TUF A15 siparişi sıcaklık yüzünden iptal edilmeli mi?

Bütçe
28000
Lehimlerin erime sicakligi 183 derece. Yanacak olan islemciyse eger, islemci silikon ve altindan olusuyor.

Dostum. Bak o sıcaklıklar bilgisayarı yıpratır. İçini açtığın zaman yanık izleri ile karşılaşabilirsin. Özellikle anakart üzerinde. Yani bu yüzden erimese de yine yanık kokusu alabilirsin.

Dostum. Bak o sıcaklıklar bilgisayarı yıpratır. İçini açtığın zaman yanık izleri ile karşılaşabilirsin. Özellikle anakart üzerinde. Yani bu yüzden erimese de yine yanık kokusu alabilirsin.
183C olmuyor zaten laptoplar 100 105C de yavaslayip sicakligi dusuruyor bu yuzden zarar da gormuyor. Muhendislerden daha cok bildigini iddia ediyorsan susayim cunku ben bilmiyorum.

183C olmuyor zaten laptoplar 100 105C de yavaslayip sicakligi dusuruyor bu yuzden zarar da gormuyor. Muhendislerden daha cok bildigini iddia ediyorsan susayim cunku ben bilmiyorum.

Hocam ıznınız olursa sıze bır şey sormak ıstıyorum ben su sıralar populer olan ASUS TUF 4050'li serisinden satın aldım işlemcinin cok ısındıgını ıddıa edıyorlar fakat ben sadece Valorant oynayacagım PC testlerını ınceledıgımde ortalama 70 derecelerde dolanıyor daha üstünü görür müyüm görürsem nasıl azaltabılırım pek fazla bılgım yok bu konularda cevap verırsenız memnun olurum sımdıden sag olun :)

Hocam ıznınız olursa sıze bır şey sormak ıstıyorum ben su sıralar populer olan ASUS TUF 4050'li serisinden satın aldım işlemcinin cok ısındıgını ıddıa edıyorlar fakat ben sadece Valorant oynayacagım PC testlerını ınceledıgımde ortalama 70 derecelerde dolanıyor daha üstünü görür müyüm görürsem nasıl azaltabılırım pek fazla bılgım yok bu konularda cevap verırsenız memnun olurum sımdıden sag olun :)

Lenovo gibi modellere yonelirsen daha iyi olabilir, cunku Lenovo kendin termal bakim yaptiginda laptopu garanti kapsamindan cikartmiyor. AliExpress Ebuy7 gibi sitelerde cok kaliteli iletkenler satiliyor, kendin yapamasan bile en azindan bu iletkenlerden satin alip profesyonel biirne yaptirabilirsin. Soyle de bir şey var oyun laptoplari isinir, insanlara cok yuksek gibi gorunen sicakliklarda da stabil bir sekilde calisabilir. Isinma kaynakli yanma laptoplarda cok nadir karsilasilan bir şey gerekli bakimlar zamaninda ve profesyonelce yapildigi zaman. Bahsettigin model hakkinda pek bir bilgim yok, o yuzden isinir mi ne kadar isinir bilemiyorum ama bence boyle seyleri kafaya takmamak lazim muhendisler zaten senin yerine dusunuyor hata yaparlarsa islerinden olacaklarini ve bunun firmaya cok fazla para kaybettireceginin de farkindalar. Dikkat etmen gereken şey alacagin laptopun agir benchmarklarda aldigi skorlar eger standardinin biraz fazla altindaysa alma diyebilirim sadece. Diger turlu kafanizi boyle seylere takip aldiginiz keyfi kacirmayin.

Lenovo gibi modellere yonelirsen daha iyi olabilir, cunku Lenovo kendin termal bakim yaptiginda laptopu garanti kapsamindan cikartmiyor. AliExpress ebuy7 gibi sitelerde cok kaliteli iletkenler satiliyor, kendin yapamasan bile en azindan bu iletkenlerden satin alip profesyonel biirne yaptirabilirsin. Soyle de bir şey var oyun laptoplari isinir, insanlara cok yuksek gibi gorunen sicakliklarda da stabil bir sekilde calisabilir. Isinma kaynakli yanma laptoplarda cok nadir karsilasilan bir şey gerekli bakimlar zamaninda ve profesyonelce yapildigi zaman. Bahsettigin model hakkinda pek bir bilgim yok, o yuzden isinir mi ne kadar isinir bilemiyorum ama bence boyle seyleri kafaya takmamak lazim muhendisler zaten senin yerine dusunuyor hata yaparlarsa islerinden olacaklarini ve bunun firmaya cok fazla para kaybettireceginin de farkindalar. Dikkat etmen gereken şey alacagin laptopun agir benchmarklarda aldigi skorlar eger standardinin biraz fazla altindaysa alma diyebilirim sadece. Diger turlu kafanizi boyle seylere takip aldiginiz keyfi kacirmayin.

Sag olun hocam cok teşekkürler.

Hangi oyunda? İşlemci nedir? İstersenşz gidin incelemeleri izleyin, titan ROG Scar gibi modeller bile 85-90 civarı oyunda Multi'de 100 garanti atan.

Days Gone oynuyorum şu aralar her oyunda böyle cs gibi düşük oyunlarda 50 60 derece hatta.

Ben ASUS TUF A15 kullanıyorum sadece ekran kartı RTX 3050 Ti olan modelinden geri kalan işlemci dahil her şey aynı aşırı memnunum gerçekten ısınması dert değil fanları canavar gibi soğutup tekrar otomatik kısıyor kendini. Ben tavsiye ederim çok beğendim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı