Türkiye'de çoğu bilgisayar zombi!

Ben bilgisayarı aldığımda direk Windows kurulu gelmişti lakin bunun için herhangi bir ücret vermedim. Orijinal olduğuna bakmak için slmgr /xpr cmd'ye yazdım ve kalıcı olarak etkinleştirildi yazıyordu.

Benim bilgisayarımda ki Windows şimdi orijinal mi yoksa KMSpico ile mi aktif edilmiş?

Kafam çok karıştı.

@24099 yardım eder misiniz?
 
Kişi yapmadığı şeyden sorumlu tutulmaz. Bilmeden botnet ağına dahil ise adli bilişim uzmanları tarafından ilgili bilgisayar incelendiğinde masum olduğu ortaya çıkar ve ceza almaz.

Fakat bir zamanlar şöyle salaklıklar yapanlar oluyordu, bilerek gidip Anonymous gibi yaptığının hack ile alakası olmayan DDoScu grupların IRC'lerine bilgisayarlarını bot olarak bağlayanlar saldırılarda tespit edilip birkaçına ceza uygulanmıştı.
 
KmsPico ile aktif ettim, bu sene fazla kullanmıyorum bilgisayarı ondan devam edeceğim. Kullanacağım zaman 20-30tl ye key alacağım. Ne yapayım ki şuan? Wmware kullanmadığım zaman disk, ram, gpu kullanımı aşırı az. Ben güvendiğim yerden indirdim. Sanırım orijinal. Bilgisayarımdan istediğim performansı ekran kartı dışında alıyorum, o da kötü olduğundan zaten. Orijinal kmspicoda sıkıntı yok bence.
 
Böyle bilgisayarlar Botnet saldırılarında kullanılabiliyor, ve bunun da aslında 5237 sayılı kanuna göre cezası da var. En olmadı ya OEM kod kullanılmalı, ya da sağ altta Etkinleştir yazısı yazsın ama güncelleme gelir yine.
Ben de öyle düşünüyorum sağda yazsın artık
Kaynakta 2017 tarihini görmek yetti.

Olaya gelecek olursak bilgisayar kullanmayı bilmeyen bir sürü kişinin kullandığı aşikar. Bir çocuğa tablet verince bile ne hale getirdiğini görebiliyoruz. Çözüm insanları eğitmek. Eğitilmek umurlarında mı veya eğitilebilecek durumdalar mı, hiç sanmıyorum.
Hocam tek haber o vardı ben de paylaşayım dedim bilgi olsun diye
İşte bu yüzden Windows'u CMD ile aktif ediyorum.
Nasıl oluyor o?
 
Selam arkadaşlar. Size muzdarip olduğum bir konuyu anlatmak istiyorum.
Bilgisayarıma bugün format atacaktım ve lisansı çoğu kişi gibi crackli yapacaktım. Bir an düşündüm, madem adamlar 800 TL'lik işletim sistemini kırıyor, peki bize neden bedavaya veriyor? İndirirken herkesin bildiği gibi güvenlik duvarını kapatıyoruz. Bütün bilgisayarımız onlara emanet. Tüm yeni bilgisayar alanlar, format atanlar bunu kabul ediyorlar. Belki çoğu kişinin oyunlarda düşük performans almasının ve fanlarının ısınmasının sebebi budur. Neden bunları kimse önemsemiyor? Neden herkes para vermemek için crack indiriyor? Hani biliyorum ülkemizin ekonomisi çok çok iyi değil ama bunu bireysel olarak durdurmalıyız. Bu kadar bilgisayara bulaşan virüslerin bir gün illaki büyük etkileri olacaktır. Yorumlarınızı merak ediyorum.
Konuyla ilgili haber ektedir.
Peki PC'yi zombi yapan zararlı nasıl silinir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı