TUF A15 siparişi sıcaklık yüzünden iptal edilmeli mi?

Bütçe
28000
Hocam kimsenin aklıyla iş yapma derim. Bende aynı modeli sipariş verdim gelir denerim hoşuma gitmezse iade ederim bu kadar basit.

Bildiğim kadarıyla FreeDOS gelen cihaza kurulum yaparsan iade kabul edilmiyor.

Arkadaşlar yeni nesil işlemciler ve ekran kartlarında o kasaların içinde 75-80 derece sıcaklıklar beklemeyin, yeni nesil oyuncu laptoplarının dayanabildiği ve stabil çalıştığı normal sıcaklık uzun bir süredir 90 derece civarında CPU'lar için.

Hâlâ "ASUS sıcaklık problemini çözemedi yauvv" diyenlerin çoğu 5 sene öncesinden kalma insanlar.

Kimse 90 dereceye ısınıyor demiyor ki. 95 sınır diyorlar. 95 üstü sıkıntı. Ben de böyle düşünüyorum.

90-95C laptop islemcileri normal sayilabilecek bir sicaklik, asil GPU eger 140 watt ise throttle yapiyor mu oyunlarda bir arastir.

Genelde o sıcaklıklarda otomatik olarak işlemci MHz'i düşürür laptop.

Arkadaşlar ekran kartı 4050yi. Kullanmıyor driver yüklü Manuel ve otomatik yükledik ama kullanılamıyor fotoğraf a bakabilirsiniz bunu nasıl çözeriz

Dosya Ekleri

• 16821061510434391813806778498330.jpg
    16821061510434391813806778498330.jpg
    176,6 KB · Görüntüleme: 43
Arkadaşlar merhaba ASUS'un yeni çıkan modeli olan ASUS TUF A15, Ryzen 7735HS, RTX4050 sistemli laptopunu satın aldım şu an kargoda ve forumlarda laptop hakkında dolaşmaya başladım ve genel olara işlemcinin 90 95 civarında çalıştığını öğrendim. Şu an aşırı tereddütteyim sizce siparişi iptal edip başka cihazlara yönelmeli miyim? Bütçem 28k fakat 1 ay daha biriktirip 35 civarına çıkabilirim sizce hangisi mantıklı olur şimdiden teşekkürler.

Ben Monster Abra A7 kullanıyorum işlemcim genel olarak 92 derecede çalışıyor. Arayıp söylediğimde bir sorun olmayacağını 100 dereceye kadar çalışabileceğini söylediler. Alalı 1 yıl olacak düzenli bakımlarını yaptırıyorum bir sorun çıkmadı şu ana kadar.

Arkadaşlar yeni nesil işlemciler ve ekran kartlarında o kasaların içinde 75-80 derece sıcaklıklar beklemeyin, yeni nesil oyuncu laptoplarının dayanabildiği ve stabil çalıştığı normal sıcaklık uzun bir süredir 90 derece civarında CPU'lar için.

Hâlâ "ASUS sıcaklık problemini çözemedi yauvv" diyenlerin çoğu 5 sene öncesinden kalma insanlar.
"ASUS sıcaklık problemini çözemedi yauvv" demiyor kimse. Asus "TUF" seri laptopların soğutma performansı yeterli değil. Kasadan kasaya göre değişir. Bir laptopa sadece marka olarak bakıp almayın, aynı zamanda modeline de bakacaksınız. Mesela Asus ROG Strix'in soğutması çok başarılı modelleri var. Yine aynı şekilde Asus un zephyrus serisi çok başarılı. Konu sahibi arkadaşa gelince, eğer laptop elinize ulaşmadıysa henüz siparişi iptal edin. Asus TUF A15 alınmaz o fiyatlara. Biraz daha bekleyip 35 bin TL bandına çıkabilirim demişsiniz. RTX 4060'lı laptop çözülür o fiyatlara.

GPU ortada zaten. Bir laptobu aynı donanımla soğuk tutmak istiyorsan altına kaçak kat çıkılmış gibi bi soğutma sistemi kurmalı. Hem ince hem Isınmayan laptop yok. O donanım her halükarda ısınır. 3050li a15 aldım. Felaket ısınıyordu. Ama turbo modu keşfedince sorun kalmadı. Sessiz ya da performans modunda ısınır. Turbo modda sorun kalmaz. Güle güle kullan.
Not : Asus un garantisi artık sms infocom yetkili servisi tarafından karşılanıyor. Eğer garantisine güvenip aldıysan iade edebilirsin. Garantisi yok çünkü. Onun haricinde güzel bir cihaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı