TürkNet nasıldır?

@Teacher80 @Eremenko7

35 metre falan uzağım modeme, üstelik garajda yani yeraltındayım. Loss %0,0

Screenshot_20200708-173635.png
 
@Teacher80 @Eremenko7

35 metre falan uzağım modeme, üstelik garajda yani yeraltındayım. Loss %0,0

Eki Görüntüle 610304
Altyapı kaderimiz sanırım. En temizi fiber. Discord'dan önce Teamspeak kullanıyorduk. Server kiralamıştı arkadaşlar. O zaman Superonline kullanıyordum. Turknet kullanan arkadaşlardan biri bağlanamıyordu. Teamspeak'de free odalarda sorun yoktu. Turknet bir türlü çözemedi, sonra Discord'u duyduk geçtik. Bu sefer de Call of Duty'de sorun yaşıyoruz. Turknet çözemiyor. Turknet'in altyapısında bir sorun var, server seçiyor. Sana denk gelirse yandın yoksa iyi ve ucuz. Ben ve arkadaşlara denk geldi. Hardcore Search&Destroy'da eziyet oluyor packet loss olunca. 3'e 5'e bakmadan Telekom'a geçeceğim.
Bir ek bilgi: Packet Loss yaşayan arkadaş Telekom'a geçince farketmiş. Meğer Rainbow Six Siege'de de takıla takıla oynuyormuş önceden.
Sorun yoksa Turknet iyi ama sotun varsa işin zor.
 
3 veya 5 değil maalesef, aynı hız için iki katını istiyorlardı.
Turknet'te 30 Mbit'e 76 TL ödüyorum, Telekom'da İnternet Festivali tarifesi var 24 MBİT'e 80 TL. Evde interneti sadece ben kullanıyorum. Packet Loss sorununa oranla benim için cazip. Siteyi iyi kurcalamak lazım tarife araştırırken. Telekom bayileri hiç bir bilgi vermiyor bu şekildeki tarifelerden.
 
Yıllardır Türk Telekom'un ADSL hizmetinden yararlanıyordum (16Mbps down/1 Mbps upload). Türk Telekom taahhütümün bitmesiyle beraber TurkNet'e geçiş yaptım. TurkNet'i tercih etmemin sebebi, uygun fiyat, taahhütsüz olması ve VDSL hizmet verebilmesiydi. Geçtiğimiz yıl VDSL altyapıya geçiş yapıldı oturduğum yerde ama Türk Telekom hala ADSL üzerinden satış teklifleri sunuyordu ve VDSL'e geçiş yapıldığına dair hiçbir bilgilendirme de yapılmamıştı. Ben internetten altyapı sorgulamaları sonucu VDSL desteklediğini öğrendim. Santral dedikleri kutuya yakınlık VDSL'i verimli kullanabilme konusunda mühim bir konu. Ben şanslıyım bu kutu ile aramda maksimum 10-15 metre var. TurkNet'den 35Mbps down 3 Mbps upload paketi alıyorum. İstersem 10 lira farkla 75Mbps download 4 Mbps upload hız verebiliyorlar. 3. ayım TurkNet'te sabit 34-35 Mbps download minimum 5-6 Mbps upload alıyorum. Uploadımın sabit ve böyle yüksek olmasının sebebi santrale yakınlık olduğunu düşünüyorum. Bu arada geçiş yaparken arkadaşımın davet koduyla geçiş yaptığım için şu anki ayımı ücretsiz kullanıyorum. Aynı zamanda taahhütümün bitmesine daha 2 ay varken geçiş yaptım yaklaşık 120 liralık bir geçiş ücretini 6 aylık faturadan düştüler yani indirim yansıttılar. Bu tarz fiyatlandırma açısından gayet iyi iş çıkartıyorlar. Tek eksik tarafı müşteri hizmetlerinin bulunmaması diyebilirim ama Online işlemlerdeki ticket olayı gayet sorunsuz ve hızlı işliyor. Zaten şu ana kadar Türk Telekom'da bir problem olduğunda arayıp sorunumu çözebildiğimi hatırlamıyorum. Verebileceğim tek öneri yeni modem alacaksan ASUS alma.

Neden ASUS almamalıyız açıklayabilir misin rica etsem?
 
Neden ASUS almamalıyız açıklayabilir misin rica etsem?
Ben aldım memnun kalmadım. Wi-Fi sinyal gücü çok zayıf. Yakın zamanda Xiaomi'nin sinyal güçlendirici aparatını almayı düşünüyorum. Onun dışında arayüzü vs. güzel. Tek beğenmediğim noktası Wi-Fi sinyal gücü.
 

Geri
Yukarı