Türkiye korsan yazılımda 14. ülke

Üzücü bir durum ama ben bu korsan meselesinin sadece yasal baskılarla, hukuki yaptırımlarla, site kapatmalarla ya da insanları kriminalize etmekle çözüleceğine inanmıyorum. En başta ekonomik açıdan insanların belli bir refah seviyesine ulaşmaları gerekiyor. Daha dün haberi geldi. RDR 2 oyunu 1.150 TL olmuş. Bu kabul edilebilir bir fiyat değil. Bir ABD vatandaşının oyuna 1.150 dolar verdiğini düşünebiliyor musunuz?

İkincisi de insanları eğitmek gerekiyor. Korsan yazılım ya da oyun kurmak en başta kişinin kendi güvenliğini riske atar. Bunun da bilincine varılırsa pek çok insan korsan kullanmaktan vazgeçer.

En son olarak da yasal olarak bunun sakıncaları anlatılabilir ve aşırıya gitmemek şartıyla bazı önlemler alınabilir. Bütün bunlar olduktan sonra bile bir kısım insanlar korsan içerikleri kullanmaya devam etseler bile bir sorun olmayacaktır. Hiçbir zaman %100 engelleyemezsin. Az da olsa birileri mutlaka kullanır. O da görmezden gelinebilecek kadar düşük bir oran olur.
 
Oyunu aldık diyelim oyun içi ödemeler de yakıyor.
Brawl Stars üzerinden örnek vereceğim 30 elmas, 34,5₺
Siz düşünün.
 
Valla ilk üçte ABD'yi gördükten sonra Türkiye'de korsan kullanan elemana laf edesim gelmiyor. ABD'de olmana rağmen hala korsan kullanıyorsun, fesubhanallah.
Çünkü etik herkese göre geçerli bir kavram değil, ki bu forumda da dayatılası derecede bu durumun savunulmaması da gerek ama duyarcılar buna izin verir mi?

Nerede Technopat SJW korsan duyarcıları, nerede?!
 
Günümüzde gittikçe artan oyun ve yazılım fiyatları nedeni ile günümüzde korsan yazılım kullanımında bir artış var bu artışlar bağlamında Türkiye 15 ülkeden 14. oldu umarım yakın zamanda Steam vb. platformlarda indirim sağlanır.

Tabii sürekli Steam'de fiyatları zamlanmaya başladı indirimde aldım Witcher 3 Complete Edition 15 TL iken şimdi 400 TL daha dün Hearts of Iron 4 70 TL idi sonra alırım deyip battfield 4 aldım sonra Hearts of Iron 4 inanılmaz bir zam ile 300 TL oldu.

Haber kaynakları:



Dipnot: Haber dışı bir şey yazmayalım.
Beklediğimden iyiyiz :D Ben türkiyede kimse oyunlara para vermiyodur diye düşünüyordum
.
 
10 kuruşa aldığımız sakız 1TL olmuş hocam. Zam üstüne zam ülkede zaten Steam'de yıllardır yapmıyordu 2 kez peş peşe yapması adamlık değil.
Baktığınız zaman yıllardır adamlar bize 1.8 dolar kurundan oyun satıyordu. Düşünün yani 50 60 dolarlık oyunu biz 7 8 dolara alıyorduk. Sonra Diğer yurtdışındakiler bu duruma uyandı hemen vpn ile hesaplarını tr'ye atıp 1 dolara witcher 3 , 5 10 dolara god of war falan çekmeye başladılar. Steam de bu durumu çözemeyince bizim oyunlara zam yaptı aslında haklılar yani ve şuan dolar 20 olmasına rağmen güncel kur 10 diye biliyorum.

Alınabilir durumdayken almayıp korsan oynayanlara mustehak
Korsan oynayanlar için bir şey değişmez ki adam zaten bedava oynuyordu para veren kesime zararı oldu bu durumun.
 

Geri
Yukarı