Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Mağduriyet tam olarak ortaya çıkmadan başvuru yapman doğru değil ancak düzeltilebilir bir durum.
Thh'yi arayıp telefon ile durum güncellemesi yapabilirsin.

Hocam bunları bir de cimer e şikayet etsem olur mu 3 ay olacak paramı alamadım ne rezil bir yer İncehesap yazıklar olsun.

@BilgisayarKurdu Tamam o zaman hocam sağ olasın bekleyelim beklemesinede bu İncehesap bana sitede mesaj attı ürünü yurt içi kargo ile tekrar göndereceğiz diyor ben iade diyorum o göndercez diyor ne salak bir şirket ne yapacağım ben istemiyorum ürün falan dedikçe direniyorlar zaten adreste değiştim ben istese de güncel adres vermem ürünü istemiyorum çünkü çok cins işler yapıyorlar kontrol edip iade alacağız diyor 1 hafta sonra fikir değiştiriyor ne mal adamlar ya bıktım bunların tavırlarından inşallah kapatılır böyle rezil lanet şirket!

Kendini içten içe sinirlendirme, kısa bir süre sabredeceksin ve paranı alacaksın merak etme.
1 ay bekletip de ürünü zorla satamaz kimse sana. Firma ile hiç muhatap olma, adresin değişmemiş olsa bile hiç problem yok; kapıda kargo alma hepsi bu. Senin adına farklı biri kargoyu teslim alırsa yine problem değil, yine hakkını alırsın. Yeter ki sen ürünü teslim alma. Gerçi teslim alsan da iade ederiz böyle bir durumda

Bu sebeple kendini iç huzurun ile baş başa bırak Mantık doğrultusunda hareket et, inat doğrultusunda değil. Eğer firmanın göndereceği ürünü piyasa şartlarında hemen hemen o fiyata bulamıyorsan, daha pahalılaştıysa kargoyu kabul de edebilirsin. Her zaman mantık çerçevesinde ilerle.

Tamam hocam sağ ol verdiğin bilgiler için şu an aldığım fiyattalar neredeyse işte dolar 6.90-7 TL arasıydı almıştım ama kesinlikle istemiyorum bunlardan bir şey paramı alayımda daha uğramam kimseyede tavsiye asla etmem.

Tamamdır sen kendine stres yapma, yüz hatların gerilmesin sonuçlanınca paylaşırsın.

Hocam bunlar Yurtiçi Kargo'ya vermiş ürünü. Şimdi mesaj geldi kargodan böyle bir şirket hayatımda görmedim. İade, cayma hakkımı kullanıyorum ve yazıyorum ürünü gönderiyorlar. Kargoyu arayıp boşa getirmesinler diye söylesem mi? Ben istemiyorum zorla kargoya vermiş. Tüketici Hakem Heyeti 3 hafta geçti şikayet edeli. 12 Haziran'da başvurdum bu hafta netice belli olur mu yoksa daha çok mu bekleyeceğim? Ben bu kargoyu katiyen almayacağım. Onlar inatsa ben daha inadım ve tüketici her zaman haklıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin burada yapman gereken şey; 9. aya kadar beklemeye gerçekten ihtiyacının olup olmadığını sorgulamak. Açık konuşuyorum ben beklemezdim, inat etmeni gerektirecek bir durum yok; kendine zarar veriyorsun.

Haklı olabilirsin ancak dünyaya 2. defa gelmeyeceksin, 8 bilemedin 9. aya kadar sürer o parayı alman, önümüzdeki hafta falan alamazsın parayı.
Tamam ben de burada haktan, hukuktan, defterden, kitaptan bahsediyorum ancak her zaman ve her koşulda kendi çıkarını düşünmek en mantıklısıdır. Bekleyecek olman sana hiçbir şey kazandırmayacak bu senaryoda.

Bu konuyla da alakalı daha fazla yorum yapmayacağım Zira zamanımı çalmakla beraber sana veya bana bir şey katmıyor, bu da mantık çerçevesinde doğru bir hareket örneğin benim için. Karar sana kalmış bu noktadan sonra.

Montajı yapılmış ürünün hiçbir şekilde cayma hakkı ürün iade hakkı yoktur diyor hakem heyetide bu kadarı biliyor diyor İncehesap zorla ürün alacaksın dedi resmen biraz önce aradığımda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…