ederim ancak bekleme. Şu an THH ile konuşup sana aktardıklarımı onlara aktar. THH değişim kararı ile servise gidebilir miyim, hak talep edebilir miyim şeklinde soru yönelt. Hayır derler ise süreci ona göre evriltsinler. Biraz da onların tüketiciyi anlayıp ona göre aksiyon almaları gerekiyor, işleri bu neticede.

Aynı ürün yoksa bir üst model vermek zorundalar. Kazandıktan sonra Samsung Tr yi anlatıp dersiniz, elinizde ki karar mahkeme niteliğinde.
@BilgisayarKurdu hocam, dün görüştüğüm de servisi vs demedi hiç, Dell'i verin dedi ama gelip bunu iptal edip yeni başvuru yapılacak şekilde demişti. Sürecin başa alınması saçmama geldi. Başvuralı 45 gün gibi oldu. Bu şekilde kalsa da süreç devam ediyormuş. Bu şekilde kalıp daha sonra kazanmam dahilin de distribütörle görüşüp satıcının kapanmış olduğunu deyip kararı onlara yollamam daha mantıklı gibi geldi.

[/QUOTE]
Aynı ürün yoksa bir üst model vermek zorundalar. Kazandıktan sonra Samsung Tr yi anlatıp dersiniz, elinizde ki karar mahkeme niteliğinde.

Hocam benim Samsung Türkiye garantili değil paralel ithalat. Delta Servis garantili hepsiburadadan alınma

Hocam benim Samsung Türkiye garantili değil paralel ithalat. Delta Servis garantili hepsiburadadan alınma
[/QUOTE]
Kazanma halinde o zaman Hepsiburada nın bir üst modelle değişmesi gerektir sanırım.
Şuraya da bir danışın isterseniz.

Kazanma halinde o zaman Hepsiburada nın bir üst modelle değişmesi gerektir sanırım.
Şuraya da bir danışın isterseniz.
[/QUOTE]

Bi sorayım hocam teşekkür ederim

Bi sorayım hocam teşekkür ederim
[/QUOTE]
Rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…