Türkiye'de inançsız olmak

Toplumumuz bu konulara tam olarak hazır değil. Laps diye dinsizim dediğin zaman mensup olduğu dinin kitabını bir kere açıp okumamış kişiler üstüne vazifeymiş gibi seni sorgulamaya kalkıyor. Müslo numarası yaparak çoğu şeyden yırtıyorum. İlk sayfada yazıldığı gibi, ülkenin gereksinimleri bu. Ayak uydurmak lazım.
 
Bu konunun felsefe bölümünde ne işi var? Felsefe konusu mu bu? Bir de kaale alıp, cevap vermişsiniz.
Başlı başına bu görüşü hangi konuya yazacağını bilmemek bile durumun vahimliğini ortaya çıkarıyor.
 
Ülkenin bu hale gelmesinin sebebi din zaten. Acı ama gerçek. Din kötüye kullananların elinde bir ülkenin sonunu getirecek en büyük silahtır. Ve tam olarak bunu yapıyorlar. Din insanın kendi içinde yaşadığı bir inançtır. Şova dökenlerin ağzına tekmeyle vuracaksınız. Kimse cuma namazına gidiyor diye gitmeyenden daha müslüman olamaz. İnsanları müslümanlıktan soğutuyorlar. Fark ettiyseniz din inancı git gide düşüyor. Kötü veya iyi bir şey diye bunu söylemiyorum. İnsanları yobazlıklarıyla dinden uzaklaştıranlar çok. Başta bunu yapan hükümet.
 
Zor bir durum, mesela bir yerde çalışacaksın senin kitabın yok sen her şeyi yaparsın gözüyle bakıyorlar. En son Fast food dükkanında çalışmıştım patronum sen niye cuma namazına gitmiyorsun, selam veriyorlar almıyorsun, hiç ağzından Allah diye bir şey çıktığını duymadım demişti, sonra ona durumu açıkladım ben dinsiz adama güvenmem dedi kovmuştu. Çoluk çocuğunuzu emanet ettiğiniz tarikatlarda, camiilerde din adamları çocuklara tecavüz ederken, milletin paralarını ceplerine indirirken yalan yanlış fetvalar verip milleti kin ve nefrete sürüklerken bir şey yok, ateist olduğun zaman sana bu her şeyi yapabilir bu insan değil gözüyle bakıyorlar hatta senin gibi dinden dönenlerin kellesi kesilmeli diyende olmuştu.
Ben 4 sene falan süleymancılar yurdunda kaldım İslam konusunda hatta diğerlerine de araştırdım 3 büyük din hakkında konuşabilir tartışabilirim, inançlar hakkında bazen beni ikna etmek isteyenler de oluyor ama dinler kimseye bir şeyi kanıtlayamaz. En son aldığım cevap şu oluyor kurandan bir ayet... “ey iman edenler! Size açıklanınca hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. (maide 101). Bundan ben ne çıkarabilirim?
Sonuç olarak inanamıyorum ve bu yüzden bazı yerlerden dışlanıyorum, hemen basıyorlar hayinsin, beynin yıkanmış, elin yavuru islama giriyor bizim ahmaklar çıkıyorlar vs. acaba biz ne zaman herkesin inançlara değer verdiği, ayrımcılık olmayan bir zamana ulaşabileceğiz.

Hocam şahsen ben gün içinde selam da alıyorum selam da veriyorum. İnşallah, maşallah gibi kelimleri de telafuz ediyorum. Sen illa karşı tarafa bir şey açıklamana, karşı tarafa algı oluşturmana ve kendini zor duruma sokmana gerek yok. Hem işinden de olmak bu zamanda sıkıntılı bir durum. Kafanı boşuna yorma "he" de geç, herkes illa birinin hayatına karışmakta kendini görevli görüyorlar.
 
Başta kibar kibar saygı duyuyorum falan diyordum da, artık karşı tarafın yobazlığını görünce bende saygı falan kalmadı.

Adı üstünde inanç. İsteyen inanır, isteyen inanmaz. Karışmaya kalkan olursa ya söverim ya döverim. Bu konuda saygısızlığa tahammülüm yok. Karşı taraftan ahlaki bir duyar görünce benim beynimdeki saygıdan sorumlu bölüm kapanıyor.

İşin garip tarafı farklı inançları olan insanlar tanıdım. Hepsi genelde saygılı, seviyeli, kendi halinde insanlar. Nedense bir bizim Müslüman kesim dini dayatma yapmayı çok seviyor. Bunun sebebinin de tarikatvari yapılar olduğunu düşünüyorum. Dini büküp olabildiğince yanlış hale getirip pazarlıyorlar. Mahrem belgeselini izlerken FETÖ'nün günümüzdeki tarikatlarla birebir aynı formatta çalıştığını fark ettim. Daha ilginci de bunlara kimse karışmıyor. Kafalarına estiği gibi iş yapıyorlar.
 
Bizim ülkede kim gerçek Müslüman ki sana laf atıyor? Ülkenin çoğu Müslümanım deyip her haltı yiyen haram yiyenlerle dolu. Çoğu hayatı boyunca bir kere bile inandığı dinin kitabını açıp okumamış. Kuran-ı Kerim de bile Allah çoğu ayette siz insanoğlu hiç düşünmezmisiniz, sorgulamazmısınız demiş.Bunlar daha inandığın dinin hükümlerini doğru düzgün bilmiyor. İnanmıyorum benim meselem de geç laf anlatmaya değmez.
 

Geri
Yukarı