Türkiye'de yaşamak çok zor

Menderes. 60 darbesiyle tahtalıyı boylayan.

Ülke bırakın ekonomiyi her açıdan boktan. İnsanları boktan, siyaseti boktan, siyasetçileri boktan, yani aklınıza gelebilecek her şey boktan. Bu kadar kötü bir ülke nasıl bu seviyedeki bir refahlıkta anlayamıyorum. Normal şartlarda Afrika ülkesi falan olmalıyız. Hepimiz din ile uyutuluyoruz. Bu ülkedeki zenginler ya AKP yandaşıdır ya da tarikatçıdır. Düzeltmek için daha 40 fırın ekmek yemeliyiz. Biz 40 yaşına gelip CB olana kadar daha çok içine ederler bu ülkenin. Halk kendisine yapılan yanlışı 2-3 tiVit atıp düzeltebileceğini sanıyor. Sonra gündem değiştiriliyor, unutuyoruz. Fransızlar gibi sokağa çıkıp eylem yapsak bakın bakalım bir şey diyebiliyorlar mı? Tembel, kabullenici, uyuyan, vizyonsuz ve sefil bir halkız. En kısa zamanda ülkeyi terkedin. Bu ülkeden en az 20-30 sene daha bir halt olmaz.
O zaman üstümüzdeki bokları temizlemeye ne dersin?

Bir ornek vereyim gecen sene bu zamanlar Samsung A71 telefon aldim fiyatı ortalama 3600.TL flandi şimdi 9500.TL her şey uçuyor.
Dolar kuru , Pandemi ile gelen global sıkıntılar ne yazık ki bu duruma getirdi bizi bide bizim ülkemizde faiş fiyat etiketi çok koyuluyor ben bunu anlamıyorum

Fiyatlar insanların kazançları ile orantılı arttı sayılır. Sorun sayılmaz kısmı zaten. Eğer asgari ücret 3 bin TL iken 4.5 bin TL olduysa 4 bin TL'ye alabildiğin telefonun da 6 bin TL'ye alabilmen lazım. Eğer daha fazlaya bile alamıyorsan, sorun işte orada başlıyor. Tabi siz minik Sosyal hocalarım sadece yurtdışındaki zenginleri izleyerek her şeye yorum getirdiğiniz için sorunu ortaya çıkarsalar bile çözüme kavuşturamazsınız. Yine sadece izlersiniz, yurtdışında böyle dersiniz. Kimse çözümü söyleyemez, çünkü daha kendisinden haberi yok.

20 yıl sadece satma üzerine kurulu ekonomi kalkınma projesi ile zaten uzun vadede sorun yaratacağı belliydi fakat herkes günü birlik yaşayınca sorun yokmuş gibi davrandığı için bugünlerde 2 neslin geleceği yakıldı ve çok bilmiş moruklar yüzünden daha kötüye gitme yolunda tam gaz devam ediyoruz.

Hayır şu aralar yurt dışındakiler çok tilt ediyor ülkemizle falan dalga geçiliyor. Onlar hayata önde başlarken biz -10 başlıyoruz adaletmi bu?
Adaletli değil fakat hayat adaletsiz zaten.

Daha adaletli yerlere gitmek için çok çalışmak ve göç etmek, Türkiye'nin düzelmesini beklemekten daha iyi bir çözüm gibi görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı