Türk Telekom FTTH/GPON altyapıda olup TürkNet kullanmak

Eki Görüntüle 1049082
Adana'dayım, FTTH Adana değerim, kablolu test edildi. Benimki de santralden kısıtlı galiba. Biraz can sıkıcı 120-130 gören arkadaşlar varken, ama buda iyi. Şu anlık üstüne düşüp uğraşmak gelmiyor içimden. Eğer bir arkadaş derse ben sınırı kaldırttım şu şekilde belki o zaman uğraşırım.
Hocam sizi buldum peşinizi bırakmam. Ben de Adana'dayım yeni FTTH altyapısı geldi. Acaba pingler ne durumda? Tracert yapıp atabilir misiiz çok merak ediyorum :)

Nerelere tracert yapmamı istiyorsun ? Yolla hepsini yapar atarım.
www.twitter.com
52.94.17.134
vie.valve.net
Şimdilik bunlar yeterli hocam. Altyapı yeni geldiğine göre tahminim Kurttepe'de oturuyorsunuz? Haritaya baktığımda diğer bölgelerde yoktu. :)

www.twitter.com
52.94.17.134
vie.valve.net
Şimdilik bunlar yeterli hocam. Altyapı yeni geldiğine göre tahminim Kurttepe'de oturuyorsunuz? Haritaya baktığımda diğer bölgelerde yoktu. :)
Twitter:
1.png

Valve:
1622460870646.png

O attığın ip olan şey nedense tracert olmuyor. Sürekli timeout atıyor. Bonus olarak valorant TR pingimi koydum :).
sx.png

Twitter: Eki Görüntüle 1049499
Valve:Eki Görüntüle 1049501
O attığın ip olan şey nedense tracert olmuyor. Sürekli timeout atıyor. Bonus olarak valorant TR pingimi koydum :).Eki Görüntüle 1049503
Güzel değerler hocam. Ben Kablonette Valorant TR sunucusunda 30-38 ms arası değer alıyorum. Yalnız dikkatimi çekti, twitter tracert ekranında hop noktaları sanırım Superonline'a ait. Daha doğrusu o 10'lu ipler private olarak geçiyor, Türknet'e de ait olabilir. Yalnız dikkatimi çeken hop noktalarının sayısı çok az, bu harika bir şey. Ben yaptığımda abartısız her adreste 13-14 hop noktası oluyor.
Twitter: Eki Görüntüle 1049499
Valve:Eki Görüntüle 1049501
O attığın ip olan şey nedense tracert olmuyor. Sürekli timeout atıyor. Bonus olarak valorant TR pingimi koydum :).Eki Görüntüle 1049503
Hocam o IP olmadıysa bir de bunu dener misiniz? AWS Frankfurt: 3.126.166.128

Son düzenleme:
Güzel değerler hocam. Ben Kablonette Valorant TR sunucusunda 30-38 ms arası değer alıyorum. Yalnız dikkatimi çekti, twitter tracert ekranında hop noktaları sanırım Superonline'a ait. Daha doğrusu o 10'lu ipler private olarak geçiyor, Türknet'e de ait olabilir. Yalnız dikkatimi çeken hop noktalarının sayısı çok az, bu harika bir şey. Ben yaptığımda abartısız her adreste 13-14 hop noktası oluyor.

Hocam o IP olmadıysa bir de bunu dener misiniz? AWS Frankfurt: 3.126.166.128
Evet hop sayısı az olması doğal olarak pingi de düşürüyor. Ama hop adresleri nelere ait bir fikrim yok. Bu arada gene aynı o IP adresine de ping atamadım request timed out oluyor niyeyse.

Evet hop sayısı az olması doğal olarak pingi de düşürüyor. Ama hop adresleri nelere ait bir fikrim yok. Bu arada gene aynı o IP adresine de ping atamadım request timed out oluyor niyeyse.
94.250.199.107 Hocam bunu dener misiniz? Bunda 64 çıkıyor benim. 15 hop noktası ile birlikte.

Bu başlık hakkında konu açtım ama cevap gelmemişti, aylar önce TT binama fiber döşedi ama aktif etmiyorlar, sorduğumda da sırası olduğunu söylüyorlar. Ne yapabilirim bu konu hakkında?

94.250.199.107 Hocam bunu dener misiniz? Bunda 64 çıkıyor benim. 15 hop noktası ile birlikte.
Hocam buda aynı çok tuhaf :D. Sanırım sorun benim bilgisayarda. Şu siteden bendeki sonuçla karşılaştır bir fikrin olur en azından: ping-test.net
1622468083543.png

Bu başlık hakkında konu açtım ama cevap gelmemişti, aylar önce TT binama fiber döşedi ama aktif etmiyorlar, sorduğumda da sırası olduğunu söylüyorlar. Ne yapabilirim bu konu hakkında?
Bende sıfırdan kablonun çekilip benim bağlanmam 40 gün sürdü. İlk gün kablo çekildi sonrasında 1 ay sonra kutu takıldı. Fakat garip olan şu ki kutu takılmadan turuncu kablo çekildiği zaman bende altyapı sorgulayınca fiber altyapıdasınız diyordu. 1 ay sonrasında kutu takıldı ve ben internete başvurdum. Ben başvurunca daireme kadar OBK kablo çekildi, aynı gün modem bağlandı ve anında internetteydim. Sanırım iş türk telekom olunca olay tamamen şans işi. Sürekli ilçe müdürlüğüne veya il müdürlüğüne nerdeyseniz artık orayı arayın sorun ve twitterden bir kişi vardı sanırım o baya yardım ediyormuş ismi yok aklımda araştırın bulursunuz ona ulaşın twitter üzerinden umarım ulaşırsınız altyapınıza.

Hocam buda aynı çok tuhaf :D. Sanırım sorun benim bilgisayarda. Şu siteden bendeki sonuçla karşılaştır bir fikrin olur en azından: ping-test.net Eki Görüntüle 1049725
Hocam sizinki 4 ms daha düşük vermiş. Bulunduğunuz ilçeyi benimle paylaşma şansınız var mı? Türknet'e geçtiğimde tutarlı olması açısından soruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı