Türkçe konuşmakta zorluk çekiyorum

Ahmetiweii3

Picopat
Merhaba konu troll falan değil.
Son zamanlarda İngilizce öğreniyorum ve İngilizce konuşuyorum. İngilizceyi gayet akıcı bir şekilde konuşabilirken Türkçe konuşmakta zorluk çekiyorum. Sebebi ne olabilir?

Kitap okuyor musunuz? Kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Eğer o yetmez ise diksiyon eğitimi almanızı tavsiye ederim. En sağlıklısı o olur, Edebiyat hocam şiir okumayı tavsiye etmişti. Baya şiir okudum, ondan dolayı diksiyonum baya gelişti. Siz de deneyebilirsiniz şiir kısmını eğer kitap olmaz ise. En son çare diksiyon maalesef ki.

İngilizceye fazla mağruz kalırsanız ondan da olabilir. Bende bazen kelimleri ingilizce söylüyorum daha kolay geliyor mesala pratik yerine practice diyorum.
O bir tık alışkanlıktan ötürü oluyor. Maruz kaldığınız dil olduğu için size daha çekici ve söylemesi kolay geliyor. Maalesef ki Türkçe lisan konusunda biraz ağır dil.

Kitap okuyor musunuz? Kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Eğer o yetmez ise diksiyon eğitimi almanızı tavsiye ederim. En sağlıklısı o olur, edebiyat hocam şiir okumayı tavsiye etmişti. Bayağı şiir okudum, ondan dolayı diksiyonum bayağı gelişti. Siz de deneyebilirsiniz şiir kısmını eğer kitap olmaz ise. En son çare diksiyon maalesef ki.

Kitap okurum günlük yarım saat. Diksiyonumu çevrem genelde beğenir İngilizce öğrenmeye başladığım zamandan beri bazı Türkçe cümleleri telaffuz edememeye başladım. Kendimle konuşmayı severim İngilizce konuşurum hep bunu bırakmam gerek sanırım.

Kitap okurum günlük yarım saat. Diksiyonumu çevrem genelde beğenir İngilizce öğrenmeye başladığım zamandan beri bazı Türkçe cümleleri telaffuz edememeye başladım. Kendimle konuşmayı severim İngilizce konuşurum hep bunu bırakmam gerek sanırım.
İngilizce konuşmak iyidir, bunda problem yok kitap okumanız iyi bir şey. Büyük ihtimal maruz kalmaktan ötürü böyle olmuş. Günlük dilde konuşurken Türkçe kelimeleri söylemeyi tercih edin, zorluk ortadan kalkacaktır. Türkçe'de mesela Ü vardır İngilizcede yoktur. Aynı şekilde yazdığım büyük i bile yok. O konuda sorun yaşıyor musunuz?

İngilizce konuşmak iyidir, bunda problem yok kitap okumanız iyi bir şey. Büyük ihtimal maruz kalmaktan ötürü böyle olmuş. Günlük dilde konuşurken Türkçe kelimeleri söylemeyi tercih edin, zorluk ortadan kalkacaktır. Türkçede mesela ü vardır ingilizcede yoktur. Aynı şekilde yazdığım büyük i bile yok. O konuda sorun yaşıyor musunuz?

Bazen şivem kayıyor dalıyorum İngilizce'ye artık günün sadece 1 saatini İngilizce'ye ayıracağım.

Merhaba konu troll falan değil.
Son zamanlarda İngilizce öğreniyorum ve İngilizce konuşuyorum. İngilizceyi gayet akıcı bir şekilde konuşabilirken Türkçe konuşmakta zorluk çekiyorum. Sebebi ne olabilir?
Hocam bu durum bir dile yoğunlaşırken diğer dile gereken değeri vermemekle oluyor bana kalırsa. Ben 2. yabancı dilimi öğrendiğim sıralarda kendimi o kadar çok kaptırmıştım ki sizin dediğiniz gibi konuşmakta güçlük çekiyordum, aklıma ilk gelen sözcükler Türkçe olmuyordu. Dile, özellikle ana dilimize gereken önem verilmeli, diğer dillerle çalışma yapmamız güzel elbette ama kendi dilimizde aksamalar olacak kadar değil elbette. Günlük İngilizce için bir süre ayırırken Türkçe için de bir süre ayırın, gurbetçilerin bir kısmında Türkçeyi unutma olayı da buradan kaynaklanıyor, dili kullanmayınca işlevini yitiriyor maâlesef. Kolay gelsin, iyi çalışmalar!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı