Türkiye ekonomisi düzelir mi?

Bence en olası ihtimalde tekrardan 6 sıfır atılarak giderilecek bir iştir.
Fakat bence bizim nesli atlatır.

Bu konuda çok umutlu değilim. Şimdiki yönetimle zaten düzelmez, üstelik geleceğe dönük o kadar fazla borç var ve şirketlere de ödeme garantisi verilmiş durumda ki sonraki yönetimin de başarabileceğini sanmıyorum. Yakın ve orta vadede düzelme ihtimali bence yok, 20-30 yıl sonrasını da Allah bilir. :D

Bir şey alacaksan ve ileride zarar etmemek için soruyorsan yani en basitinden bir araba ev aldıktan sonra ekonomi iyileşir mi diye merak ediyorsanız hayır düzelmez hatta daha kötüye gider, belki çok uzun süre sonra düzelir o zaman da çoğumuz ya ihtiyar ya da kara toprak oluruz.

Aslında imkansız değil, düzenlenebilir. Yapıcı ve mantıklı reformların yapılması gerekir. Arjantin'in yeni devlet başkanı, bunu çok iyi yaptı. Arjantin, hiperenflasyon yolunda giderken Arjantin'i hiperenflasyondan kurtardı. Yaptığı bazı reformlar:
  • Bakanlıkların sayısını azalttı.
  • Gereksiz kamu çalışanlarını işten attı.
  • İsrafı önledi.
Böyle böyle birçok yenilikle ülkeyi hiperenflasyondan kurtardı ve yavaştan iyiye gidiyor ülke. Bunu çok az bir destekle yaptı. %15 gibi bir destekle yaptı. Ülke ekonomisi kurtulmaz değil, kurtulur ama halk sesini çıkarmadığı ve bu ekonomiyi kendisine hak gördüğü sürece düzelmez, düzeleceğini düşünmüyorum.

İsrafı durdurmak, gereksiz yatırım fonlarını kesmek ve fırsatçılığı önlemek gibi işlemlerle halledilebileceğini düşünüyorum. Çok fazla gereksiz yatırım fonu var, adını duymadığımız partilere 3-4 milyon dolar ödeniyor. Vergi kaçakçılığını da önlemek lazım. İşverenler eş zamanlı olarak denetlenmeli ve düzenli vergi tespiti yapılmalı. Marketlerin sebepsiz zamları da önlenmeli. + Ülkedeki sosyal hayat çok fazla. İnsanları iş hayatına yönlendirip sosyal hayat oranını minimuma indirirsek bu iş çözülür. Dış borçların nasıl kapanacağı hakkında bi' fikrim yok ama

Technopat Haberler

Geri
Yukarı