Türkiye ekonomisi ne zaman düzelir?

Anlatsana hocam nasıl olacak?
Asgari ücret dolar vb sebeple yapılan zamlara müdahale etmek etik değil.

Rekabet kurumunun asgari ucretle alakasi yok.
Tekellesmenin onune gecmek ve tuketici fiyatlandirmasinin adil seviyede kalmasi icin serbest piyasa ekonomisini desteklemeyi amaclar.
Avrupa birliginin tamamini kapsayan rekabet kurumu oldugu gibi ( Competition Policy ) devletlerin kendi ic islerinde de var bu.
Gayet makul bir yapi.
Ben cok zenginim diyelim, gittim butun internet saglayicilari satin aldim Turkiye'de. 8 mbit ADSL fiyatini da 400 lira yaptim aylik, ne yapacaksin?
Sirketlerin adil rekabet etmesi tuketiciye ve ureticiye yarar.
Ornegin Istanbul'da yeni taksi plakasi alinamamasinin rekabete engel oldugu, ya da UBER vs gelmemesinin rekabeti engelledigi iddia edilebilir. Normal isleyen yapida bu tarz duzenlemeleri yapan bir kuruma ihtiyac var.

Okuyun -> Rekabet Kurumu - Hakim Durumun Kötüye Kullanılması

Diyelim ki ben piyasaya yeni giren bir kuruyemisciyi batirmak istiyorum, tum kuruyemislerin kilosunu 5 liradan satarim zararina ki o hic satamasin. 1 senelik zarar bana koymaz ama onu batirir. Eger piyasada tekel olma amaciyla fiyatlandirma yapiyorsam ya da hakim durumumu kullanarak son kullaniciya iskence cektiriyorsam ( orn Digiturk iptal politikasi ) buna mudahale edecek bir kuruma ihtiyac var. Merkez bankasi bunu yapamaz, onun isi bu degil.

Ornegin yemeksepetinin restoranlara iskence cektiren tavirlarina RK son verdi:


YS degil de malum tayfadan bir holding olsaydi cikar miydi bu karar orasi muamma tabi de, boyle bir kuruma kesinlikle ihtiyac var saglikli bir ekonomide.
 
Son düzenleme:
Şu gitsin düzelir , şu gelsin düzelir demek bu saatten sonra hayalperestlikten öteye gitmez. Liyakat sahibi kişilerin yapacağı bilime ve akla dayalı bir plan doğrultusunda düzelme yoluna girer. Ama bi 5-10 sene daha kim gelirse gelsin bu ekonomik durumun ortadan kalkacağını düşünmüyorum.
 
Bana tüm yetkiyi ve 6000 kişi benim gibi olan kişiyi ver. Gör çoşkuyu 😃

Nüfusu dengelemeyi, düzensiz iş durumumuzu, eğitim politakasını, sosyal haklar, sağlık, tarım ve emeklilik hepsinde projeler çok basit konular. Hepsi düzeltilecek şeyler.
 

Geri
Yukarı