Türk Telekom taahhüt nasıl bitirilir?

UgurTRN

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2020
Mesajlar
58
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, yeni eve taşınıyorum. Şu anki evimin maksimum alabildiği hız 16 megabit. Benim taşınacağım evde fiber altyapı varmış. Türk Telekom'da gelecek sene şubat ayına kadar taahhütüm var. Bunu fes edebilir miyim veya bu interneti hızlandırabilir miyim?
 
Arkadaşlar, yeni eve taşınıyorum. Şu anki evimin maksimum alabildiği hız 16 megabit. Benim taşınacağım evde fiber altyapı varmış. Türk Telekom'da gelecek sene şubat ayına kadar taahhütüm var. Bunu fes edebilir miyim veya bu interneti hızlandırabilir miyim?
Aynı durumu yaşıyorum çözüm bulursan söyle :D
 
Edersin, ama cezanı ödemen gerekli. Kullanmadığın ayın faturasını da ödemen istenecek. Belki + ceza da çıkacak.

Beklemekten başka çare yok.
 
Cezayı ödersen edebilirsin. Hızlandırma konusunda ise gene Türk Telekom ile konuşup tarifeni değiştirebilirsin.
 
4 ay için fazla cayma bedeli istemezler. Müşteri hizmetlerinden tutarı öğrenebilirsin. Onun dışında farklı bir firmaya geçeceksen cayma bedelini karşılayan firmalar mevcut.
 
Btk veya tüketici haklarına başvuru yaparak mevcutu cayma bedelsiz fes edebilir yada kalan taahhüt ile yeni adrese nakil ücreti varsa ödeyerek geçirebilirsin.Birde yeni adres taşımalarında taşınılıcak adreste altyapın hiç yoksa veya daha önce kullandığından daha düşük altyapı varsa çayma bedelsiz taahhütten çıkabiliyorsun.
 
Son düzenleme:
Buradan altyapı sorgulayıp SS alır mısınız? Kaç MBPS imiş destekleyen altyapı görelim.

TT'de daha pahalı pakete geçerseniz ceza istemiyorlar diye biliyorum. Ceza ödemeden mi Telekom'dan ayrılmayı istiyorsunuz? :)
 
Taahhüt süresi bitmeden aldığınız hizmeti sonlandırırsanız cayma bedeli ödersiniz. Tavsiyem nakil yaptırmanızdan yana. Tabi ki aynı tarife üzerinden hız artırma yapabilirsiniz.
Düzenlenen kanunlar kapsamında artık taahhüt süresi içinde kullanmadığınız ayları ödemiyorsunuz. Taahhüt süresi içinde kullanım yaptığınız aylardaki indirim tutarlarını size fesih bedeli olarak çıkaracaklar. Mesela;
24 ay taahhüt verdiniz. Türk Telekom, size başlangıç tutarı 135 liralık olan paketi taahhüt verdiğiniz için paketi 55 lira olarak sundu. 55 liradan 14 ay boyunca kullandınız diyelim. Aradaki fark 80 lira olduğu için 14x80 lira şeklinde bir fesih bedeli ödersiniz. Kullanmadığınız aylara ise herhangi bir ödeme yapmazsınız. Sağ olsun Türk Telekom bununda çakallığını buldu. 50 lira etmeyen paketi taahhüt vermezseniz 300 liradan taahhüt verirseniz de 50 liradan satıp hizmeti iptal ettiğinizde her ay için 250 lira gibi bir bedel çıkarıyor... Sözleşme üzerinde yazan tutar ve indirim tutarı çok önemli bu konuda...
 

Geri
Yukarı