Türkiye İstanbul sözleşmesinden çekildi

Vallahi neyin gazını aldın gidiyorsun anlamadım. Amacın kendini birşey sanıp birilerini karalamak sanırım. Önce sakin ol. Sözleşmeyi tamamen okumadım sadece bir haber sitesinde gördüm ve orda yazanlar bana adaletsiz geldi. Sözleşmeyi okumadım yani anlayacağın. Kadına karşı şiddeti kimse savunmamalı zaten o ayrı. Eğer merak ediyorsan baktığım sayfanın linki aşağıda.
Yeni Akit mi?...
 
Sözleşme uygulansa zaten erkeklerde korunacak. Anlamadığınız sadece kadınların korunmadığı, herkesin korunduğu. Ama uygulandı mı? Uygulandı evet. Malum kişinin kızına hakaret edenler ertesi gün içeri alındı. Kanunların koruduğu kişiler belli.
Erkekler kadınlar gibi tecavüz etti diye iftira atmıyor ki? Hemen hemen herkes tecavüzü; erkeğin, kadınla zorla cinsel münasabette bulunması olarak biliyor. Değişmesi gereken zihin, 14 yaşındaki öğrencisiyle ilişki yaşayan kadın öğretmenlerde var.
 
İşin garip tarafı sözleşmede sadece dili, dini, ırkı,cinsiyeti, cinsel yönelimi gibi yani kişinin ne olduğuna değil neye maruz kaldığında karşı tarafın alacağız cezadan bahsetmesi ve herkesin LGBT'yi destekliyor demesi baya komiksiniz he!
Kendim Resmi Gazete'de çıkan feshedilme sebebini söyledim. Neden mesajlarımı okumadan linçlemeye çalışırsın ki?
 
Aha kastettiğim bu.

Bana göre LGBT desteklenecek bir şey değil.
Fakat hak olarak özgürlük olarak bütün saygım ve desteğim ile LGBT bireylerleyim.
Benim desteklmediğim özendirme kısmı. Çoğu çocuk yaşadığı olaylar ve onu iten kerimcan gibi insanlar yüzünden LGBT'ye kayıyor. Kerimcanın takipçilerinden 1 tane erkeğin 18 yaşında büyük olduğunu atar mısın bana link olarak? Ya da LGBT'li bir birey olmadığını.
Hepsini bak, 12 yaşında oje sürmüş daha kendini tanımamış erkek çocukları.
Fan kısmını açarsak, feminazi gibi deyim siz anlayın.
Demek istediğini anladım ve Kerimcan olayı başka dediğin gibi. Biz sadece insan yerine konmak istiyoruz. Bizi koruyan kanunlar olmadıkça da insan yerine konmuyoruz. Azınlık olduğumuz için biz bu durumdayız fakat heteroseksüellere de haksızlık edildiğinde onların da yanındayız. Ayrımcılık olmasın istiyoruz. Gerçekten zor birşey değil.
 
Erkekler kadınlar gibi tecavüz etti diye iftira atmıyor ki? Hemen hemen herkes tecavüzü; erkeğin, kadınla zorla cinsel münasabette bulunması olarak biliyor. Değişmesi gereken zihin, 14 yaşındaki öğrencisiyle ilişki yaşayan kadın öğretmenlerde var.
İkimiz de iyiliği istiyoruz hocam. En azından ben bunu anladım. Ben sözleşmenin zararlı olmadığını savundum, siz de sözleşmeyi kendi lehine kötü olarak kullanan insanlardan bahsettiniz. Sizin de bahsettiğiniz gibi zihin yapısını değiştirmek, insanları eğitmek bu sorunu kökten çözecek ama onu da beceremiyoruz ki...
 
“kadına karşı şiddetten”, kadınlara karşı bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık anlaşılacak ve bu terim, ister kamu ister özel yaşamda meydana gelsinler, söz konusu eylemlerde bulunma tehdidi, zorlama veya özgürlüğün rastgele bir biçimde kısıtlanması da dahil olmak üzere, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar ve acı verilmesi sonucunu doğuracak toplumsal cinsiyete dayalı tüm şiddet eylemleri olarak anlaşılacaktır;
Arkadaşlar şiddeti ben hiçbir şekilde savunmam fakat bu sözleşme kendi içerisinde çelişkiler içeriyor. Hükümetin feshetme sebepleri de hatalı ama sözleşmeyi gözlerinizle okuyun başkasının gözüyle değil. Ben bunu onaylamıyorum ama birisi bir kadına şiddet uyguladığı zaman ayrımcılık mı yapmış oluyor? Bu madde ayrımcılığa sebep olmaz mı? Hiçbir siyasi düşüncenin etkisinde kalmadan soruyorum bu soruyu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı