TürkNet'e geçiş sürecim

Bunu bilmiyordum, paket değişikliğinde sadece 35 16 ve 75 gözüküyor. 75 üstünede çıkmasam iyi olur bana kalırsa SNR değerim geçişten sonra bayağı bir düştü arada kopmalar yaşanıyor.

Demekki sana max. 75 atayabiliyorlar. Heralde Türk Telekom altyapisi bulundugun bölgede daha yüksek hiza imkan vermiyor.

10 lira vererek 95MBps'lik pakete geçiş yapılamıyor Türk.net'te. 10 lira vererek, 50MBps/75Mbps/100Mbps'lik paketlere geçiş yapılabiliyor. Kademe kademe yani. Direkt olarak ben şu hızı almak istiyorum diyemiyorsun.
@Mikael Bilgi sahibi olmadığın konularda daha fazla yorum yapmamanı tavsiye ederim. Özellikle Almanya'dan buraya (profilinde Zürich yazdığı için ve Türkçe karakter kullanmadığını gördüğüm için Almanya diyorum) kullanmadığın ve bilgi sahibi olmadığın bir firma için yorum yapıyorsun.

1587071536883.png

İnternet sabahtan beri kopuyor neden bilmiyorum, SNR ile ilgili mi onuda bilmiyorum ben tt 24 kullanırken SNR 28-29'lardaydı, bu sabah türknet 35'e geçtim o zamanda kopuyordu 75'e geçtim yine kopuyor. (şu anda SNR 11.5-14 arası gidip geliyor.)

@Mikael Bilgi sahibi olmadığın konularda daha fazla yorum yapmamanı tavsiye ederim. Özellikle Almanya'dan buraya (profilinde Zürich yazdığı için ve Türkçe karakter kullanmadığını gördüğüm için Almanya diyorum) kullanmadığın ve bilgi sahibi olmadığın bir firma için yorum yapıyorsun.
@SypeR öncelikle Zürich'in Almanya degil Isvicre'de oldugunu bilmedigini kiniyorum. Bilgi sahibi olmadigim konularda yorum yapmam, yapmamaya özen gösteririm, yaparsam da kendim de bilgilendirilmek ve dogrusunu ögrenmek isterim.

2. olarak, sadece Isvicre'de degil, Istanbul/Zürich olacak sekilde hareketli bir hayatim var. Istanbul'da 8 aydan fazladir Türknet kullaniyorum. (2. varsayimini da kirdim burada.)

3. olarak da, forumun kurallarini defalarca okudum ve Türkce karakter kullanmamakla ilgili bir ban sebebi göremedim. Yillardir bu sekilde, Türkce kurallarina uyarak yaziyorum ve sorun olsaydi simdiye kadar kac tane mesajimda uyarilirdim.

Bana neden satastigini ya da hangi yanlis bilgimi düzeltmeye calistigini anlamadim.

Eki Görüntüle 537950

İnternet sabahtan beri kopuyor neden bilmiyorum, SNR ile ilgili mi onuda bilmiyorum ben tt 24 kullanırken SNR 28-29'lardaydı, bu sabah türknet 35'e geçtim o zamanda kopuyordu 75'e geçtim yine kopuyor. (şu anda SNR 11.5-14 arası gidip geliyor.)
SNR, bant genişliği arttıkça azalır çünkü sinyaller artık gürültüden daha fazla etkilenmeye başlar. Ek olarak, şu 2 gündür bende Türk.net'te ara ara hız düşüklükleri ve hatta neredeyse kopma yaşıyorum. Büyük ihtimalle ana omurgada bakım yada arıza mevcut. Normalde tam hız aldığım yoğun saatlerde, iyice ağırlaşmasını başka türlü açıklayamazlar çünkü.

Alternatif olarak şu da mümkün olabilir, Türk Telekom upload hızlarını yükseltme çalışmaları yüzünden diğer servis sağlayıcılarında bulunan müşterilerin musluklarını kısmayı deniyor olabilir. Daha önceden 3 ay boyunca benimle, geçtiğimiz ayda yakın arkadaşımla uğraşmışlardı çünkü.
3. olarak da, forumun kurallarini defalarca okudum ve Türkce karakter kullanmamakla ilgili bir ban sebebi göremedim. Yillardir bu sekilde, Türkce kurallarina uyarak yaziyorum ve sorun olsaydi simdiye kadar kac tane mesajimda uyarilirdim.
Türkçe karakter kullanmamanla ilgili ceza alırsın tarzında bir söylemde bulunmadım, sadece Türkiye'de yaşamadığını buna bakarak varsaydım.

2. olarak, sadece Isvicre'de degil, Istanbul/Zürich olacak sekilde hareketli bir hayatim var. Istanbul'da 8 aydan fazladir Türknet kullaniyorum. (2. varsayimini da kirdim burada.)
Bana neden satastigini ya da hangi yanlis bilgimi düzeltmeye calistigini anlamadim.
Madem Türk.net kullanıyorsun, o zaman 98MBps gibi paketleri vermediklerini, YAPA dahilinde olmayan müşterilere 35MBps, +10TL fark ile 100MBps'e kadar 50/75/100'lük paketlerden birisini sattıklarını da biliyor olman gerek. Keyfimden etiketlemiyorum yani seni.

@SypeR öncelikle Zürich'in Almanya degil Isvicre'de oldugunu bilmedigini kiniyorum.
Zürich, aklımda Almanya olarak kalmış. İsviçre olduğunu hatırlattığın için teşekkür ederim. Kınamakta haklısın.

Son düzenleme:
Madem Türk.net kullanıyorsun, o zaman 98MBps gibi paketleri vermediklerini, YAPA dahilinde olmayan müşterilere 35MBps, +10TL fark ile 100MBps'e kadar 50/75/100'lük paketlerden birisini sattıklarını da biliyor olman gerek. Keyfimden etiketlemiyorum yani seni.

Bunu zaten biliyorum, ama dedigim sey zaten bu dedigini kirar nitelikte degil. Farkettiysen "Demekki sana 75 Mbit atayabiliyorlar" diye yazdim, 100 atayabiliyor olsalardi zaten 100'e gecerdi. 98 Mbps paket verdiklerini de hicbir yerde iddia etmedim zaten :D
Zürich, aklımda Almanya olarak kalmış. İsviçre olduğunu hatırlattığın için teşekkür ederim. Kınamakta haklısın.

Estagfurullah, bir an saldirilmis hissettim. :D

17.04.2020 17:53 Arkadaşlar aklı olan geçmesin, 1 dakika internet var 2 dakika yok.

Gerçekten o kadar vahim mı? Eğer öyleyse başka ISS önerebilir misiniz?

Paran varsa, Fiber varsa SuperOnline
Paran var, Fiber yoksa Turktelekom
Daha ucuza ve altyapın varsa Kablonet %100
Kalan diğer iki Millenicom ve netspeed, Milleni şu anda gözümde önde.

Durum cidden vahim. Ne kadar desteğe yazsamda üstünden 2 gün geçicek daha dönüş yapmadılar.

Son düzenleme:
Paran varsa fiber varsa Superonline.
Paran var fiber yoksa Türk Telekom.
Daha ucuza ve altyapın varsa Kablonet %100.
Kalan diğer iki Millenicom ve NetSpeed, milleni şu anda gözümde önde.

Durum cidden vahim. Ne kadar desteğe yazsamda üstünden 2 gün geçecek daha dönüş yapmadılar.

Şöyle, Telekom bana 95 ₺ 24 Mbps verecekmiş, bağlantı da sıkıntım yok, çok memnundum ama neden daha ucuza daha iyi hiz alacakken Telekom'u seceyim düşüncesi de aklımı kurcalıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı