Türk Telekom üzerinden modem almayın

Bence ileride çıkıp çıkmayacağı belirsiz yazılım güncellemesi üzerine düşünüyorsunuz. Eğer güncelleme yapıp tamamen açık openwrt gibi yazılım kurmak istyorum diyorsanız operatör modemleri çoğunlukla destek almıyor bu konudada. Sıkıntısız çalışıyor ise takılmayın derim.

Abonelik öncesi ve sonrası zaten verilen bilgilerde sadece şunu söylüyorlar.
ADSL, VDSL, Fiber durumuna göre size modeme sahip misiniz diyor. Olmadığı taktirde Türk Telekom üzerinden modem almak için sana bilgi aktarıyor. Aktarılan bilgi sadece Abonelikle modem alıp alınmayacağı olurken modemin aylık ödeme ücretini söylüyorlar.
Hangi modemlerinin olduğunu sorduğumda abonelik öncesi Zyxel gibi bir iki firma söyleyip bu markaların cihazlar bulunuyor diyor ama model önermiyor. Modem seçme hakkınız yok diyerek kurulumu yapan saha ekibinin yanında hangi cihaz varsa o veriliyor denildi. Satış sonrası dahi aynı bilgileri sürekli aldım.

Kısaca özetlemek gerekirse eğer şöyle anlatayım.
Türk Telekom tarafından zorunlu olarak verilen modemin bu kısıtlamaları taşıdığı bilgisi verilmedi.
Böyle bir bilgi verilse zaten kim kabul eder bir söyleyin bana.
Böyle olduğunu bilsem zaten gider 100 TL daha fazla verir daha iyi ürün alırım kısıtlama taşımayan.

Ayda 14 TL ücreti var. O da kampanyalı fiyat bak yeni abonelik ile aldığım için. :)
12 ayın toplamı 168 TL yapıyor kampanyalı fiyat olarak.
İkinci el bir cihaz dahi alsam şu yaşadığım durumu yaşamazdım.

Hadi yazılım güncellemesini sadece İnternet firması yapıyor diyelim. Tüketici yanlış yazılım yükleme sorunlarına karşılık bunu yapıyor olsa dahi sözleşme süresine göre destek sunmamalı. Türkiye şartlarına göre en az 2 yıl garanti sunmak zorunda. 12 ay sözleşme yapanın günahı neydi? 12 ay dolduğunda veya daha erkenden cayma ödeyip başka firma üzerine geçmek isteyenin suçu ne? Sözleşmesiz devam etmek isteyenin suçu nedir?

Satışa sunulan bu ürünün sonuçta kampanyalı olarak dahi olsa modem bedeli alınıyor.
Parasını ödeyerek aldığım bu üründe başka bir firmanın aboneliği aktif olmuyor. Yapabilen varsa buyursun yönlendirsin beni. Kaç kez denedim olmadı.
Cihaz Türk Telekom üzerinden IP alarak çalışıyor sadece.
Resetleme sonrası 192.168.1.1 üzerinde kurulum ekranı gelir normalde. Bu cihazla öyle bir durum yok.
Modem resetleme ile cihaz fabrika ayarlarına dönüyor ve 192.168.1.1 üzerinde arayüze giriş için hazır hale geliyor. Türk Telekom aboneliği olmadığı taktirde IP almıyor ve almayı bırak hayalini bile kuramazsınız.

BTK üzerinden şikayetimi açtım. Resmen BTK şartlarına, tüketici haklarına karşı bir ihlal var ve bunu bile bile yapıyorlar.
Modem seçme hakkımız yok anladık. Ancak bu kısıtlama nedir parasını ödeyerek aldığım bu üründe diye sorduğunuzda verecek cevapları yok.
Ortada bir ayıplı ürün var bakalım sonucu ne olacak.

Pazartesi günü Türk Telekom genel müdürlüğüne giderek durumu anlatayım modemi de yanıma alarak. İadesini kabul etmezlerse eğer tüketici hakem heyeti yolu görünecek büyük bir ihtimalle.

168 TL çok görünmeyebilir ancak ortada bir ihlal ve ayıplı ürünün bilerek satışı var. Ben susarsam, ben konuşmazsam, ben karşı gelmezsem, benim gibi çoğu kişi sesini çıkartmazsa Türk Telekom hala bizi sömürmeye devam eder.
Türktelekom modemi farklı firmada kullanmak için arayüzdeki TTNET dışında servis sağlayıcı kullanmak için tıklayın. Sonrasında farklı ISS bilgileri girilebilir

Screenshot_20200308-095646~2.png

Herhangi bir servis sağlayıcı yerine gidip mağazadan modem almak çok daha mantıklı. Zaten 168 değil 200 verirdiniz kafanız da rahat olurdu. Şu anda TTnin verdiği bir modemi kullanıyorum 4-5 yıl oldu kullanılmaz hale gelince gidip parasıyla kaliteli bir modem alacağım. Servis sağlayıcı modem veriyorsa ya en dandiğini verir ya kısıtlamalı verir

Konuyu açan tebrik ederim haftalardır uğraştığım konu sürekli arıza kaydı bırakıyorum TurkNette. Kesinlikle Türk Telekom başka operatörleri engelliyor. Türk telekom'dayKen hızı tam şekilde alırken TurkNet e girdiğimde 30 olması gerekirken 7.8mgbit.araştırmalarıma göre güncellenmesi gerekiyor modemin ama firma desteklemiyor Türk telekom'da engelliyor. Sözleşmede yazsa bile bu bir tüketiciyi kandırmadır. Keşke ilk zamanlarda direkt bende tüketici heyetine gitseydim.
Türk telekom'dan kim yeni internet alıyorsa kesinlikle kendi modemini kendi alsın

Türktelekom modemi farklı firmada kullanmak için arayüzdeki TTNET dışında servis sağlayıcı kullanmak için tıklayın. Sonrasında farklı ISS bilgileri girilebilir

Eki Görüntüle 510901

Bunu denedim kardeşim. Ancak yine aktif olmuyor.
Sen abonelik bilgilerini girsen dahi Türk Telekom dışında başka bir sağlayıcısının IP vermesine izin vermiyor modem.

Şöyle bir durum var ki resetleme sonrası 192.168.1.1 üzerinde direk kurulum ekranı gelmelidir. Modem fabrika ayarlarına sıfırlanınca direk Türk Telekom olarak kurulum yapmamalıdır.
Türk Telekom firmasının amacı sözde kolay kurulum yapma ama işin amacı aslında başka.

Belki verilen bu cihazda bu kısıtlamalar mevcut olabilir. Diğer cihazlarda durum nedir bilmiyorum.

Türk Telekom üzerinden modem almayın diyorum çünkü seçme hakkınız olmadığı için benim gibi uğraşır durursunuz böyle.

Yazılım güncelleme kısıtlamasını anladık dedik tüketici yanlış veya eski güncelleme yapmasın diye olabilir. Ancak bunu sözleşme tarihi ile alakalı tutamaz modem desteğini.
12 aylık sözleşme yapan biri veya cayma ödeyerek başka bir firmaya geçen biri bu modemi kullanması mümkün görünmüyor. Hadi bendeki cihaz sorunlu diyelim. Sorunsuz bir cihaz çalıştı olarak düşünürsek diğer firmalardan bu modem için yazılım güncellemesi asla alamayacak.

168 TL benim için çok büyük bir para değil. Ancak satış şartları ve tüketici haklarına göre bu kısıtlamaları yapmaları direk ihlaldir. Üründe bu sebeple ayıplı mala girer.

Benim zoruma giden olay tamamen dolandırma sistemidir.
Modemin garanti süresi bitene kadar destek alabilmesi için abone en az 24 ay sözleşme imzalamalı.
Abone olduktan sonra yaşanacak sorunlardan kaynaklı İnternet aboneliği iptaline kadar gittiğini düşün. İptal olduğunda yine senden bu modem ücreti alınacak.

Türk Telekom üzerinden hala modem alacak kişiler bunu bilerek alsın. Konu içinde bahsettiğim bana verilen modemi asla kabul etmeyin.
Sözde kampanyalı fiyatı ayda 14 TL olarak geliyor 12 aylık sözleşmede. Ancak bu modemin kampanyasız fiyatı 50 TL anca eder Türk Telekom üzerinde kullanılacaksa sadece.

Bu kısıtlanmış cihaz satışa açık olmamalı ve aboneye sözleşmesi bitene kadar ücretsiz verilmelidir.

Şubat 21 tarihi ile fotoğraf stüdyoma zar zor internet bağlattım Türk Telekom üzerinden.
İş yerimde kullanacağım bir VDSL modem olmadığı için Türk Telekom üzerinden modemli olarak internet aboneliği yaptım.
Abonelik öncesinde ve sonrasında modem seçme hakkımın olmadığı bilgisi verilmişti. Bağlantıyı yapacak saha ekibi yani kurulum yapacak ekibin yanında hangi modem varsa o modem tüketiciye veriliyor ve satışı yapılmış oluyor.
Buraya kadar sorun yok normalde. Sorun şurada başlıyor. Modem bedelini ödediğimiz halde kısıtlanmış bir modem satışı gerçekleştiriliyor.
Peki nasıl bir kısıtlama oluyor bu hemen söyleyeyim. Türk Telekom yazılımı taşıyan yani resetleme sonrası otomatik IP alan modemlerde sadece internet servis sağlayıcısı tarafından cihaza müdahale edilebiliyor modem güncellemesi için.
Türkiye garanti şartları gereği elektronik cihazlar en az 2 yıl garantili olmak zorundadır. Ancak Türk Telekom sözleşmesi olmayan abonelere veya sözleşmesi bitmiş abonelere cihaz desteği kesinlikle vermiyor.
Benim aboneliğim 12 aylık ve 12 sonra modem üzerine ben güncelleme alamayacağım örnek olarak.
Hatırlarsanız eğer Google amca yaptığı kısıtlamalar yüzünden davalık olmuş ve mağdurları yine biz olmuştuk yaptıkları kısıtlamaların sonucunda.
Bu durumda bundan farksız neredeyse mantık yönünden.
Modem üzerinde modem değerlerini görmek mümkün, kablosuz ağ ayarlarını yapmak mümkün, Mac filtrelemesi seçenekleri var ama çalışmıyor ve ayarlamalar sonrası bağlantı sorunları oluşturuyor.
Yazılım güncellemesi yok, modem ayarlama seçenekleri yok, daha çok şey yoktur ama ben artık bakmak istemiyorum baktıkça sinirleniyorum. Çok kısıtlı bir arayüze sahip olurken en önemli şeylerin kısıtlanması resmen bir tüketici haklarına karşı ihlaldir.
Modem bilgisi olarak şu linkleri ve açıklamayı ekliyorum. Linklerden zaten gerekli açıklamaları göreceksiniz.

Eki Görüntüle 510485

.

.
Bu link üzerinde normalde VMG modemlerde yazılım güncelleme sekmesinin olduğunu fakat Türk Telekom yazılımı taşıyan cihazlarda kısıtlamanın olduğu çok net.

Türk Telekom üzerinden verilen yani bana satışı yapılan modemin modeli ZyXEL VMG3313-B10A olan üründür. 12 aylık ödeme planında benden ayda 14 TL alınacak. Toplamda 168 TL ödemiş olacağım bu modem için.

Modem bedelini ödediğimiz halde tüketiciye karşı bir kısıtlama ve zorunlu bırakılma durumu ortada kendini çok net gösteriyor.
168 TL belki daha fazla bile olabilir bu bedel.
Bu parayı ben bu ürün için yazık edeceğime gider internet üzerinden kısıtlama olmayan bir ürün alırdım 100 TL daha ekleyip.

Resmen tüketici haklarına karşı bir ihlal var. Türk Telekom satış sonrası sadece sorunlu ürünleri yenisi ile değiştiriyoruz gibi saçmalığın içinde. Kısıtlanmış bu ürünü iade almadıkları taktirde veya kısıtlama olmayan bir modemle değiştirmedikleri taktirde yolum tüketici hakem heyetine kadar gidecek.

Ayıplı ürün satışı yapıldığı çok net. Ayıplı ürünün tüketici haklarındaki karşılığı ise yenisi ile değişimi veya para iadesidir.
Ancak Türk Telekom üzerinden verilecek yeni bir ürün olsa dahi aynı kısıtlamaları taşıyacağından bir gram şüphem yok.

Sizlerin yorumlarını ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Şubat 21 tarihi ile fotoğraf stüdyoma zar zor internet bağlattım Türk Telekom üzerinden.
İş yerimde kullanacağım bir VDSL modem olmadığı için Türk Telekom üzerinden modemli olarak internet aboneliği yaptım.
Abonelik öncesinde ve sonrasında modem seçme hakkımın olmadığı bilgisi verilmişti. Bağlantıyı yapacak saha ekibi yani kurulum yapacak ekibin yanında hangi modem varsa o modem tüketiciye veriliyor ve satışı yapılmış oluyor.
Buraya kadar sorun yok normalde. Sorun şurada başlıyor. Modem bedelini ödediğimiz halde kısıtlanmış bir modem satışı gerçekleştiriliyor.
Peki nasıl bir kısıtlama oluyor bu hemen söyleyeyim. Türk Telekom yazılımı taşıyan yani resetleme sonrası otomatik IP alan modemlerde sadece internet servis sağlayıcısı tarafından cihaza müdahale edilebiliyor modem güncellemesi için.
Türkiye garanti şartları gereği elektronik cihazlar en az 2 yıl garantili olmak zorundadır. Ancak Türk Telekom sözleşmesi olmayan abonelere veya sözleşmesi bitmiş abonelere cihaz desteği kesinlikle vermiyor.
Benim aboneliğim 12 aylık ve 12 sonra modem üzerine ben güncelleme alamayacağım örnek olarak.
Hatırlarsanız eğer Google amca yaptığı kısıtlamalar yüzünden davalık olmuş ve mağdurları yine biz olmuştuk yaptıkları kısıtlamaların sonucunda.
Bu durumda bundan farksız neredeyse mantık yönünden.
Modem üzerinde modem değerlerini görmek mümkün, kablosuz ağ ayarlarını yapmak mümkün, Mac filtrelemesi seçenekleri var ama çalışmıyor ve ayarlamalar sonrası bağlantı sorunları oluşturuyor.
Yazılım güncellemesi yok, modem ayarlama seçenekleri yok, daha çok şey yoktur ama ben artık bakmak istemiyorum baktıkça sinirleniyorum. Çok kısıtlı bir arayüze sahip olurken en önemli şeylerin kısıtlanması resmen bir tüketici haklarına karşı ihlaldir.
Modem bilgisi olarak şu linkleri ve açıklamayı ekliyorum. Linklerden zaten gerekli açıklamaları göreceksiniz.

Eki Görüntüle 510485

.

.
Bu link üzerinde normalde VMG modemlerde yazılım güncelleme sekmesinin olduğunu fakat Türk Telekom yazılımı taşıyan cihazlarda kısıtlamanın olduğu çok net.

Türk Telekom üzerinden verilen yani bana satışı yapılan modemin modeli ZyXEL VMG3313-B10A olan üründür. 12 aylık ödeme planında benden ayda 14 TL alınacak. Toplamda 168 TL ödemiş olacağım bu modem için.

Modem bedelini ödediğimiz halde tüketiciye karşı bir kısıtlama ve zorunlu bırakılma durumu ortada kendini çok net gösteriyor.
168 TL belki daha fazla bile olabilir bu bedel.
Bu parayı ben bu ürün için yazık edeceğime gider internet üzerinden kısıtlama olmayan bir ürün alırdım 100 TL daha ekleyip.

Resmen tüketici haklarına karşı bir ihlal var. Türk Telekom satış sonrası sadece sorunlu ürünleri yenisi ile değiştiriyoruz gibi saçmalığın içinde. Kısıtlanmış bu ürünü iade almadıkları taktirde veya kısıtlama olmayan bir modemle değiştirmedikleri taktirde yolum tüketici hakem heyetine kadar gidecek.

Ayıplı ürün satışı yapıldığı çok net. Ayıplı ürünün tüketici haklarındaki karşılığı ise yenisi ile değişimi veya para iadesidir.
Ancak Türk Telekom üzerinden verilecek yeni bir ürün olsa dahi aynı kısıtlamaları taşıyacağından bir gram şüphem yok.

Sizlerin yorumlarını ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Merhaba, vmg 3313 B10A modemi otomatik olarak güncellenir her zaman 10 yıl sonrada modeminiz güncel olacak merak etmeyiniz. 3yıl 3 ay garanti dahilindedir bu modemler. Zyxel i aradığınızda garantisi bitmiş dahi olsa sorunlar hakkında bilgi alıp ücretsiz işlem yaptırabilirsiniz. Yazılım ttnet ait bu doğru mesela eskiden vowifi desteklerken şuan ki yazılımla hepsini kapattı ttnet. Dışarıdan en az 400 TL ye modem almanız gerekir hiç bir kısıtlaması olmaması için. Ayrıca bu modemlerde hız sorunu yaşayabilirsiniz otomatik olarak kanal ayarı algılayamayabilir. Kablolu hız testi ve kablosuz hız testi yapınız eğerki paralelse çıkan sonuç sıkıntı yoktur kablosuz düşükse arayüzden kanal ayarı yapmanız gerekir. Ucuz olduğu için bazı ayarları kendinizin yapması gerekir. Ayrıca farklı odada çekmeyebilir anten seviyesi çok düşük Tüketici hakem heyetine gitseniz dahi haklı bulunmazsınısız taahhüt karşılığı alınan modemler sıkıntılı malesef. Verdiğim bilgiler inşallah işinize yarar.

Son düzenleme:
17 yıldır TTNET kullanıyorum Allah'a şükürler olsun bir kere sorun yaşatmadılar. Ayrıca 1.5 yıldır VDSL2 hizmetini kullanıyorum, 1.5 yıl öncesinden TTNET TP-Link V9970 V3 modem taksitli bir şekilde faturaya yansıtıyorlar ne hikmetse hiç sorun yaşamıyorum ya siz çağrı merkeziyle konuşurken tam olarak anlamıyorsunuz ya da anlatamıyorsunuz derdinizi.

Şu anki yorumu güle güle yazıyorum resmen.
Z. ayse isimli kardeşim. Forumdaki ilk yorumunu bana yapmışsın sağol ama yorumda bahsettiğin şeylerin hepsini biliyorum.
Katılmadığım yorumlamaların var. Bunlar ise;
VMG 3313 B10A modemi otomatik olarak güncellenir her zaman 10 yıl sonrada modeminiz güncel olacak merak etmeyiniz. 3yıl 3 ay garanti dahilindedir bu modemler. Zyxel i aradığınızda garantisi bitmiş dahi olsa sorunlar hakkında bilgi alıp ücretsiz işlem yaptırabilirsiniz.
Konu içerisinde paylaştığım görsele bakmadınız sanırım.
Bu modeme sadece Türk Telekom destek veriyor yazılım güncellemesi olarak.
Bir şeyin kanıtını sunuyorum ben size. İster kabul edin ister kabul etmeyin. Türk Telekom üzerinden modem almaya devam edecekler kendileri bilir. Ben size tecrübeyi anlatıyorum.

VDSL modemler 400 TL den başlamıyor kısıtlı olmadan. Ya siz modem fiyatlarına ve modem modellerine bakmadan yorum yapıyorsunuz yada yorum yapmak adına bunları söylüyorsunuz.

Serin kardeşim ben derdimi anlatamıyor olsam zaten ortada bir iletişimsizlik olur o yok.
Müşteri hizmetleri dahi ilk defa karşılaştıklarını söylüyor bu durumla.
Yüzlerine karşı zaten gerek konuşmayı ve açıklamayı yaptım.
Telefonda haklısınız deniliyorsa bana eğer derdimi anlatmışım demek oluyordur dimi?

Yarın cihazla beraber genel müdürlüğe kadar gideceğim. İade almadıkları taktirde tüketici hakem heyeti ile güzel bir ihtar çektireceğim ve yaptırım için elimden geleni yapacağım.

168 TL benim için büyük bir para değil. Bir günde harcanılan bir miktar benim hayatımda işimden alakalı olsun hayatımdan alakalı olsun.
Ben benden çıkan paranın peşinde değilim asıl olarak. Belli satış şartları ve hakları vardır. Buna karşı ortada bir ihlal var.

Bana Türk Telekom firmasını savunma yapacak yorumlar gelmesin.
Firmayı karalama peşinde olan biri değilim ve konu buna yönelik değil.
Ortada bir ihlal ve ben bunla alakalı sizleri bilgilendirmeye çalışıyorum.

Şöyle bir şey düşünün.
Kablonet zorunlu olarak kendi modemlerini kullanmak zorunda bırakıyor hizmet almak için neden bir düşünün. Bunu saklayarak mı yapıyor yoksa göstere göstere benim hizmetimden destek almak istiyorsan bunları kabul edeceksin olarak mı yapıyor?

Bir zorlamayı ve kısıtlamayı yapacaksan eğer müşteri onayını ve bilgilendirmesini almak zorundasın.
Kablonet üzerinde satın alma imkanı varken kiralama olarak alma imkanı olarak seçenekler var.

Kablonet resmi olarak bu kısıtlamayı ve şartları koyduğu için bilinçli olarak abone elde ediyor.

Aradaki iki farkı düşünün.
BTK şartları ortada, Türkiye garanti kapsamı ortada, tüketici hakları ortada.

Şu anki yorumu güle güle yazıyorum resmen.
Z. ayse isimli kardeşim. Forumdaki ilk yorumunu bana yapmışsın sağol ama yorumda bahsettiğin şeylerin hepsini biliyorum.
Katılmadığım yorumlamaların var. Bunlar ise;
VMG 3313 B10A modemi otomatik olarak güncellenir her zaman 10 yıl sonrada modeminiz güncel olacak merak etmeyiniz. 3yıl 3 ay garanti dahilindedir bu modemler. Zyxel i aradığınızda garantisi bitmiş dahi olsa sorunlar hakkında bilgi alıp ücretsiz işlem yaptırabilirsiniz.
Konu içerisinde paylaştığım görsele bakmadınız sanırım.
Bu modeme sadece Türk Telekom destek veriyor yazılım güncellemesi olarak.
Bir şeyin kanıtını sunuyorum ben size. İster kabul edin ister kabul etmeyin. Türk Telekom üzerinden modem almaya devam edecekler kendileri bilir. Ben size tecrübeyi anlatıyorum.

VDSL modemler 400 TL den başlamıyor kısıtlı olmadan. Ya siz modem fiyatlarına ve modem modellerine bakmadan yorum yapıyorsunuz yada yorum yapmak adına bunları söylüyorsunuz.

Serin kardeşim ben derdimi anlatamıyor olsam zaten ortada bir iletişimsizlik olur o yok.
Müşteri hizmetleri dahi ilk defa karşılaştıklarını söylüyor bu durumla.
Yüzlerine karşı zaten gerek konuşmayı ve açıklamayı yaptım.
Telefonda haklısınız deniliyorsa bana eğer derdimi anlatmışım demek oluyordur dimi?

Yarın cihazla beraber genel müdürlüğe kadar gideceğim. İade almadıkları taktirde tüketici hakem heyeti ile güzel bir ihtar çektireceğim ve yaptırım için elimden geleni yapacağım.

168 TL benim için büyük bir para değil. Bir günde harcanılan bir miktar benim hayatımda işimden alakalı olsun hayatımdan alakalı olsun.
Ben benden çıkan paranın peşinde değilim asıl olarak. Belli satış şartları ve hakları vardır. Buna karşı ortada bir ihlal var.

Bana Türk Telekom firmasını savunma yapacak yorumlar gelmesin.
Firmayı karalama peşinde olan biri değilim ve konu buna yönelik değil.
Ortada bir ihlal ve ben bunla alakalı sizleri bilgilendirmeye çalışıyorum.

Şöyle bir şey düşünün.
Kablonet zorunlu olarak kendi modemlerini kullanmak zorunda bırakıyor hizmet almak için neden bir düşünün. Bunu saklayarak mı yapıyor yoksa göstere göstere benim hizmetimden destek almak istiyorsan bunları kabul edeceksin olarak mı yapıyor?

Bir zorlamayı ve kısıtlamayı yapacaksan eğer müşteri onayını ve bilgilendirmesini almak zorundasın.
Kablonet üzerinde satın alma imkanı varken kiralama olarak alma imkanı olarak seçenekler var.

Kablonet resmi olarak bu kısıtlamayı ve şartları koyduğu için bilinçli olarak abone elde ediyor.

Aradaki iki farkı düşünün.
BTK şartları ortada, Türkiye garanti kapsamı ortada, tüketici hakları ortada.
Ben zyxel firmasında çalışıyorum o yüzden

Technopat Haberler

Geri
Yukarı