Rehber Tüketici Hakem Heyetine Başvuru

Bildiğiniz üzre internet üzerinden alışveriş sürecinde mağduriyet yaşayan birçok insan var ve birçoğu "Başımızın gözümüzün sadakası olsun" mantığı ile hareket ettiği için, "Uğraşmak istemedikleri için" haklarının peşine düşmüyorlar.
Bilinçsiz tüketiciyi fırsat bilen satıcılar ise müşteri memnuniyetine önem vermemeye devam ediyor. Oysa tüketici hakem heyetine başvuru işlemleri eskisi gibi değil, oturduğunuz yerden başvuru oluşturup oturduğunuz yerden sonuçlanmasını bekleyebiliyorsunuz, üstelik eskisi kadar uzun sürmüyor. Dilekçe vermek için bir kurumun kapısına kadar gidip sıra beklemenize gerek yok. Aslında E-Devlet ile birlikte gelen ve hayatı kolaylaştıran birçok hizmet; bizler fark etmesek de sisteme dahil ediliyor.
  • E-Devlet sayfasına giriş yapıyoruz, sol üst köşeden URL kısmına dikkat ediyoruz. Bilgilerinizi hangi adrese yazdığınızdan emin olun; e-Devlet Kapısı
aa.jpg

a.jpg

Giriş yaptıktan sonra sol üst köşeden "Tüketici Hakem" kelimesini aratıyoruz, resimde görünen "Gümrük ve Ticaret Bakanlığına" bağlı hizmeti seçiyoruz.

aaa.jpg

"Uygulamaya Git" butonuna tıklıyor ve "tuketicisikayeti.gtb.gov.tr" adresinin sayfasına "Giriş yapılmış şekilde" aktarılıyoruz.
aaaa.jpg

"Tüketici Başvuruları" butonuna tıklıyor ve şikayet yapacağımız sayfaya geliyoruz.

aaaaa.jpg

Aşağıdaki sayfadan ise şikayetimizi ve fatura bilgilerinin girişini sağlıyoruz. Vergi - Mersis numaraları fatura üzerinde yazar.

aaaaaa.jpg

2. adımda faturanın kesildiği tarih - Fatura No - Tutar gibi bilgileri giriyoruz. Talep kısmında ise isteğiniz neyse onu seçiyoruz. Ürün ise değişim hizmet ise tekrarı - ücretsiz tamir - ayıp oranında para iadesi gibi gibi.
Eğer talebiniz farklı ise "DİĞER" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

1.jpg

3. bölümde Resim - Dosya yükleme kısmına geliyoruz. Faturanın net bir resmini - ilgili üründeki kusur veya talep ney ise; eğer fotoğraflanabilir bir unsur ise bunun fotoğrafını eklemekten çekinmeyin.

2.jpg

Şikayetin ön izlemesini kontrol ediyoruz, temel bilgiler burada görünecektir.

3.jpg

Son adımda ise bağlı bulunan hakem heyetini seçiyoruz. Otomatik olarak nüfusunuza kayıtlı olduğunu ilçe seçiliyor anladığım kadarıyla. "BAŞVURUYU TAMAMLA" dediğimiz taktirde ise şikayetimiz ilgili heyete ulaşmış oluyor.

4.jpg

• İlgili süreç, heyetteki açık dosya sayısına da bağlı olmak kaydıyla kısa bir süre içerisinde ilgilenir. Genelde 1 ay içerisinde ilk geri dönüş sağlanır. Bu yüzden "Telefon numaranızı hatasız girmeye büyük önem gösterin". Eğer hak talep ettiğiniz ürün veya hizmetin faturası yoksa hak talep edemezsiniz. Eğer fatura sizin adınıza değilse, başka bir değimle ikinci el bir ürün alıp "Satın alma esnasında satış sözleşmesi düzenlemediyseniz hak talep edemezsiniz."

Son düzenleme:
Bu aldığım görüntüleri servis için mi yoksa kendim için mi kalması gerekli? Servise gönderirken kısa şikayet dediğiniz, kasıtlı bir kısıtlama mevcut ve elimdeki verilerle servise yollamak istediğimi belirtip yanına direk bu konu için iade rapor istediğimi belirteyim mi? Satıcı iade raporu istiyor bu durumlarda, tahminen vermeyecekler ve bir arıza olmadığı için geri gönderecekler. Diğer dediklerini iyi anladım ve bilirkişi çağırırsa kişiye de detaylı açıklama yaparım bu durumu göstererek.

Hocam cidden teşekkür ederim. Sizler sayesinde ayıplı cihazları ve sorunlu cihazları iade ederek hakkımızı alıyoruz. Kesin cihazım servis de iade olmazsa bile THH ile kanıtlar halinde hakkımı alacağıma inanıyorum. Keşke bu tip problemler olmazsa da uğraşmasak. Şimdi dediğiniz programla testler yapıp görüntüleri kaydedeceğim.

Son düzenleme:
Servis için gerekli, bilgisiz olmadığını gösterirsen sorunu kabul etmemeleri diğer olasılığa kıyasla daha az olur. İade talebi ile göndermiş olduğunu belirt, sebep olarak ise kronik olarak bu durumun söz konusu olduğunu öğrendiğini belirt. Ben kendi adıma kullandığın model hakkında bir incelemede bulunamadım.

Ortada gerçek bir mağduriyet varsa mutlaka hakkını alırsın. Yalnızca bazı tüketiciler sırf şikayet etmesi kolaylaştı diye olur olmadık şeyleri şikayet ediyor. Örneğin 2 yıl dolmadan batarya kapasitesi %70'lerin altında düşse de bedavaya değişim yapsak gibisinden kasıtlı olarak cihaza hor davranan bile var.

Bu sebeple sana GPU kullanımına değil, frekans değerleri gibi aksi iddia edilemez örnekler ile şikayet et diyorum. GPU kullanımını etkileyen unsurlar var. Ancak frekans değerleri, ısınma gibi problemler olmadığı sürece yük altında düşmez, düşemez. Düşüyorsa anormallik vardır orada.

Son olarak gerek servis gerek THH yetkilileri ile, muhatap olduğun insanlar ile güzel dille konuş. Güzel dil gerçekten büyük bir koz olabiliyor.
@BilgisayarKurdu Sana ulaşmam gerekiyor ama bir türlü ulaşabilecek bir yer bulamadım. Burayı rahatsız ettiğim için üzgünüm.
Aksine bu mecranın amacı bu :) Dinliyorum seni.

Aksine bu mecranın amacı bu :) Dinliyorum seni.

Konuyu inceleyebilir misin :)

Bu sebeple sana GPU kullanımına değil, frekans değerleri gibi aksi iddia edilemez örnekler ile şikayet et diyorum. GPU kullanımını etkileyen unsurlar var. Ancak frekans değerleri, ısınma gibi problemler olmadığı sürece yük altında düşmez, düşemez. Düşüyorsa anormallik vardır orada.
Isınma değil hocam. İşlemci 95 dereceye kadar ısınmaya dayanıklı ve 95 derece çalışacak diye bir iddia yok. İşlemci 65-70 derecelerde 2dk çalışıyor istendiği değerlerde ancak dediğim süreye ulaşınca temel frekansa sabitliyor. GPU kullanımı düşürme sebebi olursa CPU darboğaz yapar ancak bu durumda CPU %15-30 arasında kullanım oluyor ve GPU sorunsuz %100 kullanımda işlemci frekansı direk yarıya düşüyor, yine bu durumda ekran kartı 55-60 derece arasında değişkenlik gösteriyor. Önerdiğiniz programla ölçüyorum değişen bir şey yok. 60 derece görüyor %100 kullanım ve GPU saat hızı aynı değerlerde. 60 dereceden fazla görünmedi. Diğer dediklerinizi de sırayla yapacağım.

Sizin önerdiğiniz program yalnız GPU performansı için mi? CPU kullanımı az gözüküyor ve CPU frekansı bile kullanmıyor.

Batarya konusu doğru, ciddi bir sorun oluşturmadığı sürece keyfine THH gitmek olmaz. Benim diğer performans sorunu kronik ve bana her gelen cihazlar neden kronik onuda anlam veremiyorum:) Bu işlerden anlamayan biri olsa anlaşılamayacak durum. Belki ciddi programlar kullanıyorsa iş için anlarsa ancak öyle anlar. Dünya uyanıklar dolu, karşıdaki anlamıyorsa biz buna bu donanımları gösterip kitleyelim diyor :) Isınma problemi olmaması için kasıtlı kısıtlıyorsun, o zaman bu donanımları koymayacaksın veya satarken bilgilendireceksin.

Son düzenleme:

Konuyu inceleyebilir misin :)
Tabi inceleyeyim, ancak bu tip durumlarda bundan sonra; ilgili konu üzerinden etiketleme işlemi yapman daha doğru olur.

@BilgisayarKurdu Fazla detaya girmeden ve masaüstünde yaptığım CPU, GPU, RAM ve HDD testlerini klasörün isminide vererek söyledim. Ancak iade raporu talep söylerken herhangi bir parça değişimi falan olmadığı için rapor oluşturamıyoruz dediler. Onarıma girerse veya parça bulunmazsa iade hakkınız olur dedi servistekiler. Ben yine de masaüstüne bıraktığım klasörün içindeki metin dosyasına yazdım ne olur ne olmaz diye. Bakalım dikkate alıp klasörü açıp inceler mi, göreceğiz. Fazla da zorlamadım müşteri temsilcilerini iade raporu istiyorum diye. Kronik probleminin olduğunu ve problemi söyledi. Bende sizin cümlenizi alıp "Isınma sorunu olmaksızın işlemci ve ekran kart donanımlarında frekans düşüşleri var" dedim :)
Cihaza işletim sistemi yükleyip geri gönderdiler, servis raporu eklemişler içerisine. Şimdi ne yapacağız?

Capture+_2020-02-25-15-37-18.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum THH'ye başvuracaksın direkt olarak. Garantisinden sorumlu servis kim ise, resmi distribütör ise resmi distribütörü şikayet edeceksin. Bu noktada muhatabın satıcı değil. Ürünün garantisi ile alakalı hizmette aksaklık yaşıyorsun.

Her halükarda bilir kişiye gidecek gibi senin konu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı