Türkiye İçin F-35 Teslimatı

  • Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 920
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.483
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Türkiye üretim programına ortak olduğu ve 100 adet siparişi bulunan F-35 savaş uçaklarından 3.ve 4.sünü Mart 2019’da teslim almaya hazırlanıyor.

İlk iki uçak 21 Haziran 2018 tarihinde teslim alınarak Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 30 Kasım 2018 tarihinde yaptığı açıklamada ilk dört uçağın 2020 sonuna kadar Türk pilotlarının eğitimi için ABD’de kalacağı sonrasında Türkiye’ye geleceğini belirtmişti.

5’nci ve 6’ncı uçakların Kasım 2019’da Türkiye’ye intikal edeceği bilgisini veren Akar, 2020 yılına kadar 13’ü pilot toplam 332 personelin ABD’de eğitim göreceğini kaydetti.

2020 yılından sonra pilot ve teknik personel eğitimlerinin 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı Entegre Eğitim Merkezi’nde verileceğini ifade eden Akar, 2030’lu yıllardan sonraki muharip uçak ihtiyacının Milli Muharip Uçak Projesi (TF-X) ile karşılanacağını aktardı.

f35 turkiye1-2.jpg


Bakım ekibinin ve pilotların tip eğitimi alması için ayrılan süre de teslimat süresini etkiliyor.

Kaynak: Türkiye'nin F-35 uçakları ne zaman geliyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi ayaklarımız üzerine durabilmemiz için neden illaki uzun vadeli projelere gerek duyuyoruz ki? İlk uçaklarımız, arabamız üretildiğinde kaç yılda üretilmişti sanki? Yıllardır bir milli tank diye duyuyoruz. Hala göremedik. İstikbalin teminatı hava kuvvetlerimiz için istikbalimizi çürütmeye çalışan bir ülkeyle işbirliği yapıyoruz. Neden yerli uçağımızı 2030'lara kadar bekletmek zorunda kalıyoruz? Bizim de onlar gibi mühendislerimiz yok mu? Kendi ordumuzun en kuvvetli olması gereken birimi için başkasının uçağına muhtaç kalıyoruz. Çok gücüme gidiyor bu durum çok.
 
Sadece biz değil, çoğu ülke askeri mühimmat olarak ABD'ye muhtaçtır. Yerli projelerimiz var, ancak F-35 ile yarışacak bir projemiz yok. O kadar tecrübeli ve geçmişi olan bir ülke de değiliz. Bu konularda Rusya ve ABD ile yarışabilen bir ülke de yok.

Ayrıca biz yıllardır ABD'nin mühendisliğini kullandık, öğrendik. Mühendislerimiz de buna yönelik eğitim aldı. Yine de bir yerden başlamak gerek, çalışmalar da yürütülüyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı