Türknet Düşük İndirme Hızı

Arkadaşlar hattımı VDSL'e geçiş yapmışlar lakin çıkan sonuçlar yine beni üzdü. Speedtest yaptığımda 17.50Mbit Download, 0.75Mbit Upload aldım. Modemimdeki verilere göre bu normal gelmedi bana.

Dosya Ekleri

• MODEM SON HALİ.png
    MODEM SON HALİ.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 100
Hız doğru tanımlı ama 19 Mbps'den yukarı almanız gerekli, performans sorunum var diye kayıt açtırın. Anladığım kadarı VAE ile hizmet alıyorsunuz, yani sizin hız tanımlamanızı TT yapıyor. İşin yavaş işleme sebebi burada yatıyor.

Doğru bildiniz VAE'yim, modem üzerinde hiçbir sıkıntı yokken her şey tam takır işliyor lakin neden bu hızı alıyorum çözemedim.

En son 19.50Mbit download gördüm Upload 0.75.
19.50 gördüysen hızın açılmış sadece güncelleme iste düzelir sonra yine düşer sonra yine sen söylersin. Neden böyle dersen tencerede pişen bir ineği düşün sığar mı? sığmaz.
Çok kullanıcı var o kadar müşteriyi kaldıracak altyapısı yok.
Güncelleme atsa düzelir. Sonra yine olursa yine güncelleme isteyeceksin.
Ulunay arkadaşımız yanlış biliyor ^^ Hız tanımını TurkNet yapıyor Altyapı VAE olabilir bu veri akışının TTNet'in sağladığı ama kaynağın TurkNet'den geldiği demektir. TurkNet bazı saatlerde hız düşüyor. Bir havuz düşünün herkesin İnternet'i oradan geliyor, herkesin kendi havuzu yok bu adamların sistemi nasıl çalışıyor anlamak mümkün değil. Birde İnternet hattında yama varsa onu düzelt kısa bir şeyse pek fark etmez ama fayda var.

Siz hem hız testi hem modem arayüzünden değerlerin alıntısını Twitter üzerinden TurkNet'e iletin, hem performans sorunu yaşadığınızı belirtin hemde 35 Mbps tanımlı olmasına rağmen düşük değer aldığınız için port değişikliği talebinde bulunun.

Nerede dandik port var TT onları kendi müşterisi hariç her müşteriye veriyor, gerek cihaz eski oluyor gerek port arızalı vs. şeklinde gidiyor.

TurkNet'e geçmek isteyen arkadaşlara önerim eğer mevcut olarak aboneliğiniz var ise onu TurkNet'e taşıyın, 0 kurulumlar sizi uğraştıracaktır.

19.50 gördüysen hızın açılmış sadece güncelleme iste düzelir sonra yine düşer sonra yine sen söylersin. Neden böyle dersen tencerede pişen bir ineği düşün sığar mı? sığmaz.
Çok kullanıcı var o kadar müşteriyi kaldıracak altyapısı yok.
Güncelleme atsa düzelir. Sonra yine olursa yine güncelleme isteyeceksin.
Ulunay arkadaşımız yanlış biliyor ^^ Hız tanımını TurkNet yapıyor Altyapı VAE olabilir bu veri akışının TTNet'in sağladığı ama kaynağın TurkNet'den geldiği demektir. TurkNet bazı saatlerde hız düşüyor. Bir havuz düşünün herkesin İnternet'i oradan geliyor, herkesin kendi havuzu yok bu adamların sistemi nasıl çalışıyor anlamak mümkün değil. Birde İnternet hattında yama varsa onu düzelt kısa bir şeyse pek fark etmez ama fayda var.
Modem arayüzün resmini attım, hat değerlerim mükemmel şuan. Eğer ki sürekli böyle dalgalanma yaşatacaksa Türknet, Netspeed'e geçeceğim.

Dalgalanmalar SpeedTest’te mi oluyor? Modem arayüzünüzde size 35Mbps hız tanımlı ve modem bunu aktif olarak alabiliyor gözüküyor. Mümkünse kablo ile modeme bağlanarak tekrar hız testi yapar mısınız?
Kablo ile bağlıyım zaten dostum, bir kaç araştırma yaptım ve kullanan bir arkadaşın tecrübesini aldım, Türknet'in belirli bir kapasitesi var ve bu kapasite aşılınca benim gibi bir çok kişinin interneti yarı yarıya hızı düşüyor. Türknet VAE'li isen bu normalmiş. Yani söylenen hizmet ile verilen hizmet arasında fark var. 1 ay kadar idare edip NetSpeed'e geçeceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı