Türk andının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk andının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Kaldırılmamalıydı. Bu ülkenin gerçek sahipleri Türklerdir. Andımız bizim hakkımızdır!

    Oy: 94 77,0%
  • Nötr. Bir düşüncem yok.

    Oy: 18 14,8%
  • Kaldırılmalıydı. Bu ülkede tek Türkler yaşamıyor. Irkçı ve faşist bir şeydi.

    Oy: 10 8,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    122
Bu topraklarda yaşayan ve vatandaşı olan kişilerin oluşturduğu halka, Türk halkı denir. Siz kendi içinizde farklı etnik kökene sahip olabilirsiniz. Bunu belirtebilirsiniz. Sorun yok. Konu bu değil. Burada halk gibi bütünlük kavramında birlik oluşturmaktır.

O yüzden Türk kelimesinden rahatsız olan kendine kötülük yapıyor ve ayrı muamele görmek istiyordur. Öyle bir dünya yok. Kusura bakmayın.
 
Merhaba. Bu ülkenin kurucusu Türklerdir, yani biziz. Hangi ülkeye giderseniz gidiniz, o ülkede muhakkak kurucusu olan ırka, millete veyahut ulusa yönelik bir marşın, izci marşının, andın veya bir sloganın olması kadar normal bir şey yok. Bundan rahatsız olmak bana aşırı derecede batı hayranlığı veyahut aşırı derecede orta doğu hayranlığı gibi geliyor. Türk sözcüğünden rahatsız olan biri neden bu coğrafyada bulunmak istesin? Anlamıyorum... Ayrıca şunu da söylemek isterim, bu ülkede Türklükten rahatsız olan varsa gidebilir. Biz bu ülkenin sahibi Türkleriz, kimse için ismimizi de silecek değiliz. Atalarımla gurur duyuyorum. Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Sadece andımız yetmez, Türklüğün içinde geçtiği daha çok şiire, daha çok şaire daha çok slogana daha çok anda ihtiyacımız var. Bu andın yalnız Anadolu ve Rumeli coğrafyasında okunması yetmez. Orta Asya ve kafkasyada da duyulması lazım.
 
Türkiye Atatürk'ündür.
Türkiye Atatürk'ün değildir, Türkiye'nin bir bölümü Atatürk'ün, Türk tarihinde sadece Atatürk yok, hala Türklük varsa Fatih sultan Mehmet, Yavuz sultan selim, Cengizhan, Metehan bunlarında katkısı var.
Sakın mesajım yanlış anlaşılmasın, ben anti kemalist değilim, Atatürk'ü gayet severim zaten Atatürk Türkiye'yi kurtarmadı demiyorum, benim zoruma giden tek şey, diğer Türk ataları yokmuş gibi davranılması, ''En büyük ata Atatürk'' diye bir şey yok benim gözümde, Tüm Türk ataları eşittir.
İstediğiniz kadar linçleyin bu bir gerçek.
 
Açıkcası Nötr'üm.

Muhtemelen okunduğu zamanlar okulumun yarısı adam akıllı okumuyordu (ya da hiç) bile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı