Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Firmayı bilgilendir şikayet ettiğine dair. Bakarsın erkenden çözüm sağlarlar.
Şikayetvar üzerine cihaz gönderimi diye de yazıyor servis raporuna onu da yazdırmıstım. Orada zaten beni arasınların da çözüme konuşmadığını ve THH ile hakkımı arayacağımı yazdım. THH başvuru yapama kadar tekrar cevap gelmemişti ve THH savunma istendi bilgisi sisteme girmeden bir gün önce kaç hafta sonra tekrar cevap verip döneceğiz gibi yazı yazdı. Tahminen haftaya kendileri arar. Aramazlarsa ben arayıp söylerim veya şikayet tekrar yazarım.

Garanti kişileri değil ürünü takip ediyorsa ikinci el aldığımız garantili urun hakkinda THH'de neden hakkımız yok peki?
Garanti ürünü takip eder doğrudur, senden kimlik doğrulaması istemezler servise ürün teslim ederken.
Ancak THH senden kimlik doğrulaması ister. Bunun sebebi veya haklılığı tartışılır mı evet?

Ancak belge ile satış yaparsan "Ki bunun için noter ücreti ve devlete vergi" ödemen gerekli; ikinci el aldığın ürünün de THH'de hakkını talep edebilirsin.

@BilgisayarKurdu hocam, başvuruma(satıcı şikayet edilmişti.) Şubat ortasında iptal dilekçesi verip distribütörü şikayet etmiştim. Pazartesi günü iptal dilekçesi verdiğim sonuçlanmış. Üniversiteler şu an tatil olduğu için memleketimdeyim. Tebligatı teslim alamayacağımdan sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• 11.jpg
    230,3 KB · Görüntüleme: 70
THH başvurumu bu Pazartesi karara bağlamış, karar büyük ihtimal lehime verildi. Tebligat geldiğinde kararı firmaya bildireceğim, muhtemelen karara itiraz edeceklerini söyleyecekler.

Yaklaşık bir haftadır internetim inanılmaz kötü. 16 Mbps internet kullanıyorum normalde 3 bilgisayar (1 masaüstü 2 laptop) aynı anda dizi veya film izlese dahi hiç kimsede kasma, donma olmuyordu full HD'de ama bu bir haftadır kimse izleyemiyor. Ping değerim 300-600 arası jitter ise 300+ değerlerde. CİMER'e şikayette bulundum. Merak ettiğim Tüketici Hakem Heyetine de başvuruda bulunabilir miyim? @BilgisayarKurdu

Bu noktada THH ne karar verir bilemiyorum. Herkes bant genisligini kucultmeye gidiyor bu siralar, hizmet kalitesinde dususler cok normal. Benim gibi evden calisan, veya evden cikamadigi icin filme diziye abanan cok insan var.

Başvuru sürecini nereden takip ediyoruz?
Yine aynı sayfa üzerinden, soldaki menülerden; yarım kalmış ve tamamlanmış başvurularını takip edebilirsin. Sonuç ise yazılı evrak ile posta yoluyla teslim edilir.

Bu noktada THH ne karar verir bilemiyorum. Herkes bant genisligini kucultmeye gidiyor bu siralar, hizmet kalitesinde dususler cok normal. Benim gibi evden calisan, veya evden cikamadigi icin filme diziye abanan cok insan var.

CİMER'den gelen mesajda bizzat THH'ye başvuru yapabileceğim yazıyor. Onlar gerekli işlemleri başlatmışlar ayrıca THH'ye yazabilirsiniz demişler. Ben şimdi oraya da yazacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…