Türkiye'nin savaş uçağı ihtiyacı

İsveç'in savaşmamasının nedeni bankası çok İsviçre'ye yakın olan tüm ülkeler bankasına üye yani aslında elinde bir diplomatik destek var bizim elimizde diplomatik destek olmadığı için savunmaya yatırım yapmamız gerekir.
Sana hayal dünyanda iyi hayatlar diyeyim. Laftan anlamayan, gerçekle en ufak bir bağlantısı olmayan, tamamen saçma bir şeyi iddia edip desteksiz sallamaya devam eden birine uzun uzun laf anlatamam açıkçası. Benden uzakta devam ettir hayatını, yazdıklarını bundan sonra forumda görmeyeceğim zaten.
 
Sana hayal dünyanda iyi hayatlar diyeyim. Laftan anlamayan, gerçekle en ufak bir bağlantısı olmayan, tamamen saçma bir şeyi iddia edip desteksiz sallamaya devam eden birine uzun uzun laf anlatamam açıkçası. Benden uzakta devam ettir hayatını, yazdıklarını bundan sonra forumda görmeyeceğim zaten.

Pekala ben kendi düşüncemi yazdım.
@claus hugo strandberg savunmaya yatırım yapılıyorsa savaşmak zorunda olduğunu nereden çıkardın? İsveç şu anda bile savunma için nüfusa oranla ne kadar yatırım yapıyor haberin var mı? Bugün orduya yatırım yapmayı kesersen çok değil birkaç yıl sonra üstümüzde hak iddia eden hangi ülke askerinin sevdiğimiz kadınlarla ilk münasebete gireceğinin kurasını çekeriz burada. Gerçek dünya dinamiklerine geri dönmeni tavsiye ederim, her şey "ütopyalarımızdaki" gibi olmuyor. Sen gerçek şartlara göre hazırlık yapmazsan, bu şartlara adapte olmuş taraf yüz binlerce yıldır yaptığı gibi diğerini öldürür, elindekileri alır.

Tarihe dönüp bakıyoruz, sadece yazılı olan kısmında bile bunun binlerce örneğini görüyoruz. Bunun tersinin olabileceğini hâlâ iddia etmek o kadar saçma ki...

Aslında nazilerin savunaya yaptığı yatırımlar nedense savaşa yol açtı.
 
Sen nasıl bir hayalde yaşıyorsun arkadaş? Naziler ne zaman savunma için yatırım yaptı? Hitler'in amacı en başından bu savaşı (işgalleri) başlatmakken sen kalkıp savunma için yatırım yaptılar diyorsun.

İsveç'in savaşlardan uzak durmasıyla İsviçre'ye yakın olmakla, İsviçre bankalarının ne alakası var? Deliriyorum gerçekten bu forumda yaşı küçük üyelerin hiçbir şeyi okumadan, araştırmadan bir şeyleri sallayıp bunun doğru olduğunu iddia etmesinden!

İsveç ve İsviçre isim olarak yakınlar ya, salla salladığın kadar...
 
Aslında Nazilerin savunmaya yaptığı yatırımlar nedense savaşa yol açtı.
Savunmaya yaptığı yatırımlar mı savaşa yol açtı? Hitler'in ideolojisini bilmiyorsun sanırım. Yine aynı şekilde ideolojileri için kendini de bitirdiğini bilmiyorsun sanırım. Adam başa gelir gelmez İngiltere'nin 2. savaş istemeyip ılıman politika izlemesinden yararlanarak bol bol propaganda yaptı ve önce halkın desteğini yanına çekti. Kendisinden önce çöken Almanya ekonomisini düzeltti, işsizliği minimum seviyeye indirdi.

Halkın desteğini aldıktan sonra ve çevre ülkelerin de savaş istememe durumundan dolayı askeriyeyi atak anlamında sürekli geliştirdi ve Almanya'nın Versay'da aldığı ezici hükümleri yavaş yavaş tanımamaya başladı.

Hitler'in en başından beri planı Doğu'yu ele geçirip Avrupa ve Doğu topraklarına İngiltere ile hüküm etmekti. Kesinlikle birkaç haftada sınırdan girip girdiği ülkenin başkentinde tanklarını ve askerlerini yürüten ülke savunmaya yatırım yapmıştır. :)
 
Savunmaya yaptığı yatırımlar mı savaşa yol açtı? Hitler'in ideolojisini bilmiyorsun sanırım. Yine aynı şekilde ideolojileri için kendini de bitirdiğini bilmiyorsun sanırım. Adam başa gelir gelmez İngiltere'nin 2. savaş istemeyip ılıman politika izlemesinden yararlanarak bol bol propaganda yaptı ve önce halkın desteğini yanına çekti. Kendisinden önce çöken Almanya ekono misini düzeltti, işsizliği minimum seviyeye indirdi.

Halkın desteğini aldıktan sonra ve çevre ülkelerin de savaş istememe durumundan dolayı askeriyeyi atak anlamında sürekli geliştirdi ve Almanya'nın Versay'da aldığı ezici hükümleri yavaş yavaş tanımamaya başladı.

Hitler'in en başından beri planı doğu'yu ele geçirip Avrupa ve doğu topraklarına İngiltere ile hüküm etmekti. Kesinlikle birkaç haftada sınırdan girip girdiği ülkenin başkentinde tanklarını ve askerlerini yürüten ülke savunmaya yatırım yapmıştır. :)

Yanlış biliyormuşum o zaman teşekkürler.
 
Yanlış biliyormuşum o zaman teşekkürler.
Yanlış bilmek sorun değil, sorun emin olunmayan ve yanlış bilgilerle doğru söylenenlere karşı taraf olmak. Böyle olunca da karşı tarafın sinirlenmesi ve artık saygı duymayarak dediklerini takmaması normalleşir.

Sen ne kadar anti militarist olursan ol, Dünya ve gerçek veriler bunun aksini söylüyor. 2010 yılına göre 2019 yılında askeri harcamalar Dünya genelinde %7.2 yükselmiş. 2018'e göre de 2019 yılı için %3.6 artış olmuş.

Türkiye’nin askeri harcamaları da 2010-2019 yılları arasındaki on yıllık süreçte %86 artarak 20,4 milyar dolara ulaşmış. Avrupa'da Almanya, İngiltere ve Fransa'nın harcamaları keza öyle. Bu paralar boşa harcanmıyor, coğrafyamızın kaderini çok iyi biliyoruz ve ayak uyduruyoruz.

Ha son günlerde birileri yine uçak gemisi falan demiş, gazlamışlar yine belli televizyon kanallarından halkı. Bunlara da inanmayın, sahip olduğumuz gemi sanayisi ile uçak gemisi falan ÜRETEMEYİZ. Hadi gökten bir mucize indi ve ürettik diyelim, anti emperyalist bir liderin milleti olarak emperyalist silahıyla okyanuslara mı açılacağız? Okyanusun ortasında hangi donanım ve teçhizatla koruyacaksın o gemiyi? O kadar uçağı okyanusun ortasında ne yapacaksın, nerede kullanacaksın? Hangi politik güçle o kadar açılabileceksin?

Ulan daha o gemiye inebilecek UÇAĞIN YOK!

Halkın büyük kısmı eğitilemez, sorgulamayan, araştırmayan ve okumayan cahillerden oluşuyor. Hangisine öğreteceksin?
 
Katılıyorum. Bir soru soracağım, Cumhurbaşkanı uçak gemisi yapalım dedi geçen günler de siz de izlemişsinizdir belki haber kanallarında. Sizce gerek var mı uçak gemisine şu anlık? Çünkü okyanusa kıyısı olan bir ülke değiliz. @Jira
Uçak gemisi yapmakta sorun yok sorun onun etrafını doldurabilmekte. Eskiden olsa gerek yok derdim ama şu anda tamamen uçak gemisi olmasada LHD tarzı bir gemi güç çarpanı demek. Cumhurbaşkanının dediği tarzda bir uçak gemisi yapmaktan önce TF-2000 gibi projeyi bitirmemiz lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı