Türk Telekom Kötü port sorunu

Sizin muhattapınız teknik ekip değil. Bir genel müdürlüğe gidin, durumunuzu ayrıntılı biçimde izah edin.
Burada Türk Telekom santral binası var. Normalde girilmesi yasak yazan yere daha önce baba oğul girmiştik. Birşey demediler konuştuk. 3 Kişi vardı ve gürültülü bir odaydı. Ancak santral odasının ortasında masaüstü bilgisayar vardı ve orada birisi sanırım birşeyler izliyordu. Adam kesin sınırsız bedava fiber internetin keyfine varıyordur santralin dibinde. Adamlardan zamanında VDSL2 talep ettim olmaz dediler. ADSL2+ için AnnexM hizmetini etkinleştirmelerini söyledim, bunu düşünüyoruz dediler ama hala bu konuda bir gelişme de yoktu. Adamlar kısaca herşeyi reddediyor. Nasıl derdimi dinleyecekler ki?

Öncelikle böyle saçma şeyler yok. Kendini üzecek hayaller kurma. :) Paşa paşa derdini dinliyorlar, sen merak etme...

Hem ben Genel Müdürlük diyorum, sen santral diyorsun. Santral ap ayrı bir yer. Büyük ihtimal o ''fiberin keyfine varıyor'' dediğin adam, sistemlere bakıyordur, çünkü iş cidden böyle gidiyor.

Kullanıcı olarak doğru kişiyle muhatap olur, derdini güzelce anlatırsan, sorununun çözülmesi kolaylaşır.

Ayrıca alt yapı yoksa da pek bir şey yapamazlar. Şu an ülke genelinde alt yapı revizyonu yapmaya çalışıyorlar. Ama TT'nin mali durumu göze alındığında, bu süreç zor ve yavaş olabiliyor.

Öncelikle böyle saçma şeyler yok. Kendini üzecek hayaller kurma. :) Paşa paşa derdini dinliyorlar, sen merak etme...

Hem ben Genel Müdürlük diyorum, sen santral diyorsun. Santral ap ayrı bir yer. Büyük ihtimal o ''fiberin keyfine varıyor'' dediğin adam, sistemlere bakıyordur, çünkü iş cidden böyle gidiyor.

Kullanıcı olarak doğru kişiyle muhatap olur, derdini güzelce anlatırsan, sorununun çözülmesi kolaylaşır.

Ayrıca alt yapı yoksa da pek bir şey yapamazlar. Şu an ülke genelinde alt yapı revizyonu yapmaya çalışıyorlar. Ama TT'nin mali durumu göze alındığında, bu süreç zor ve yavaş olabiliyor.
Genel müdürlük Ankara'da değil miydi? Çok uzak buradan. Google Haritalar'dan bakabilirsiniz. Ben Aydın'ın Didim ilçesinde oturuyorum. :)

@Erdemli Erdem Sana en yakın ilçe veya direk olarak Aydın İl Müdürlüğü'ne gitmen gerekli.

Bankalar sadece zorunlu olan yatırımlar dışında yatırım yapmıyor zira TT artık bankaların elinde.
Bütçe ayrılan şehirlerde ise daha çok zengin kesimin yaşadığı noktalarda yatırım yapılıyor.

Mesela benim oturduğum bölgenin proje çizimi vs. 2009'da yapılmış fakat İstanbul İl Müdürlüğü bütçe çıkartmadığı için yapılmıyor. Aynı şekilde Beykoz'da X mahallede fiber erişim oranı %90 iken gidip tüm binalara sıra sıra FTTH çekmeye başlamışlar. Ortada adaletsizlik ve işin düzgün yapılmadı gayet açık.

Bunları ise salı günü gittiğim Ümraniye TT Müdürlüğü'nde öğrendim. Orada yer alan ekibinde elinden iş gelmiyor bende her yıl müdürlüğe uğrayıp öyle bilgi alıyorum.

Hele benim bağlı olduğum saha dolabının yerine 2 tane T-7 koyulması planlanmış fakat gel gör, port sorunundan artık millet TT'ye sövmeden o fiber için bütçe ancak 10 yıl sonra çıkar.

Modem arayüzünden hat değerlerini atın.
Buyrun. :) Bu arada normalde kararlılık ayarını kapatsam SNR 8.1 dB oluyor. Kararlılık ayarı ile Download hızını olabildiğince arttırmıştım bu şekilde. Ancak ping yüksek. Kararlılık ayarını kapatsamda ping yüksek yani değişmez. SNR 1.7 iken bile Download hızım 11.60 Mbps cıvarında. Aslında dahada yükseğe çıkartmam mümkün fakat dengesiz oluyor. Çünkü, Türk Telekom saha ekipleri benim altyapımla oynadı ve pingimin artmasını sağladıkları gibi, SNR Margin değerinide düşürdüler.

Türk Telekom, altyapı bakımı yapmadan önce (Kararlılık ayarı devredışı doğal değerler):

Download 13500 Kbps
Upload: 1133 Kbps
Ping: 10-11

Türk Telekom, altyapı bakımı yaptıktan sonra (Kararlılık ayarı devredışı doğal değerler):

Download: 11500 Kbps
Upload: 1097 Kbps
Ping: 35-36
Türk Telekom, altyapı bakımı yapmadan önce (Kararlılık ayarı etkinleştirildiğindeki değerler):

Download: 15106 Kbps (Daha üste de çıkabilir çünkü artık ASUS modemim var.)
Upload: 1143 Kbps

Türk Telekom, altyapı bakımı yaptıktan sonra (Kararlılık ayarı etkinleştirildiğindeki değerler):

Download: 13581 Kbps
Upload: 1073 Kbps

Gördüğünüz gibi, farklar bariz.
1564073705850.png

Buyrun. :) Bu arada normalde kararlılık ayarını kapatsam SNR 8.1 dB oluyor. Kararlılık ayarı ile Download hızını olabildiğince arttırmıştım bu şekilde. Ancak ping yüksek. Kararlılık ayarını kapatsamda ping yüksek yani değişmez. SNR 1.7 iken bile Download hızım 11.60 Mbps cıvarında. Aslında dahada yükseğe çıkartmam mümkün fakat dengesiz oluyor. Çünkü, Türk Telekom saha ekipleri benim altyapımla oynadı ve pingimin artmasını sağladıkları gibi, SNR Margin değerinide düşürdüler.

Türk Telekom, altyapı bakımı yapmadan önce (Kararlılık ayarı devredışı doğal değerler):

Download 13500 Kbps
Upload: 1133 Kbps
Ping: 10-11

Türk Telekom, altyapı bakımı yaptıktan sonra (Kararlılık ayarı devredışı doğal değerler):

Download: 11500 Kbps
Upload: 1097 Kbps

Türk Telekom, altyapı bakımı yapmadan önce (Kararlılık ayarı etkinleştirildiğindeki değerler):

Download: 15106 Kbps (Daha üste de çıkabilir çünkü artık ASUS modemim var.)
Upload: 1143 Kbps

Türk Telekom, altyapı bakımı yaptıktan sonra (Kararlılık ayarı etkinleştirildiğindeki değerler):

Download: 13581 Kbps
Upload: 1073 Kbps

Gördüğünüz gibi, farklar bariz.
Eki Görüntüle 420236
Kararlılık ayarı varsayılan şekilde olduğunda CRC hataları yine böyle çok oluyor mu?

Kararlılık ayarını eğer kapatırsam, doğal haliyle CRC hataları olmuyor. Olsa bile, 1 günde en fazla 100 CRC hatası veya daha az CRC hatası çıkar. Çok az yani.
Ayarları varsayılana ayarla. Sonra arayüzden sol taraftan Ağ araçları kısmından ping testi yap Google yazan adres seçili iken ve sonra kararlılığı ayarlayıp aynı testi tekrar yap. Her ayar yapmada modemi yeniden başlatmayı unutma. Ping sonuçları ne olacak bakalım.

Ayarları varsayılana ayarla. Sonra arayüzden sol taraftan Ağ araçları kısmından ping testi yap Google yazan adres seçili iken ve sonra kararlılığı ayarlayıp aynı testi tekrar yap. Her ayar yapmada modemi yeniden başlatmayı unutma. Ping sonuçları ne olacak bakalım.
Daha önce o ping testini google.com üzerinden yapmıştım zaten. Kararlılık ayarını açmadan önce pingim 60-80 ping arasındaydı. Şuan test ettim, sonuç bu.
1564074301611.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı