Türkiye'de yaşamak zor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gel bro. Güzelce çalışırsın. Suyun çıkar güzelce. Pestilin kalır. Güzel Türkiye güzel mis mis.
 
Selamlar, ben azerbaycanlıyım. Henüz 15 yaşındayım, gelecekte Türkiye'ye taşınıp yaşama ve çalışmayı, aynı zamandada okumayı düşünüyorum, fakat şöyle bir şey var, malum Türkiye'nin para değeri bayağı düşük, dolar 8 TL olmuş. Mesela sıradan bir PS5'ten konuşursak, gördüğüm kadarıyla Türkiye'de almak daha zor ama Azerbaycan'da o kadar pahalı değil, 1000 manat 1200 manat civarı. Bizim parayla rahat alabilirsin çalışıp, kredi olarak da alıp yarısını sonra birkaç aya ödeme gibi bir şey de var. Rahat yani. Şimdi o yüzden bayağı kafamda sorular oluştu. Başka ülkeden Türkiye'ye gelip yaşamak kolay olur mu, rahat istediğimi alabilir miyim gibisinden, çünkü para değerinin çok düştüğünü görüyorum. Sorun yaratır gibime geldi. Bu konuda yardımcı olun lütfen. Teşekkür ederim hepinize.

Gelme canını seviyorsan gelme çok corona var ama memleketimiz güzeldir yalan yok.
 
Azerbaycan'dan refah seviyesi olarak daha iyiyiz ancak maaşlarımız çok düşük.

Derken? Bizde refah içindeyiz güzel kardeşim nie kötülüyorsun gel baküye yaşa burada bakalım refah neymiş.
Sorunun cevabı bu cümlende saklı.

Neden gelecekte başka bir ülkeye gitmek ve yaşamak istiyorsun. Buna seni iten sebepleri yaz. Türkiye bunları karşılıyor mu karşılamıyor mu buna ileride karar verirsin henüz gençsin daha vaktin var.

Kardeşim şimdi bizim ülke durumu neredeyse size benzer ama yaşam olarak daha rahat, ama şimdi şöyle bir şey daha var ,Amerika'da, Almanya'da yaşama varken neden Azerbaycan'da yaşayayım Amerika'da krallar gibi yaşamak varken mesela o yüzden burada kalmak pek mantıklı gelmiyor bana ne varsa Avrupa'da var kardeşim ben geleceğimi güzel kurmak istiyorum adam gibi yaşamak içinde mecbur Avrupa ülkelerinde yaşamayı tercih ediyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı