Sonsuz yaşam vs yok olmak

Bu günün son gününüz olduğunu düşünün, öldüğünüzde yok olacaksınız. Devamında hiçbir şey yok, bilinciniz yok olacak. Öbür bir seçenek ise sonsuza kadar var olmak. Bedeniniz ve bilinciniz dünya, güneş, galaksiler yok olduktan sonra bile var olmaya devam edecek. Hangisini seçerdin?
Yok olayım ben.

Acaba var olmayı seçip kendine özgü bir sebebi olan çıkar mı merak ediyorum.

Varolmanın bir amacı yok benim gözümde. Bu yüzden yok olmayı tercih ederim.

Hiç kimsenin bu soruya sonsuza kadar var olmak diyeceğini sanmıyorum. İnsan 1 ay boşlukta tek başına dursa bile zaten delirme noktasına gelecekken bu sürenin mikroskobik boyutlara indirilmiş halde bütün evreni kaplayacak kadar fazla 9'dan oluşan bir sayı kadar yıl olduğunu düşünün. İşte sonsuzluk bu akıl almaz sayıyla bile karşılaştırılamayacak kadar büyük bir olgu. Evren yok olduktan sonra boşlukta olmayı geç istediğin herşeyi yapabildiğin bir fantazi aleminde bile belli bir süreden sonra işkenceye döner.

Çok çeşit görüşler var, ben görüşümü bir Müslüman olarak yazıyorum:

Ölümü sevmiyor oluşum, sonsuz yaşama duyduğum özlemin işareti zaten. Bununla birlikte sonsuz yaşamak istediğim yer tabi ki bu dünya şartları değil. Tüm zıt seslerin sustuğu, huzur ve güvenlik dolu o yurtta sonsuz yaşamak isterdim. Ki inancım da, çabam da bu yönde....

Technopat Haberler

Geri
Yukarı