Türkiye, NATO'nun Kaçıncı Ordusu?

KırAtlıLiberal

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
3.308
Çözümler
13
Arkadaşlar sayısal karşılaştırdığımda Türkiye 2. olarak gözüküyor ama resmi rakamlara bakarsak 4. diyor anlamadım. Bence biz askeri olarak Fransa, İngiltere'den çok daha güçlüyüz. Karada, Amerika dışında hiç bir ülke bize karşı tutunamaz gibi gözüküyor ama neden 4. anlamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğu Avrupa'nın 30 binlik tırt ordularını saymıyorum, onları geçelim.

Fransa ve İngiltere'den çok daha mı güçlüyüz? Hocam bu ülkelerin donanmaları bile dünyada sayılıdır. Fransa'nın elindeki nükleer kıtalar arası balistik füzeler, seyir füzeleri, kendi uçakları, süper güçlerden aşağı kalır seviyede değil. İngiltere'nin ise donanması haricinde pek bir esprisi yok o konuda haklısınız.

1. ABD
2. Fransa
3. Türkiye
4. İngiltere
5. Almanya
 
Arkadaşlar sayısal karşılaştırdığımda Türkiye 2. olarak gözüküyor ama resmi rakamlara bakarsak 4. diyor anlamadım. Bence biz askeri olarak Fransa, İngiltere'den çok daha güçlüyüz. Karada, Amerika dışında hiçbir ülke bize karşı tutunamaz gibi gözüküyor ama neden 4. anlamadım.

Tank tüfek sayısına bakarsan öyle zannedersin. İşin sonu aç tavuk kendisini darı ambarında zannedere döner.

Türkiye silahlı gücünü oluşturan savaş makinelarının büyük bölümü 1980'lerin teknolojisi ve birçoğu diğer ülkerler tarafından emekliye çıkarılan ya da eğitim amaçlı kullanılan makineler. Tanklar, savaş uçakları vs. bu şekilde.

Aynı şekilde Türkiye'nin henüz bir füze kalkanı yok, hava sahamızı kendi imkanlarımızla kapatma kaabiliyetimiz yok. Bu işi sadece F-16'larla önleme şeklinde bir nebze yapabiliyoruz.

Ek olarak Türk Hava Kuvvetlerinin bel kemiği olan F-16'lar 1974 yılı uçuşa çıkan uçaklar. 50 yıl öncesinin tasarımı olan bu jetler çeşitli modernizasyonlarla havada tutulmaya çalışılyor.

Bu senaryoyu 6 yıl savaşları ve Arap-İsrail savaşlarında yaşadık. Arap'ların devasa bir tank gücü vardı. Aynı zamanda hem kara ordusu tank vs. sayısı bakımından İsrail'den kat kat daha üstün durumdaydılar, hem hava gücü ve uçak sayısında katlarca üstündüler ancak savaşı kaybettiler. Her 1 İsrail uçağı 10 Arap uçağı yok etti. Her bir İsrail tankı 20 Arap tankı yok etti.

Buradan anlaşıldığı üzere askeri güç endeksi tank tüfek ve asker sayısından daha çok sahip olunan teknolojiye göre belirlenir.

Türkiye'de bulunan yüksek teknoloji silahların ise büyük bölümü NATO envanterine ait silahlar. Rusya'nın Suriye'de Türk birliğini vurmasının ardından Nato ve Amerika'dan Patriot talep edilmesinin sebebi bu. Bizde buna denk silahlar ve savunma araçları maalesef bulunmuyor.

Nükleer silah zaten ezici bir güç. Türkiye'de de Nato'ya ait nükleer başlıklar mevcut. Rusya'ya karşı konumlandırılmış durumdalar ancak bize ait değiller Nato ve Amerika'nın başlıkları. Nükleere sahip bir ülke ile buna sahip olmayan bir ülke arasındaki güç farkı zaten çok kıyaslanamaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı