Eğer VPN yerine bir serverdan kendini gizliyorsa bulabiliriz ama pek sanmıyorum.
Hocam bir serverdan yapacağını düşünmüyorum zaten bunu yapan 15 yaşındaki veledin tekidir diye düşünuyorum ama denemekte fayda var.
Eğer VPN yerine bir serverdan kendini gizliyorsa bulabiliriz ama pek sanmıyorum.
Ben bu işlerden pek anlamadığım için birşey diyemiyorum maalesef. Umarım denedikten sonra bulunur.Hocam bir serverdan yapacağını düşünmüyorum zaten bunu yapan 15 yaşındaki veledin tekidir diye düşünuyorum ama denemekte fayda var.
Hocam bu adam sizinle nasıl bir şekilde uğraşıyor tam anlamadım ama temiz olduğuna emin olduğunuz bir cihazdan sıfır bir e posta adresi açıp hesaplarınızı oraya taşımayı denediniz mi? Bir de şikayetinizle ilgili gelişme var mı?Ben bu işlerden pek anlamadığım için birşey diyemiyorum maalesef. Umarım denedikten sonra bulunur.
Hocalarım merhaba. Kusura bakmayın sizi de rahatsız ediyorum sürekli. Başım sıkıştığında yazıyorum hakkınızı healal edin. Bugün whitebit diye bir yerden mail geldi hesap sorunu diye. Hesabıma çok kez giriş denemsi yapılmış ve kullanıcı adım benim yapmayacağım bir biçimde. Baktığımda Bitcoin vs diyor herhangi bir sorun olur mu?
Hocam bu adam sizinle nasıl bir şekilde uğraşıyor tam anlamadım ama temiz olduğuna emin olduğunuz bir cihazdan sıfır bir e-posta adresi açıp hesaplarınızı oraya taşımayı denediniz mi? Bir de şikayetinizle ilgili gelişme var mı?
Bütün maillerinizin ve hesaplarınızın şifresi aynı mıydı?Vallahi bende anlayamadım. Hocam 2 defa bilgisayarıma format attım, telefon numaramı değiştirdim, ücretli antivirüs aldım( Kaspersky) hiçbir şey bulamadı. Mail hesabım eski içinde bilip bilmediğim bir dünya bilgim, verilerim var. Maalesef o yüzden değiştiremem. Sorun şu ki kişi örnek veriyorum Spotify hesabım başka mailde olmasına rağmen o mailime giriş yapmayıp, bir şekilde hesabımı çaldı. Aklım ermiyor nasıl olduğunda. Ondan dolayı onu bir çare olarak görmüyorum. Şikayet konusunda ise daha bize bir bilgi gelmedi. Kısa zaman sonra savcılığa gidip sormayı planlıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.
(Not: Bazı kişiler kullanıcı ismimden yola çıkarak "serseri" tarzında bir insan olduğumu düşünebilir. Birkaç ay önce yapılan haksızlık dolayısıyla hesabımı kapatmak istedim. Ancak kapatma seçeneği olmadığından nickimi bu şekilde saçma bir isim yaptım)
Bütün maillerinizin ve hesaplarınızın şifresi aynı mıydı?
O zaman büyük ihtimalle cookielerinizi çalmıştır. Başka bir şey aklıma gelmiyor. Aşağıdaki videoyu izleyin.Elbette hayır. Telefonuma kayıtlı çift doğrulama sistemi bile vardı bana bildirim gelmeden kişi giriş yapıp, kendi telefonunu bağlamış.
O zaman büyük ihtimalle cookielerinizi çalmıştır. Başka bir şey aklıma gelmiyor. Aşağıdaki videoyu izleyin.
Muhtemelen ya bilgisayarınıza bir şey indirtti ya da bir linke tıklattı, bir şekilde pc'nize erişim sağlayıp cookie'lerinizi çaldı. Siz bir yere tıklamadığınızdan emin olsanız bile bilgisayarı kullanan kardeşiniz vs. varsa o tıklamış/bir şey indirmiş olabilir. Bu cookie yöntemine karşı nasıl bir önlem alınır pek bilgim yok.Demek ki o yüzden kişi e-mail hesabıma günde yüzlerce kere giriş yapmayı deniyor anladım hocam. Halen izlemekteyim. Yani ben ne yapabilirim acaba bu konuda? Eninde sonunda tekrardan hesabıma erişimi olacak. Yadım edecek hiç siber suçlarla uğraşan, bilişim suçları işe uğraşan kimse yok mu? Açıkçası savcılıktan bir haber çıkacağını zannetmiyorum.
Muhtemelen ya bilgisayarınıza bir şey indirtti ya da bir linke tıklattı, bir şekilde PC'nize erişim sağlayıp cookie'lerinizi çaldı. Siz bir yere tıklamadığınızdan emin olsanız bile bilgisayarı kullanan kardeşiniz vs. varsa o tıklamış/bir şey indirmiş olabilir. Bu cookie yöntemine karşı nasıl bir önlem alınır pek bilgim yok.
Hangi hesabınızı çaldıysa onun sitesinden destek kısmına gidin, durumu detaylıca anlatın, cookielerinizi çaldığını falan söyleyin, 2FA olmasına rağmen çaldığını anlatın. Destek ekibine hesabın gerçek sahibinin siz olduğunu kanıtlayıcı bilgiler verin. Hesapta kullandığınız ilk e-posta, ilk şifre, hesapta kullandığınız telefon numarası, satın alım yaptıysanız onun faturası vs. hesapla ilgili sizin bildiğiniz ama çalan kişinin bilmediği bir şey sunun. Mesela Steam hesabımı çaldırmıştım, satın aldığım bir oyunun faturasının fotoğrafını gösterince ve hesabımın ilk e postasını söyleyince hesabımı kurtardılar. Destekten hesabınızı alınca hemen çok güçlü bir şifre koyun ve 2FA açın. (şifreler anlamlı bir şey olmasın, rastgele sayı, büyük küçük harfler, özel karakterler içeren uzun bir şifre kullanın.) Bir de giriş kayıtlarına bakın bilmediğiniz tüm cihazlardan çıkış yapın. (şifre değiştikten sonra otomatik tüm cihazlardan çıkılıyor ama garanti olsun yine de bakın). Yeni e-posta açamam demiştiniz ama en azından çalınan hesapları geri aldıktan sonra sağlama almak için temiz bir e-posta açmayı deneyebilirsiniz. Bence bilgisayarı tüm diskleri biçimlendirerek formatlayın. Sonra bunları yapın.
Çalınan hesaplarınızı kurtarıp şifrelerini değiştirirseniz, büyük ihtimalle çaldığı çerezler artık bir işe yaramayacak.
Başka aklıma bir şey gelmiyor, siber güvenlikten pek anlamıyorum. Ama çaldırdığınız hesapların destek ekipleri size yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.