Türkiye'de inançsız olmak

Bizim din hocası her gün İran'daki yasakları anlatıp inşallah öyle oluruz diyor :D bu kafalar bu ülkede var olup üstüne hocalık yaptığı sürece normale falan dönemeyiz.
Hocam uzaktan bakılınca İran müslüman ya da sağlam bir ülke gibi görünüyor ama aslında dönek...

@Eren Şimşek1369 hocam ben bu insanlar yüzünden kendim utanıyorum, İnsanlar bu yüzden soğuyor işte. Abartınca böyle oluyor.
 
Son düzenleme:
Üste ki yazıları okumadım ama konu dinle alakalı olunca, bir şey diyesim geldi. Din hocamız biz bir gün DNA sı değiştirilmiş ürünler hakkında konuşurken tartışma başaltıp GDO nun Müslümanlara Amerikanlılar tarafından kurulmuş bir günah komplosu olduğunu söyledi. Orda yıkıldım gülmekten.
 
Zaten önce ödülden sonra cezadan bahseder.
Direkt cezadan bahsetmez.
Sen o ödül için yaparsın. Şevket gelirsin vs.
Ama yok o da seni ikna etmezse cezası var. Ondan sakınıp yapmaya başlarsın.
Eee bu inanç samimi olmaz o zaman. Çıkar için inanırsın sen bu dine.
Bunun Paskal'ın Kumarı'ndan ne farkı var.
 
Kuzenimde hiç bir dine inanmıyor. Ama o toplumun yapısı gereği açıpa vurarak duyurmuyor. Biraz toplum yapısı gereği çokta belli etmeyeceksin. Sen bu toplumda hangi dine inanırsan inan. İslamiyet dışında bir dine inanırsan çoğunlukla dışlanırsın ki. İslamiyet içerisinde mezhep farklılıklarından bike dışlanıyor insanlar. Bkz. Aleviler.
 
Ateizm' in ne olduğunu tam olarak bilmiyorsun yada müslümanların anlattığı şekilde öğrenmişsin.
Kaos her yerde var ve kaosdan düzen oluşuyor ona bir lafım yok. Kuantum evrenide böyle
kuantum evreninde bir şey var olabilir, yok olabilir, hem var hemde yok olabilir. şuan bulunduğumuz yani algıladığımız dünyada bir şey ya vardır yada yoktur bu yüzden sana bu biraz garip geliyor olabilir birşey hem varken hemde olmaması. Aslında evrenin oluşumu kuantum evreniyle alaklı olabilir kısaca bir şey hem varken hemde olmaya da biliyor.
tabi inanıp inanmaman sana kalmış ama şunu soracam hiç cin, melek, tanrı vs. bişey gördün mü ?
görmediğiniz bir şeye inanıyorsunuz bu şizofreni hastalığının bir türü dünaydaki insanların yaklaşık %80' inde var kısaca açıklayım aslında var olmayan hiç görülmemiş hayali olan şeylere gerçekten varmış gibi inanmak.
Yanlış bilgi. `Ex nihilo nihil fit` yani hiçten hiç çıkar. Kuantum alanında bahsi geçen yokluk, fizik terimidir ve uzaydaki boşluk anlamına gelir. Felsefi veya 'realitedeki' yokluk kavramıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Esasen ateist literatür bu fikri hiç savunmamıştır, savunulan 2 sabit görüş şunlardır:

* Evrenin ezeliyeti,
* Teselsül & Devir yoluyla evrenin oluşması.

Şu anki savunulabilir tek fikir Teselsül ve Devir maddesidir, zaten çağımızda en çok bu savunulur, lâkin bu fikir dahil tanrının içinde bulunmadığı tüm ihtimaller Kelâm ilmi ile çürütülmüştür.

Son yazdığınız kısım için, görmek her zaman kişi için bir bilgi edinme kaynağı olmak zorunda değildir. Kişi gördüğünü reddedebilir, o duyudan gelen eldeyi kabul etmeyebilir. (bkz: Rasyonalizm)

Sizin kabul ettiğiniz görüş, bir pozitif önermedir. Eğer bu iddianızda haklı iseniz bunu ispat etmeniz gerekir. Bu sebeple psikolojiye ve yahut bilime bağlamanız sizi görüşü ispat etme zorunluluğunuzdan kurtarmaz.
 
Ben bizim din hocasına birşey soruyorum kadın bana Allah'ın canı öyle istemiş diyor :D İslam'ı mantıkla akılla kanıtlayamayız diyor.. Ben bu kadına ne diyeyim ki..
Üste ki yazıları okumadım ama konu dinle alakalı olunca, bir şey diyesim geldi. Din hocamız biz bir gün DNA sı değiştirilmiş ürünler hakkında konuşurken tartışma başaltıp GDO nun Müslümanlara Amerikanlılar tarafından kurulmuş bir günah komplosu olduğunu söyledi. Orda yıkıldım gülmekten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı