Türkiye 5. nesil uçak üretimini nasıl yapacak?

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
Olsun da bir Türk olarak ben gurur duyarım ama bizden kat ve kat güçlü olan Rusya bile SU57 uçaklarını seri üretime sokamıyor, beşinci nesil uçak üretmek zahmetli bir iş. Bu konu bizi aşmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olsun da bir Türk olarak ben gurur duyarım ama bizden kat ve kat güçlü olan Rusya bile SU57 uçaklarını seri üretime sokamıyor, beşinci nesil uçak üretmek zahmetli bir iş. Bu konu bizi aşmaz mı?

Türkiye Cumhuriyeti'nden bahsediyoruz Rusya'nın yapamadığını Türkiye yapabilir bizim yapamadığımızı onlar yapabilir. Uçakların kesin seri üretime gireceğini söylemiyorum ama girebilir belli olmaz o iş. Ama zaten benim bildiğim ilk önce hava kuvvetleri 40 adet Kaan TF-X istiyor. Yani öyle seri üretimlik kadar istemiyor iş ihracata gelirse o zaman düşünürler. Asıl sorun şu Çin, ABD, Japonya, Birleşik Krallık, İspanya, İtalya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin 6.nesil savaş uçağı projeleri var hangi zaman olur bilinmez ama bunlar 6.nesil üretecekken bizim 5.nesil üretmemiz bile çok büyük bir eksi 6.nesil için ne özellik olur net bilemeyiz ama Türkiye'nin 1 adım geriden geldiği aşikar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı