TürkNet ADSL'den VDSL'e geçiş

Hocam ben şu VDSL olayını halen çözmüş değilim. Bende Türknet kullanıyorum dün cevap verdiler destek kaydına. 3 gün içinde VDSL geçiş olacakmış eğer port varsa. Şimdi anlamadığım cahil kaldığım nokta ADSL telefon kablosunu mu değişecekler? Yoksa sadece panodan çıkarıp VDSL panosuna mı takacaklar.. İnanın her şey sorun olur mu bir ülkede bıktım yahu..
Eğer kullandığın port combo port yani hem ADSL hemde VDSL destekliyse (artık VDSL portların çoğu combo port olarak çalışabiliyor) sadece sistemden modülasyon tipini değiştirecekler. Eğer kullandığın port ADSL port ise saha ekibi senin binana gelen kablonu saha dolabında veya santralden (artık neredeki DSLAM'dan hizmet alıyorsan) VDSL porta takacak. İlki olursa hemen geçiyorsun ikincisinde fiziksel müdahile gerektiğinden bir kaç gün sürebiliyor.

Hocam kabloyu ADSL portundan çıkartıp VDSL'e takıyorlar. Fakat sıkıntı burada başlıyor işin içinde şans faktörü var eğer kutuda boş VDSL portu yoksa ADSL kullanmaya devam ediyorsunuz. Eğer boş varsa bile santrale uzaklığınız ile ilgili sıkıntı olmazsa kullanabiliyorsunuz. Şöyle ki internet sitelerindeki alabileceğiniz tahmini hız gerçeği yansıtmıyor bana geçmeden önce 35 Mbps alabilirsiniz diyordular. Zaten TT'den geçtiğim için hız bana yeterli geldi mart başlarında başlattım geçişi önce internetim kesildi sonra VDSL'e geçiremeyeceklerini söylediler. Müşteri hizmetleri de yok zaten ben en kısa zamanda şu virüs olayları biter bitmez Kablonet'e geçmeyi düşünüyorum. Dediğin gibi her şey sorun ülkede doğru düzgün internet bile yok Avrupa'da bu yüksek hızlı internet dediklerimize internet demiyorlar ya.

İnanın artık sıkıldım beklemekten. Türk Telekom diyor VDSL için hattın uygun. Başvuru yaptık bekliyoruz 1 Haftayı geçti.. Türknet yazdım 3 gün içinde diyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım ve sıkıntıya giriyor insan böyle olunca düşün düşün ve bekle sonuç sıfır çıkarsa intihar ederim sanırım :D

Eğer kullandığın port combo port yani hem ADSL hemde VDSL destekliyse (artık VDSL portların çoğu combo port olarak çalışabiliyor) sadece sistemden modülasyon tipini değiştirecekler. Eğer kullandığın port ADSL port ise saha ekibi senin binana gelen kablonu saha dolabında veya santralden (artık neredeki DSLAM'dan hizmet alıyorsan) VDSL porta takacak. İlki olursa hemen geçiyorsun ikincisinde fiziksel müdahile gerektiğinden bir kaç gün sürebiliyor.

Teşekkür ederim hocam bilgi için.

İnanın artık sıkıldım beklemekten. Türk Telekom diyor VDSL için hattın uygun. Başvuru yaptık bekliyoruz 1 haftayı geçti. TürkNet yazdım 3 gün içinde diyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım ve sıkıntıya giriyor insan böyle olunca düşün düşün ve bekle sonuç sıfır çıkarsa intihar ederim sanırım :D.

Teşekkür ederim hocam bilgi için.

Estağfurullah hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Nitekim bana öyle oldu sonuç sıfır çıktı neyse ki taahhüt ücreti ödemedim TT'a.

Ben de ADSL'den TürkNet'e yeni geçiş yaptım. Sitelerinden sorguladığımda 75 Mbps hız alabileceğim yazıyordu. İlk bağlantı ADSL olarak gerçekleşti ve yine 16 Mbps hız almaktayım. VDSL'e geçmek istediğimi belirterek destek kaydı oluşturdum. Gelen cevapta telefon bağlantısının daha tamamlanmadığı için paket değişikliği işlemi yapamıyorsunuz diyordu. Bakalım beklemedeyim. Telefon başvurusu sonuçlandığında tekrar iletişime geçeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı