Türkiye'deki araba fiyatlarını Atatürk devrimlerine bağlayan çocuk

Tek kelimeyle yazıklar olsun! Atatürk, batmış bitmiş "hasta adam" denilen ve dört bir tarafı işgal edilmiş bir ülkeyi tekrar sıfırdan inşa etmiş bu yetmemiş çıkan tüm isyanları bastırmış fakat bunlar dondurmacıdan öğrendikleri tarih bilgileriyle laf atıyorlar. Bu arada kendisine sormak isterim, 1. Dünya Savaşı 1914 senesinde başladı ve çoğu ülke kendi uçaklarıyla tanklarıyla savaştı peki bizim o zaman Padişahlarımız hangi tankı veya uçağı üretmişti?
 
Bu millet ölünün peşinden gitmeye bayılır. Bazılarını Atatürk'ün öldüğüne bazılarını Erbakan'ın öldüğüne ikna edemiyoruz. Adam oy istemeye Atatürk'ün, Erbakan'ın Türkeş'in vs adıyla geliyor. Onlar öldü sen niye kendi başkanının adıyla değil de ölmüş adamın adıyla oy istiyorsun deyince de "şey, ımm, kem küm" hepsi toto gibi kalıyor.

Shakespeare Şeyh Pir olayına gelince;

Shakespeare’s name is sometimes rendered in perfectly correct and acceptable Persian as Sheikh-Peer”, the ancient sage

İdries Shah - The Sufis 1964, Sayfa 220 yayınlayan The Octagon Press


Shakespeare and Islam adlı 2003 tarihli konferansta Dr. Martin Lings tarafından "Shakespeare is Muslim?" adlı bildiri yayınlamıştır. The Sacred Art of Shakespeare adlı eserinde de Shakespeare'in tasavvufa duyduğu hayranlıktan ve onun aynı zamanda islami bir tarikatın felsefelerine sıkı sıkıya bağlı olan bir çevrenin üyesi olduğundan söz etmektedir.

Peter BrookEvoking Shakespeare” adlı eserinde, Rusya’da karşılaştığı bir seyircinin ona Shakespeare’in aslında Özbek olduğunu, “Sheik“in Şeyh “Peer“in ise erdemli kişi manasına geldiğini, dolayısıyla Shakespeare’in bir kod adı olduğunu ve kendisinin aslında bir gizli bir Müslüman olduğunu iddia ettiğini yazmıştır.

Zaytuna College'in kurucusu Mark Hanson (Hamza Yusuf) Shakespeare’in eserlerini incelediğinde Müslümanlardan etkilendiğinden ve bu etkinin hem Shakespeare’in ruh dünyasına hem de eserlerine yansıdığından bahsetmektedir.

Sussex Üniversitesi araştırma görevlisi Dr. Matthew Dimmock “Without Islam there would be no Shakespearedemiş ve bu tezini verdiği konferanslarda anlatmıştır.

İngiliz The Guardian Gazetesi'nde "Sufi or not Sufi? That is the question" adıyla Shakespeare hakkında makale yayınlanmıştır.

Dawn.com adlı haber sitesinde Claire Chambers adıyla "Shakespeare or Shaikh Zubair?" adıyla makale yayınlanmıştır.

Dahada uzar gider bu. Anlayacağınız Shakespeare'in müslüman olduğu iddiası bizim şerefsiz basının yansıttığı gibi Kadir Mısıroğlu'nun uydurması değil hatta ona ait bile değil. Ondan çok çok daha önce dile getirilmiş iddialar. Kemalistleri zaten geçtim de adam bu iddiaları dile getirdi diye kendi taraftarları tarafından bile taşlandı. Çünkü şerefsiz basın bu iddiaları ilk ortaya atan (onlara göre uyduran) Kadir Mısıroğlu'ymuş gibi yazdı ve gösterdi. Adım gibi eminim aynı iddiaları Kadir Mısıroğlu yerine İlber Ortaylı dile getirseydi bu dalga geçenlerin tamamı "İlber Hocamız dediyse doğrudur." mottosuyla hareket edecekti. Çünkü hiçbiri ulan acaba doğru mu diye araştırmaz bunların. Direkt söyleyene hatta söyleyenin Atatürk'le olan ilişkisine bakar. Kadir Mısıroğlu "Atatürk'ten nefret ediyor öyleyse Shakespeare ile ilgili iddiaları tu kakaaaa." Ama aynı iddiayı İlber Ortaylı dile getirirse "şak şak şak alkış alkış alkış."

Atatürk konusuna gelince o kanun kalkmadan sağlıklı bir Atatürk tartışması yapılamaz. O kanun kalksın şartlar eşitlensin ondan sonra tartışma yapılır. Olumsuz bir şey desen, yaptığı bir şeyi eleştirsen Atatürke hakaret etti diye saldıracak bir sürü adam var. Çünkü bir kesim için ilah mertebesinde hala. Hatta daha ilerisini söyleyim Atatürkün bizzat kendine ait sözü söylediğinizde bile size Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı diye saldıracak adamlar var. Başıma geldi ordan biliyorum. Kendi düşüncem doğru yaptığı şeyler de var, yanlış yaptığı şeyler de var. Sevabıyla günahıyla ölmüş gitmiş. Tarihe bırakalım tarih karar versin.

Akşemseddin'i Şaman diye anlatan tarihçiler vardı bu ülkede. Neymiş dağda bayırda çok gezip bitki topluyormuş. Bu da şamanlığına delilmiş. Ulan adam doktor ilaç yapmak için ot topluyor ne şamanistliği.
 
Bakış açısı doğru. Ama Atatürk devrimlerine bağlaması yanlış. Devrim ve opel aynı yılda tanıtılmıştır. Opeli bilmeyen kalmadı keşke devrim çıksaydı. Devrim çıksaydı almanya gibi bir çok alt markaya da sahip olurduk.
 
@Adol125 Stalin'in kumlara Ayet-el Kürsi okutup Almanlara atması da yabancı kaynaklarda var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Delinin müritleri işte. Ben de merak ediyordum bunu gerçekten dinleyen var mı diye. Varmış.
 
Al bismillah
İlgili resim | Emojis, Resim
 

Geri
Yukarı