Benim kaynağım:Işık bu. Bence 10 Gbps'den de fazla verirler isteseler. Işığın yapabileceklerinin bir sınırı yok.
Benim kaynağım:Işık bu. Bence 10 Gbps'den de fazla verirler isteseler. Işığın yapabileceklerinin bir sınırı yok.
Ama verilen... Coğrafya kader değil kederdir. En azından upload değerini ez az 10 Mbps yapsalar. ADSL haricinde mumkun.Teorik olarak 10 Gbps bile rahatlıkla verebilirler fiber ile.
Yok yer çekiminden dolayı.Bu neden ters, kamera lensinden dolayı mı yoksa ciddi ciddi ters mi? İlk buna takıldım.
Telekom altyapısında 8 Mbps upload üstünü vermiyor. Bazı şanslı insanlar 10 Mbps alıyor. Superonline gelse yok böyle hız kampanyası vardı. 20 Mbps upload veriyolardı.
Nihayet 2021 yılında, İstanbul'un göbeği Çağlayan'daki binaya Türk Telekom Fiber geldi.
Dış kutu:
Eki Görüntüle 989527
Bina içi kutu:
Eki Görüntüle 989529
Eki Görüntüle 989528
Eki Görüntüle 989530
Şu anda TurkNet VDSL2 kullanıyorum. Fiber sisteme düşer düşmez geçeceğim. Upload yine en yüksek 8 Mbps bildiğim kadarıyla. Bu yüzden yine TurkNet kullanmaya devam ederim sanırım.
Şu yazıyı da günncelleme zamanı gelmiş:
![]()
Türk Telekom Fiber Gerçek Fiber mi?
Türk Telekom'un döÅediÄini iddia ettiÄi fiber gerçek mi yoksa VDSL2 mi? 2021 Güncellemesi: Türk Telekom nihayet 8 sene sonra gerçek fiber internetwww.technopat.net
Teorik olarak var. Pratik olarak Türk Telekom'un keyfine kalmış. 10 Gbps de verebilir ama vermiyor.Hayırlı olsun abi. Benim anlamadığım şey VDSL2'de de 100 Mbps veriyorlar Fiber altyapıda da 100 Mbps veriyorlar. Bir yanlışım mı var? VDSL2 ile çok büyük bir fark var mı?
VDSL ülke şartlarında ADSL'den geçmek için daha az maliyetli. ADSL --> VDSL olurken değişen tek saha dolabı ve çekilen fiber kablo iken, ADSL --> Fiber olduğunda saha dolabı dışında dairelere giden tesisatında değişmesi gerekiyor.Hayırlı olsun abi. Benim anlamadığım şey VDSL2'de de 100 Mbps veriyorlar Fiber altyapıda da 100 Mbps veriyorlar. Bir yanlışım mı var? VDSL2 ile çok büyük bir fark var mı?
Açıkçası bilmiyorum ama gerektiğinde 100 Gbps sunmak için hat sayısının artabileceğine eminim.@Recep Baltaş TT'nin ki OM1 ve OM2 sınıfına giriyor o halde, doğru muyum? OM4 için 100Gbps denmiş. 2040 yılında görmek ümidiyle.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.