Turkcell Superbox Ping Sorunu ve Müşteri Hizmetleri Problemi

Ben de superbox kullanıyorum. Bir yayın açma hayallerim vs vardı olmadı. Hala kullanmaktayım. CS:GO oynuyorum pinglerim hep 90'larda gezmekte. Caymayı düşünüyorum, ama tek pozitif yani işe götürüp geliyorum. CS:GO gibi bir oyunda bu kadar ping almak saçma bir olay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Superbox'ta ping sorunları yaşamanız normal. Çünkü bağlantı 4.5G üzerinden gerçekleşiyor. Yoğunluk gibi durumlardan da oldukça etkilenir. Fakat Turkcell/SOL normalde Fiber altyapısında bile Türk Telekom Fiber'in rakibi olamaz. Çünkü Türk Telekom en kaliteli Tier 1 taşıyıcıları kullanıyor. Yapılan testlere göre NTT en iyi taşıyıcı. Türk Telekom'un NTT ile uzun soluklu bir anlaşması var. Hatta çoğu trafiğini NTT ile taşıyor. Eğer altyapı ve cihazlar gerçekten kaliteliyse Türk Telekom en iyi değerleri alabileceğiniz ISS'dir.

Türk Telekom Fiber hattımdan bazı sonuçları ekledim. 2. ve 3. hop'u güvenlik sebebi dolayısıyla sansürledim.

vie.png

Vie.valve.net sunucular üzerinden ortalama bir değer çıkartır. Aşağıdaki gibi CS:GO sunucularına spesifik trace route'lar yapınca daha da düşük değerler gözlemliyorum. CS:GO kabul edilebilir ping seviyesini 37ms'ye çekiyorum ve 37ms üstü ping veren sunucular eleniyor.

viecsgo.png

Mirage-T.jpg

T.jpg

5. kısımdan sonra sorun yaşanmış. Turkcell ile alakalı. Mail olarak bunu atıp "Network çalışanı arkadaş yardımcı olabilir mi ?" şeklinde iletin.

Sorun ya yoğunluk ya da cihazdan kaynaklı.

Baz istasyonuna ulaşımınız gizlenmiş ama alt kısmına bakarsak 30-35ms arası arası gözüküyor. Normal şartlarda 70 civarı ping ile oyun oynayabilmeniz gerekli.

Hocam bende süperbox aldım daha doğrusu mecbur kaldım port sıkıntısından.Birde bunu yorumlarmısın senden ricam ?

Dosya Ekleri

• technopat.png
    technopat.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 108
20/10 Superbox kullanıcısıyım. Açıkçası böyle sorunlarla 14 aylık kullanımımda sadece 3 ay boyunca karşılaştım. Sonrasında kendisi düzeldi, şu an sabit 70 ping alıyorum.

Ama yine de tabii ki bu sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor, bende daha illet bir problem var.
İnternetim kesilip duruyor. Modemdeki LAN işaretinin ışığı sönüyor ve 3 saniye sonra geri geliyor. Sırf bu problemden dolayı ve yeni altyapımız olduğundan fibere geçtim, yarın kurulumu yapacaklar.

hatayin neresindesiniz hocam iskenderunda yaşıyorum superbox düşünüyorum en büyük endisem ping ve kopmalar çünkü evde zaten adsl var superboxu oyun icin alacağım ping ve kopma oluyorsa hicbir anlami kalmaz
Şuan kullanıyorum. Yoğunluk saatlerinde lag oluyor malesef. Ama bulunduğun bölgeye göre değişiyor.
5. kısımdan sonra sorun yaşanmış. Turkcell ile alakalı. Mail olarak bunu atıp "Network çalışanı arkadaş yardımcı olabilir mi ?" şeklinde iletin.

Sorun ya yoğunluk ya da cihazdan kaynaklı.

Baz istasyonuna ulaşımınız gizlenmiş ama alt kısmına bakarsak 30-35ms arası arası gözüküyor. Normal şartlarda 70 civarı ping ile oyun oynayabilmeniz gerekli.
Benim sonuçlarım böyle acaba nasıl? Ben vanda oturuyorum bu arada.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    13,9 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı