Türkiye İstanbul sözleşmesinden çekildi

Doğru diyorum destekliyorum. İşlevsiz bir anlaşmada niye olalım. Kendi hastalarımızı oluşturmayacak kadar aciz bir ülke değiliz. Kadın cinayetleri anlaşmadan sonra artmış durumda. Ayrıca isteyen istediğini destekler demokrasi var.
2010-2019 yılları arasında kadın cinayetlerinin sayısında sadece, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalandığı yıl olan 2011 yılında düşüş görülmüştür.


Kadın cinayetleri kimin döneminde artmış buyur bak.
 
Hocam kadınlara gösterilen şiddetin önemli bir kısmı, toplumsal cinsiyet adı verdiğimiz, cinsiyetlere yüklenen toplumsal anlam ve görevlerden, kadın-erkek eşitsizliğinden ve ataerkil geleneklerden kaynaklanıyor.

Kadının söz dinlemesi, ev işlerini yapması, belirli davranışlardan (toplum içinde gülmek vs gibi mesela) kaçınması gibi beklentiler ve erkeğin kadından üstün görülmesi, erkeğin kadının efendisi/sahibi gibi görülmesi, erkeğin kadının üstünde güç elde etme isteği gibi sebeplerden dolayı oluşuyor bu bahsettiğim şiddet ortamı. Dolayısıyla evet, bu sebeplerle kadınlara şiddet uygulamak bir ayrımcılık yapmaktır. Irkçılık gibidir aynı.

Dolayısıyla bu şiddeti önlemek için, kadınlara karşı oluşan eşitsizliği gidermek, yani kadınlara yönelik ek önlemler almak ihtiyacı var. Kadınlara yönelik ek önlemler alınması, kadınları erkeklerin üstüne taşımak değildir, korumaktır, eşitliği sağlama yönünde bir adımdır.

Araya kaynamışsınız pardon.
Hocam lafı dolandırmayın sadece benim söylediğim şeye cevap verin. Bir kadını birisi dövdüğü zaman şöyle bir şey duydunuz mu? "Ayrımcılık yapıldığı için dövdü" Saçma sapan örnekler veriyorsunuz ne kadar anlamaz insanlarsınız ya. Cidden şu konulara yazmayayım yazmayayım diyorum da saçma sapan örnekleri saçma sapan konulara veriyorsunuz. Madde açık ve net. Maddeleri televizyonda yorumlayan şarlatanlardan örnekler alıp verdiğiniz kanaatine vardım. Normal bir insan okuyormuş gibi kabul edin. Herkes hukukçu değil. Normal beyinsiz ve töre eğitimiyle yetişmiş bir erkek bu maddeyi okusa daha çok döver eşini.
 
Bu arada herkes ilk mesajıma direkt kızgın basmış. Daha sonraki sayfaları okusanız anlardınız demek istediğimi. Yargısız infaz yapmayınız lütfen.
 
Cinsiyetçi ve ayrımcılık yapan maddelerden oluşan bir sözleşmeydi ama revize edilebilirdi. Daha önce de belirttim. Birçok maddesiyle örnek de verdim. Burada bir daha örnek vermeyeceğim. LGBT hakları diye bir şey de uydurmuşlar, onu millete yedirmeye çalışıyorlar. Sizin hormonlu cinsiyetsiz sözleşmeniz zaten Türkiye'de daha fazla dayanamazdı.
Bu konuda benim görüşlerim yazıyor liseli aklınızla mesajımı alıntılayıp okudun mu? Kadınlar ölsün mü? yazacak olanlar nefeslerini boşuna yormasınlar.
Hangi maddeler ayrımcılık yapıyor? Hormonlu cinsiyetsiz sözleşmeniz ne demek?
 
Boş yere sokağa çıkıp eylem yapıyorlar. Hayır şiddet uygulayan adam zaten her türlü hapishaneye girecek. İyi hal indirimi falan alır en iyi ihtimalle. Kaldı ki zaten adalet sistemini sosyal medya sağlıyor. İstanbul Sözleşmesi mi o kadar kadını koruyordu? Bazı maddeleri zaten saçma sapandı. Kaldırılması iyi mi oldu, orasını bilemeyeceğim ama çok da abartılacak bir şey değil bence.
 
2010-2019 yılları arasında kadın cinayetlerinin sayısında sadece, İstanbul sözleşmesi'nin imzalandığı yıl olan 2011 yılında düşüş görülmüştür.


Kadın cinayetleri kimin döneminde artmış buyur bak, bu kadar da araştırmadan yoksun, bu anlaşmaya işlevsiz diyecek kadar kara cahil birisiniz, benimle tartışmaya girmeye sizin seviyeniz yetmez bile.

Kadına ayrıcalık vermek eşitlik değil eşitsizlik oluyor. Bbc yağlayıp ballıyorsa doğru bir karar. Öyle ya da böyle anlasmadan çekildik hayırlı olsun darısı feminiklerin başına.
 
Boş yere sokağa çıkıp eylem yapıyorlar. Hayır şiddet uygulayan adam zaten her türlü hapishaneye girecek. İyi hal indirimi falan alır en iyi ihtimalle. Kaldı ki zaten adalet sistemini sosyal medya sağlıyor. İstanbul Sözleşmesi mi o kadar kadını koruyordu? Bazı maddeleri zaten saçma sapandı. Kaldırılması iyi mi oldu, orasını bilemeyeceğim ama çok da abartılacak bir şey değil bence.
Hangi maddeleri saçma sapandı?

Sözleşme haberiyle gündemi karıştırırken alttan başka şeyler yürütüyorlar zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı