Türkiye'deki Eğitim Sistemi Hakkında Fikirleriniz

Eğitim sisteminden memnun musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    62
İşte bu yüzden cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Ha birde daha fazla devlete yalakalık yapmana gerek yok, zaten istediğin yerdesin şuan. O kadar alçalmışsın ki yer yarıldı da yerin dibine girdi lafı tam sana göre. Bir de atayı sevmek zorunda değilsin saygı göster yeter yoksa ağzının payını veririm/veririz.
Kime neyini verdiğine dikkat ette başka bir şey istemem. Daha fazla tartışmaya gerek yok eğer gerçekleri öğrenmek istiyorsanda başka bir konu açıp sormak istediklerini sorabilirsin. O insanda saygı göstermiyeceğim!
 
Allaha çok şükür şu ülkeninde gerçek bir lideri var ve olmaya devam edecek :)
O istiklal marşı yahudi şapkası altına saklanan biri için yazdırıldıysa ilk dizesini bile bilmeme gerek yok bilmiyordumda okulda yapılan gereksiz törenlerde ağzımı kıpardatmıyorum. 471 Puana takmayın ve ben puanımdan utanıyorum ve bunun sebebi sadece Türküm ben ATA bilmem ne bilmem ne diyen insanların suçunu biliyorum İnklap tarihi ve Ata bilmem ne bilmem ne kaldırılmalı ve bunuda yapıyorlar.

Merak etme sen soruları bilmesen de bu performansla 500 puan alırsın. :)
 
@XerTech İstiklal Marşını Mehmet Akif ERSOY gibi gerçek bir şair yazmıştır. Atatürk'le alakası da yok, içinde Atatürk'e yazılmış tek bir kelime bile yok.

Allah'a şükür ediyorsun, tamam. Eğer bir kere okumaya çalışsaydın "Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal." dizesini görürdün ve daha sağlıklı bir düşünce tarzın olurdu.

Bu yazıyı okursan belki düşüncelerin değişebilir...
Gerçek Mehmet Akif Ersoy kimdir? | AkademiDergisi.com: Mehmet Akif Yazdığı Kur'an Mealini Atatürk'e Neden Vermedi? Neden Yaktırdı?
 
@XerTech Birilerinin sevdiği saydığı insana saygı gösteremeyeceksen, senin din liderine biz seviyoruz inanıyoruz diye saygı bekleme hakkın da yok. Atatürk o yaptığını sandığın tüm şeyleri, yapsaymış keşke saygı göstermeyip. Hatta baskı ile dini ortadan kaldırabilirmiş. Ama TBMM açılırken bile inanmasa bile, milletin inancına saygı gösterip, dualar ile açtırmış TBMM'yi fotoğrafı bile var, çok kanıt istiyorsan. Artık insanlardan saygı beklemeyin ben inanıyorum diye o zaman. Kapiş. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu, tam size göreymiş bunu anladım.
 
Tamam daha fazla arkadaşa ilgi göstermeyelim sonra kendini bir şey sanıyor. O arkadaş için konunun dışına çıkmaya değmez. Siz nasıl bir eğitim sistemi yapardınız? Bunu tartışalım birazda.
 
Ben aklıma gelenleri yazayım:

- İlköğretim ve ortaokul için 4, Liseler için 5 saat ders koyarım.
- Tenefüsler biraz daha uzatılabilir.
- Cumartesi tatilini kaldırırım ve 6 gün okul 1 gün tatil şeklinde yaparım.

Bunlar basitleri, asıl büyük düşüncelerim bunlar:

- Ortaokuldan itibaren her öğrenci için hayata dair yorum sınavları hazırlanmalı. Bu sınav kağıtları üst düzey bir kurum tarafından ayrıca incelenmeli ve eğitim sistemi buna göre şekillenmeli. Yani öğrencilerin psikolojisine önem verilmeli.
- Öğretmenler tarafından sıra dışı görülen öğrenciler üst düzey sınavlara tabi tutulur. Bu sınavlar psikoloji dalları alanlarındaki uzman kişiler tarafından hazırlanır. Uygun görülen öğrenciler, şehirden uzak ve doğayla iç içe alanlarda yapılmış özel enstitü tarzında eğitim yerlerinde eğitim görürler. Buralarda yatılı kalırlar ve tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanır bir de maaş bağlanır. Bu tarz öğrencilerin düşünce yapılarının çok değişik ve özel olduğunu düşünüyorum. Bu yerlerde araştırmalar vb. şeyler yapılır ve geleceğin bilim adamları buralardan yetişir. (Demek istediğimi az çok anladınız.)
 
Bence okul manav gibi olmalı her dersin bir günü 2 veya 3 hoca ile bir konunun tamamini işlemeli ve insanlar istedikleri derslere katılabilmeli ilgi duyduğu merak ettigi konulari almali. Siz manavda elma almaya gidince diger sevmediginiz meyveleri neden yük ve masraf edesiniz?
 
Neden altı gün olduğunu anlamadım. Bence öğrencileri sınavlar ile seçmek çok yanlış bir öğrenciyi neden puanla seçersin ki? El becerilerine göre seçmek daha mantıklı olmaz mı?
 
Allaha çok şükür şu ülkeninde gerçek bir lideri var ve olmaya devam edecek :)
O istiklal marşı yahudi şapkası altına saklanan biri için yazdırıldıysa ilk dizesini bile bilmeme gerek yok bilmiyordumda okulda yapılan gereksiz törenlerde ağzımı kıpardatmıyorum. 471 Puana takmayın ve ben puanımdan utanıyorum ve bunun sebebi sadece Türküm ben ATA bilmem ne bilmem ne diyen insanların suçunu biliyorum İnklap tarihi ve Ata bilmem ne bilmem ne kaldırılmalı ve bunuda yapıyorlar.

Klasik laflar. Kendinizi ilk cevabınızdan bu kadar belli etmeseydiniz hocam. Bir de klasik kılıf ben Türküm. Evet siz Türksünüz de biz değiliz. Sizlersiniz aman Türk kültürünü yayalım Türkçe konuşalım diyen de Arapça konuşup Arap seviciliği yapan bizleriz. Kendi topraklarınızda daha önce neler yaşandığını bile öğrenmeye korkuyorsunuz.

Size o kadar denilecek söz var ki, başlasan günler yetmez. Utanacağınızı bilsem yüzünüze tükürmek isterdim. Bunun da tek sebebi ben Türküm kılıfına yatmanız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı