Turbo Dizel Mi? Atmosferik Benzinli Mi?

Yer
Sancaktepe, İstanbul
En fazla 2005 civarı model olcak şekilde, başlıktanda anlaşılcağı üzere, turbo dizel mi? Atmosferik benzinli mi?
Tabiki de gönüller turbo benzinli ister ama...
Değerlendirme Kriterleri:
–Performans (En önemlisi)
–Kullanımı
–Uzun ömürlü olması
–Teknik sorun çıkarma olasılığı

Çözüm
Selamlar. 2015 yılında turbo benzinli 1.2 TSI polo aldım. aldığım sırada araç sıfır fiyatı

43 bin tl idi , comfortline paket. 10k civarında fark ödersem dizel alabiliyordum , fakat şunu unutuyoruz ülke olarak dizel normalde benzinden pahalı bir yakıt , fakat ülkemizdeki devlet teşviki ile kullanılabilir bir yakıt olarak (avrupanın 1-2 ülkesi de bizim gibi teşvikliyordu geçen seneye kadar) zam geldiği zaman benzine 10 kuruş geliyorsa dizele 13 kuruş geliyor ve Türkiye'de herşey sürekli pahalanır.

Artı olarak en pahalı dizel araçlar bile çok ses çıkartır
Artı olarak dizel araçların bakımı daha pahalıdır.

Bunların hepsini üst üste koydum ve yılda 15-20 bin km yapan birinin dizel araçta kesinlikle zarar ettiğini tespit ettim , bu takibi normal binek araçlar için geçerli yoksa size gidin 4x4 yada benzinli pikap alın demiyorum. Normal 4-5-6-7 litre tüketime sahip turbo benzinlilerden bahsediyorum.

bütçenize göre 2005 model bir araç alacaksanız dizel bakın sıfır araçta bile artık hata iken yaşı almış bir araç kesinkez almayın. Neden?

KM'si kesinlikle yüksek olacaktır ve kmsi yüksek dizel araç = masraf demek.
Arıza yapacak bakım gerekecek ve maliyeti daha yüksek olacak.

Size tam model tavsiye edemem ama Atmosferik benzinli araç alarak uygun bir motora verimli bir tüp takarak hem yakıt tasarrufu yaparsınız hemde başınız daha az ağrır.

Dizel dünyası bitti artık.
Selamlar. 2015 yılında turbo benzinli 1.2 TSI polo aldım. aldığım sırada araç sıfır fiyatı

43 bin tl idi , comfortline paket. 10k civarında fark ödersem dizel alabiliyordum , fakat şunu unutuyoruz ülke olarak dizel normalde benzinden pahalı bir yakıt , fakat ülkemizdeki devlet teşviki ile kullanılabilir bir yakıt olarak (avrupanın 1-2 ülkesi de bizim gibi teşvikliyordu geçen seneye kadar) zam geldiği zaman benzine 10 kuruş geliyorsa dizele 13 kuruş geliyor ve Türkiye'de herşey sürekli pahalanır.

Artı olarak en pahalı dizel araçlar bile çok ses çıkartır
Artı olarak dizel araçların bakımı daha pahalıdır.

Bunların hepsini üst üste koydum ve yılda 15-20 bin km yapan birinin dizel araçta kesinlikle zarar ettiğini tespit ettim , bu takibi normal binek araçlar için geçerli yoksa size gidin 4x4 yada benzinli pikap alın demiyorum. Normal 4-5-6-7 litre tüketime sahip turbo benzinlilerden bahsediyorum.

bütçenize göre 2005 model bir araç alacaksanız dizel bakın sıfır araçta bile artık hata iken yaşı almış bir araç kesinkez almayın. Neden?

KM'si kesinlikle yüksek olacaktır ve kmsi yüksek dizel araç = masraf demek.
Arıza yapacak bakım gerekecek ve maliyeti daha yüksek olacak.

Size tam model tavsiye edemem ama Atmosferik benzinli araç alarak uygun bir motora verimli bir tüp takarak hem yakıt tasarrufu yaparsınız hemde başınız daha az ağrır.

Dizel dünyası bitti artık.

Çözüm
En fazla 2005 civarı model olcak şekilde, başlıktanda anlaşılcağı üzere, turbo dizel mi? Atmosferik benzinli mi?
–Kullanımı
–Uzun ömürlü olması
Kullanımı, uzun ömürlü olması ve teknik sorun çıkarma olasılığı dediğiniz zaman otomatik olarak benzinli araca yönelmiş olursunuz. Türkiye koşullarında dizel almak artık tamamen mantıksızdır. Atmosferik benzinli en az arıza çıkartan motor çeşididir. Tabi markadan markaya değişir ama en başı Toyota gibi japon markaları çeker.

Yılda 5.000 KM anca kullandığımızdan ve Dizel sesini sevmediğimizden benzinciyiz :)
Yılda 5bin mi :D
–Kullanımı
–Uzun ömürlü olması
Hocam hayırlı geceler şuan benim aracım 1.4TSİ Passat 2017 yılda yaptığım kilometre en fazla 20bin olur şuan aracım 120 üzeri gidersem 35 40 krş yakıyor eğer 100ü geçmezsen 28 krş yani dizel mi benzin mi burdan karar ver. Ayrıca bakım masrafları ve olurda herhangi bir arızada verdiğin ücret cabası yani dizel şuan sadece ticari için tasarruftur görüşüm benzinlinin sessizliği ve performansıda cabası yanında ha birde bakım zamanında ister dizel ister benzinli araç alırsanız eğer yağ olarak liqui moly motul ya da shel bu üçlüden şaşmayın hem yakıt hemde sessizlik yönünden pozitif etki ediyor.Denedim.Kimileri der ki castrol veyahut petrol ofisi onlar hikaye geldi bana bunları deneyince.Reklam yapmış gibi oldum umarım moderatörler kızmaz.

Son düzenleme:
Atmosferik benzinli motorlar yıllardır kendini kanıtlamış durumda sağlamlık açısından. Özellikle japon gurubu araçların arıza istatistik oranları da bunu kanıtlar durumda. Dizel araçlar aslında malzeme yapısı olarak daha yüksek kalitede üretilmesine rağmen oluşan güce ve ısıya maalesef dayanamıyorlar. Hele birde kullanıcı biraz araca yükleniyorsa kaçınılmaz sonla karşılaşmak çokta uzun sürmüyor. Motorun ömrü yağ değişim aralığı, yağ kalitesi, yakıtın kalitesi, aracı zorlama vb. etkenlerle eninde sonunda ya enjektörler tıkanıyor, ya mazot pompası bozuluyor yada turbo bozuluyor. Her zaman yazdığım gibi dizel aracı bizim ülkemizde kullanmayı bilen olmadığı için 300-500bin km gidecek motor 100binde iflas ediyor maalesef.

Performans istiyorsanız ve turbo riskine girmek istemiyorsanız 2.0 veya daha yukarı atmosferik bir motor almak çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı