Türkiye'ye şeriat gelir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hırçınlaşmadım. Sen, kendi inandığın bir hikayeye milleti aydınlatma diyorsun.

40 yaşında bir arap tüccar savaş lordu, orta yaş bunalımında bir mağaraya girmiş, sonra etrafında hikayesine kanacak kölelere ben melekleri gördüm, tanrı ile konuştum demiş, o çağda zaten her kes peygamberim diye kastığı için millet de yemiş. Kanıt yok, delil yok..

Bak bu senin inandığın "aydınlanma". Sen matematik öğretmeni değilsin, millete somut bir bilim öğretmiyorsun, sen inandığın bir masala kapılmışsın.

Evet buna ikna edebilirsin ama bu kadar. Bana gelip ben milleti aydınlatacağım tarzı gelirsen, olmaz.

Bu arada kaza namazı diye bir şey yoktur Kuran'da. Abicim ben inanmıyorum okudum, sen inanıyorsun bari oku.
O kadar Kuran'dan konuşuyorsak Kuran'da devlet işleriyle alakalı 7-8 emrin/cezanın bulunduğunu, geri kalan işlerin de istişare/danışma ile halledilmesi gerektiğini biliyorsundur. 🥱
 
Alkolde vergi mi yok? Doğru mu anladım? Bira normalde çok ucuz bir şeydir fakat Türkiye'de çok pahalı fiyatlara satılıyor.

LGBT yürüyüşlerinde saçma sapan hareketler yapılmadığı sürece bana kalırsa yapılabilir. Saçma sapandan kastım da bir yerlerini açmak gibi. Bunu da örnek olarak verdim zaten. Ülkeyi yönetenler LGBT'ye karşı savaş açmış durumdalar hepsi eş cinsel bireylere sallıyor. Netflix, BluTV, Disney+ gibi platformlara da RTÜK "ahlak" cezası kesmişti. Sormak isterim, şeriat olmayan bir ülkede "ahlak" cezası kesilir mi? Müslüman olan biri bunları izlemeyebilir. Sonuçta hür iradesi var ve kimse zorlamıyor ona izlemesi için. Fakat izleyenlere ne olacak? Bu müdahale değil midir?

Sadece alkolde vergi yok dedim. Her şeyde vergi var. LGBT yürüşü yapanların çoğuda haberlerde gördüğümüz gibi zaten. Ahlak cezası neye göre kesildi? Fuhuş, kumar gibi şeyler ise bu gayet normal.
 
Laiklik denen bir Atatürk kuralı var gelmez.
 
Öyle bir gelecek ki. Ufak ufak adımlarla gelecek. Adına şeriat demeyecekler. Demokrası vs. bir şeyler uydurucaklar. Herkes verdiği oyun sonuçlarını dibine kadar yaşasın. 5 sene sonra başörtüsünü düzgün takmadı diye kadınlar öldürüldüğünde, açlıktan kırılmaya başladığınızda AKP seçmenini göreceğiz.
Yok deve...Abartma istersen kanka.Filmlerde yaşamıyoruz.
 
Sadece alkolde vergi yok dedim. Her şeyde vergi var. LGBT yürüşü yapanların çoğıuda haberlerde gördüğümüz gibi zaten. Ahlak cezası neye göre kesildi? Fuhuş, kumar gibi şeyler ise bu gayet normal.
Alkolle alakalı dediğinizi yanlış anlamışım kusura bakmayın. Evet her şeyde vergi var fakat içeceklere baktığımızda alkolden alınan vergi normal içeceklerden alınan vergiden kat kat fazla.

Hristiyanlıkta fuhuş yasaktır. Hatta büyük bir günahtır. Fakat çoğunluğu Hristiyan olan ülkelerde fuhuş serbesttir. Ve bir daha söylemek istiyorum. Bir insan fuhuşa zorla dahil olmaz, kendi isteğiyle dahil olur. Müslüman olan kişi de eğer o "ahlaksız" yapımları izlemezse ahlağı da etkilenmez. Sonuçta izlemesi için zorlamıyorlar. Bu arada cezanın kesilmesine sebep olan yapımlar hakkında bilgim yok. LGBT ile alakalıdır muhtemelen. Ama yine de dediğim gibi kişi kendisi bunlara bakmaz istemezse.
 
O kadar Kuran'dan konuşuyorsak Kuran'da devlet işleriyle alakalı 7-8 emrin/cezanın bulunduğunu, geri kalan işlerin de istişare/danışma ile halledilmesi gerektiğini biliyorsundur. 🥱
Tabiki ama şeriyatı getirecek olanlar Kuran'dan değil, tonlarca uydurma şeyden oluşan mezheplerden güç alır, onların dediğini yaparlar.

Günümüzde müslümanların Allahü Ekhber diyerek diğer müslümanları camilerde katlettiğini ve bunu sadece mezhep ayrılığı nedeniyle yaptığını düşünürsek, ben çok güvenmezdim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı