Turknet ADSL2+'tan VDSL2'ye Geçiş

kenansb

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Farklı konularda vardı fakat kafam çok karıştığı için bu konuyu açma gereği duydum. İlk önce şundan bahsedeyim tam 8 aydır TurkNet firması her gün internetimi kesik kesik verdi. Haftasonları 1-2 gün ve ya haftanın birkaç günü internetim düzeliyordu. 8 aylık iletişimden sonra kablo yeniledim, Cat6 çektim, sıfır modem aldım elektrikçi getirttim kontrol ettirdim. Daha sonra Turknet Online İşlemlerden spam attım şu şekilde: Ekran Görüntüsü.

Vesselam en sonunda birisi beni geri aradı ve sorunum hakkında bir kaç soru sordu ve 10 dakikalık bir görüşme sağladık. Ben sorunumun portlarda olduğunu çok iyi biliyorum. Geçtiğimiz Cuma günü, 19 Nisan 2019 yani, yerinde kontrol ekibi telefon ederek evimizdeki kabloları kontrol etmek istediğini belirtti, bu kontrol konusunu müşteri hizmetlileri ile görüşerek sağladım, kendileri böyle bir hizmetleri olduğunu belirtti. Eğer sorun bizim iç tesisatta ise sorunu bulup çözeceklerini ve 90 TL gibi bir ücreti olacağını belirtti.Tek seferlik veremeyecek bir ücret değil benim için fakat sorun bizde değil adım gibi eminim her bir kablomuz sıfır yepyeni.

Benim kablolarımın ve modemimin sıfır olduğunu söyledim ve sorunun portumda olduğunu belirttim. En erken Pazartesi günü alabileceklerini söyledi Turk Telekom portlarına beni, Cuma gecesinden Pazar sabahına kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Pazar sabahı kopmalar tekrar başladı.

Birkaç bilgi ekliyorum:
-Hattım 16Mbps (Ekran Görüntüsü)'ye kadar destekliyor.
-ADSL2+ Modunda kullanıyorum, modem arayüzümde öyle gösteriyor. (Ekran Görüntüsü)
-SNR Margin değerim 12 civarlarında oluyor ve buna rağmen kopma yaşıyorum.
-Yeni modem aldıktan sonra modem arayüzümde "VDSL2 Annex B modunda kullanıyordum ve hızım 25Mbps (Ekran Görüntüsü) DWNLD 3Mbps UPLOAD idi. Modem arayüzümde ise şu şekilde gözüküyordu. (Ekran Görüntüsü)

Takıldığım nokta hangi sağlayıcıyı ararsam arayayım bana 16 Mbps verebileceklerini belirttiler... Ancak ben bu modemi taktıktan 2-3 gün sonra 25Mbsp hıza ulaştım ve Müşteri hizmetleri bana OİM'den kopma sorunu yok şuan hızınız 25Mbps diye mesaj yolladı. (Ekran Görüntüsü). Eğer ben 25Mbps alabildiysem bu eve TurkNet bana bu hızı vermek zorunudadır.
Kopma sorunuyla alakalı bir kaç ekran görüntüsü aşağıdadır link olarak daha kolay yükleyebiliyorum kusura bakmayın anlayışınız için teşekkür ederim...

Ekran Görüntüleri:

indir (1).png indir.png indir (2).png

Yorumlarınızı bekliyorum şuan alabileceğim hız 12Mbps indirme 1Mbps yükleme gözüküyor. İstediğiniz ekran görüntüsü olursa yardımcı olurum ve SNR Margin değeri modemimde değişmiyor
Modem : Zyxel

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı