Türkiye-Yunanistan savaşı çıkar mı?

Gelecek 1 sene içerisinde sizce Türkiye-Yunanistan savaşı çıkar mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    153
Ben çıkacağını düşünüyorum. Çünkü savaşacağımız mesele büyük bir mesele, onun için patlak verecektir. Hem zamanında 5, 6 metrelik kaya yüzünden savaşın eşiğine gelmedik mi? Savaşın yanından dönmedik mi? Yunanistan, her senekinden daha çok silahlanıyor ve askerler değiştiriyor. Elbette ki şanlı ordumuz da hazırlanıyor ama daha çok hazırlanmalıyız. Gevşek beklememeliyiz. Adalarda Türk balıkçılarımıza taciz ateşi atan millet bunlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çıkacağını düşünüyorum çünkü savaşacağımız mesele büyük bir mesele, onun için patlak verecektir hem zamanın da 5, 6 metrelik kaya yüzünden savaşın eşiğine gelmedik mi? Savaşın yanından dönmedik mi? Yunanistan, her sene kinden daha çok silahlanıyor ve askerler değiştiriyor elbbete ki şanlı ordumuz da hazırlanıyor ama daha çok hazırlanmalıyız gevşek beklememeliyiz adalar da Türk balıkçılarımıza taciz ateşi atan kahpe millet bunlar.

Her savaş çıkmaz ve çıkar diyen taraflarda doğruluk payı var ve ben her ne kadar çıkmaz olarak işaretlesemde çıkma ihtimalide var yani durum karışık.
 
Çıkmaz, iki ülkede 2023'de seçime gideceği için milliyetçiliği kullanıyor.
 
Çıkacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Adalar konusunda Türkiye'nin haklılığı ortada. Ancak, bunu uzun bir süre sonra dile getirmesi, haklı iken haksız duruma düşmesine sevk etti. Pek tabii, Yunanistan hükümetinin bunu bir Türkiye-Yunanistan MEB olarak aksetmesinden öte bir Türkiye-AB MEB olarak aksetmesi boyutu üst bir seviyeye çıkarıyor. Genel olarak şu söylenebilir: Yunanistan'ın 2024'de seçimleri var, genel itibariyle Bulgaristan, Yunanistan, Ermenistan gibi Türkiye'nin komşu ülkeleri seçim propagandalarında Türkiye aleyhtarlığında girişimlerini çok fazla bulunduruyorlar.
 
Çıkacağını düşünmüyorum iki ülkede NATO üyesi sonuçta.Olası savaş durumunda her şey çok karmaşık hale gelir.Türkiye ve Yunanistan böyle bir risk almaz.Savaş olmasa bile bu gerginlik artarsa en fazla yaptırım olayları devreye girer.
 

Geri
Yukarı